Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τι δώρο θέλουν οι γυναίκες από τους άντρες τους; Η έρευνα μίλησε!

Όλες αγαπάμε τα δώρα!  Εκείνα που ταιριάζουν στο στυλ, στην ιδιοσυγκρασία και στην προσωπικότητά μας. Δεν είναι όλα τα δώρα ίδια και κυρίως δεν προορίζονται για όλους τους ανθρώπους. 

Για κάποιες το δώρο υπολογίζεται με την αξία του ενώ για κάποιες άλλες γυναίκες μετρά η χειρονoμία και η σκέψη από τον άνθρωπο που το επέλεξε. Το τέλειο δώρο για τον σύντροφό μας είναι μια δύσκολη διαδικασία που χρειάζεται σκέψη και αρκετή αναζήτηση.

Το ζητούμενο δεν είναι να αρέσει μόνο σε εμάς αλλά να ταιριάζει στα γούστα και την προσωπικότητα του συντρόφου μας. 

Αυτός είναι ο πιο συνήθης τρόπος με τον οποίο τα ζευγάρια εκφράζουν την αγάπη τους

Η έρευνα μίλησε

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα περιοδικά SAGE, δείχνει ότι το είδος του δώρου που παίρνουμε από τον σύντροφό μας μπορεί να επηρεάσει πραγματικά τη σχέση μας. Στην έρευνα αυτή οι επιστήμονες ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν οι γυναίκες όσον αφορά τα πρακτικά δώρα έναντι εκείνων των -φαινομενικά- ακριβών. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι γυναίκες προτιμούσαν περισσότερο τα πρακτικά δώρα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη αισθάνθηκαν πιο κοντά στον άνθρωπο που τους χάριζε το δώρο, επειδή ήταν πιο χρήσιμο και βολικό, πράγμα που αποδεικνύει ότι το κόστος ενός δώρου δεν είναι το παν, αντίθετα η σκέψη για τις ανάγκες του άλλου ήταν εκείνη που μετρούσε περισσότερο.

Είναι γεγονός: Oι άνθρωποι απεχθάνονται τις αγκαλιές και ο λόγος δεν είναι ο κορονοϊός

Η λίστα περιλάμβανε 574 γυναίκες στις ΗΠΑ από τις οποίες ζητήθηκε να επιλέξουν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να λάβουν από τον σύντροφό τους.

Τι απάντησαν όμως;

Η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας το γράψιμο μιας ερωτικής επιστολής ακούγεται ξεπερασμένο, αλλά εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσει τα συναισθήματα κάποιου και ναι, να κερδίσει την καρδιά του άλλου. Από τις 574 γυναίκες που ερωτήθηκαν, περίπου το 27% επέλεξε μια χειρόγραφη κάρτα ως δώρο που θα ήθελαν να λάβουν από τον σύντροφό τους. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί μια χειρόγραφη ένδειξη αγάπης κατέλαβε την υψηλότερη θέση. Επιπλέον, η δημοτικότητα των ρομαντικών ταινιών όπως η σειρά «To All the Boys I Love» του Netflix, η οποία επικεντρώνεται σε ρομαντικά ερωτικά γράμματα, καθιστά την ιδέα μιας χειρόγραφης κάρτας από κάποιον που αγαπάμε ακόμη πιο ελκυστική.

Τα στατιστικά φέρνουν τα κοσμήματα στη δεύτερη θέση

Στην έρευνα, τη δεύτερη θέση κέρδισαν τα κοσμήματα, με το 26,31% των ερωτηθέντων γυναικών. Αλλά και εδώ είχαμε μια υποσημείωση:ο τύπος των κοσμημάτων που κάποιος χαρίζει εξαρτάται πάντα από την κατάσταση της σχέσης του. Εάν η σχέση μόλις ξεκινά, αρκεί ένα απλό αλλά κλασικό ζευγάρι σκουλαρίκια από ασήμι ή χρυσό, ενώ ένα διαμαντένιο κολιέ είναι η καλύτερη ιδέα για μακροχρόνια ζευγάρια. Τρίτο στη λίστα έρχεται το άρωμα, με λίγο πάνω από 10% των ερωτηθέντων γυναικών, ενώ η τσάντες και τα λουλούδια κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

 

 


Πηγή