Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Όλα δείχνουν ότι κάνουμε και πάλι σεξ όπως παλιά

Εκείνο το περίφημο «καυτό καλοκαίρι» που κάποιοι έβλεπαν να έρχεται μετά την πανδημία ως αποτέλεσμα του εγκλεισμού και των περιορισμών, δικαιώνεται. Βέβαια δεν ήρθε ακριβώς αμέσως, σαν συμπιεσμένο ελατήριο όπως κάποιοι πίστευαν ότι θα συμβεί, αλλά προοδευτικά. Δεν πειράζει, ίσως έτσι είναι καλύτερα ώστε να έχει χαρακτηριστικά μονιμότητας και όχι σπασμωδικής αντίδρασης. 

H ερωτική ζωή των αντρών της Gen Z

Σύμφωνα με έρευνα του Dating Diaries, το 36% των ερωτηθέντων έκανε περισσότερο σεξ την προηγούμενη χρονιά, το 65% δοκίμασε νέες στάσεις, ενώ το 60% δοκίμασε νέα πράγματα στα προκαταρκτικά. Σε γενικές γραμμές τα ζευγάρια άρχισαν να βλέπουν περισσότερο πορνό μαζί, να «παίζουν» με sex toys, να δοκιμάζουν το role playing, πράγματα που για κάποιον λόγο θεωρούνταν ταμπού. 

 

 

Το μοναδικό αρνητικό από αυτή την έρευνα είναι το ότι αυτή η τάση αφορά κυρίως τα νέα ζευγάρια, ενώ αυτά που είναι χρόνια μαζί έχουν ακόμα χαρακτηριστικά κρίσης. Τ0 27%  έκανε λιγότερο σεξ πέρσι, ενώ μόνο το 31% κάνει σεξ πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα. 

Τι είναι πάλι αυτό καινούργιο φρούτο με τους Leosexual;

Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να επισκιάσει τα καλά νέα για τη Gen Z και όσους Millennials επιτέλους βρίσκουν το άλλο τους μισό για μία μακροχρόνια σχέση. Το ακόμα καλύτερο είναι όλη αυτή η άνοιξη στη σεξουαλική ζωή δεν οφείλεται στο συμπιεσμένο ελατήριο της καραντίνας, αλλά όπως όλα δείχνουν σε μια κατάσταση που έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια και που έτρεχε παράλληλα με την σεξουαλική κρίση.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να απενοχοποιηθεί το σεξ και αυτή η προσπάθεια έχει αποδώσει καρπούς. Μιλάμε περισσότερο για αυτό με τους φίλους μας, αλλά και τις συντρόφους μας και αυτό τείνει να κάνει το σεξ και περισσότερο, αλλά κυρίως καλύτερο.


Πηγή