Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Τι παθαίνει η σχέση όταν χάνεται ο ρομαντισμός

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί ωστόσο, πώς μπορεί κάθε φάση να επηρεάσει την πορεία μιας σχέσης; Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να δεις μια σχέση πιο σοβαρά; Και τελικά, υπάρχει ο περίφημος «μήνας του μέλιτος»; Κι αν υπάρχει, τι σημαίνει για τη σχέση όταν τελειώσει; Όσο καλή χημεία κι αν έχεις με κάποιον, υπάρχει πάντα μία πρώτη άβολη φάση πριν, και πολλές φορές μετά, από το πρώτο ραντεβού. Καθώς κάθε πλευρά διερευνά το κατά πόσο υπάρχει κοινό έδαφος αλλά και ανταπόκριση, αυτή η φάση είναι μία από τις πιο δύσκολες και λιγότερο απολαυστικές για κάθε νέο ζευγάρι. Είναι όμως και μία φάση που δεν μπορείς να αποφύγεις.

H ιστορία πίσω από το αγαπημένο μας emoji όταν κάνουμε sexting

 

 
 
Όταν ερωτευόμαστε, ο εγκέφαλος μας «πλημμυρίζει» από μία νευροχημική ουσία που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη, η οποία μας βοηθά να βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία, μειώνει τον πόνο και συμβάλλει στο να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και ασφαλείς. Ειδικότερα στη σχέση, μας βοηθά να μένουμε πιστοί και μας ωθεί να κάνουμε τα καλύτερα για την σύντροφο μας, συνεπώς να είμαστε πιο δοτικοί και άρα πιο ρομαντικοί στους τρόπους και τα λεγόμενά μας. Ποιο είναι όμως το μέλλον μίας σχέσης, όταν τελειώσει η φούντωση του έρωτα;

Τι ακριβώς γίνεται όμως όταν χαθεί ο ρομαντισμός από τη σχέση μας; «Ο ρομαντισμός σε μία σχέση, «πεθαίνει» έπειτα από ένα σύνολο κακών αποφάσεων που κάνει ένα ζευγάρι. Θα μπορούσες κάλλιστα να φτιάξεις μία λίστα με όλα τα λάθη της συντρόφου σου, αλλά εξίσου χρήσιμο θα ήταν να κάνεις το ίδιο και για σένα.

 

 
 

Κατόπιν, κάνε την ακόλουθη ερώτηση στον εαυτό σου: «Αξίζει να διαλύσω τη σχέση σου με αυτόν τον άνθρωπο για αυτά»; Ίσως τελικά καταλήξεις να σκίσεις τη λίστα, να την πάρεις αγκαλιά και να της πεις πόσο τυχερός είσαι που την έχεις δίπλα σου. Και αυτό είναι το μυστικό για να μείνει ζωντανός ο ρομαντισμός: να της εκφράζεις την ευγνωμοσύνη και την αγάπη σου κάθε μέρα. Με λέξεις και κυρίως με πράξεις. Και αν το κάνεις σωστά, όσο θα μεγαλώνει η αναγνώρισή σου προς εκείνη, τόσο θα μεγαλώνει και το πάθος ανάμεσα σας».


Πηγή