Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Το Tinder εξοστρακίζει τους ψαράδες και τώρα έρχεται η σειρά σου

Δύσκολοι καιροί για φλερτ. Ειδικά αν είσαι ψαράς. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην πιο διάσημη εφαρμογή γνωριμιών, το Tinder. Οι ιθύνοντες της εφαρμογής που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 12 Σεπτεμβρίου του 2012 πήρε μία απόφαση που έχει ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του διαδικτυακού φλερτ. Χωρίς προειδοποίηση, κατεβάζει τις φωτογραφίες ανδρών που ποζάρουν περήφανα με ψάρια στα χέρια τους. Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και έχει ανοίξει τη συζήτηση περί λογοκρισίας;

 

 

Ή εμένα ή το ψάρεμα

Το δίλημμα δεν το θέτουμε εμείς αλλά το ίδιο το Tinder. Αφού, αρχικά, πήρε την απόφαση να κατεβάσει όλες τις φωτογραφίες ανδρών που ποζάρουν με ψάρια, τώρα προειδοποιεί πως αν το συνεχίσουν θα τους διαγράψει οριστικά τα προφίλ. Κανονικός εξοστρακισμός από το διαδικτυακό φλερτ. Αλλά γιατί το Tinder τα έχει βάλει με τους ψαράδες; Δεν είναι pescatarian; Μήπως το κάνει για περιβαλλοντικούς λόγους και ηθικούς, όπως το να μην εμφανίζονται σκοτωμένα ψάρια στις οθόνες μας; Η απάντηση είναι όχι. Μία πρόσφατη μελέτη ήρθε να μας ανοίξει τα μάτια. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Tinder και διαπίστωσε πως το 92% των singles γυναικών δεν βλέπουν με καλό μάτι τους άνδρες που ποζάρουν με ψάρια. Για την αλήθεια τους βαριούνται όσο δεν πάει και το θεωρούν καγκουριά και επίδειξη.

Τι έμαθα μέσα σε ένα μήνα από το Tinder

Το ψάρεμα ως τοξική αρρενωπότητα

Όπως αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν γυναίκες που κουράστηκαν την επίδειξη και την τοξική αρρενωπότητα. Θεωρούν το ψάρεμα ως ένα ακραίο χόμπι. Ωστόσο αυτό σημαίνει πως θα πρέπει κάποιοι να απαγορευτούν από την πλατφόρμα; Και αν σήμερα το «κακό» έχει ως πρόσωπο τους ψαράδες ή τους άνδρες που ψαρεύουν για χόμπι, ποιοι θα μπουν στη λίστα των «κακών» την επόμενη φορά; Οι άνδρες που έχουν αγάπη στην μπάλα ή στα αυτοκίνητα; Ας σοβαρευτούμε.

 

 

Το ψάρεμα αποτελεί ένα χόμπι που μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνδρα. Γίνεσαι εξαιρετικά υπομονετικός περιμένοντας μία ολόκληρη μέρα για να πιάσεις ένα ψάρι, ενώ πιθανότατα να μη συμβεί ποτέ. Είναι μία ζεν διαδικασία, ένα χόμπι που σου προσφέρει χρόνο για διαλογισμό, την ίδια στιγμή που είσαι περιτριγυρισμένος από τη φύση. Σε διδάσκει να αντιμετωπίζεις και να διαχειρίζεσαι με ήρεμο τρόπο την απογοήτευση. Δεν υπάρχει χώρος για οργή στο ψαροκάικο. Απλώς στωική ειρήνη και ανεκτικότητα.

Και τώρα έρχεται η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν είσαι γυναίκα. Δε θα ήθελες να βγεις ένα ραντεβού μ’ έναν τέτοιο άνδρα; Μήπως έφτασε η στιγμή να αφήσεις την προκατάληψη στην άκρη και να δώσεις μία ευκαιρία; Ίσως το τελικό αποτέλεσμα να σε εκπλήξει.

Όσο για σένα Tinder, ίσως θα πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου και να μην είσαι τόσο αυστηρό.


Πηγή