Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Όχι 1 ούτε 2: 18 πράγματα που μας ενοχλούν στους άντρες και θέλουμε ν' αλλάξουμε asap

Υπάρχουν κάποια αδιαπραγμάτευτα πράγματα σε μία σχέση, που φυσικά διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Τα ορίζει καθεμία από εμάς σύμφωνα με τον τρόπο ζωής της, τα θέλω της, τα όριά της και πολλά ακόμη κριτήρια.

Όταν αρχίζεις να βλέπεις συνήθειες και ελαττώματα στον σύντροφό σου που δεν είσαι διατεθειμένη να ανεχτείς (για μια ζωή…), τότε ξεκινούν οι πρώτες σκέψεις για το αν πρέπει – και θέλεις – να συνεχίσεις αυτή τη σχέση.

Είστε ζευγάρι εδώ και λίγες μέρες; Αυτά είναι τα σημάδια που θα πρέπει να σε προβληματίσουν

Μπορεί να είναι η στιγμή που είστε στο κρεβάτι και συνειδητοποιείς ότι δε θέλεις να ξαπλώνεις πια μαζί του επειδή πέφτει για ύπνο νωρίς και πρέπει εσύ να κάνεις απόλυτη ησυχία – δηλαδή να μην κάνεις τίποτα – για να μην τον ενοχλήσεις (ξυπνάει και εύκολα, βλέπεις!).

Μου έχει συμβεί και πραγματικά… είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα για εμένα. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά είναι άλλο να το υποστείς για ένα δύο βράδια μέσα στην εβδομάδα και άλλο να γίνεσαι κάθε βράδυ… κουκουβάγια επειδή εκείνος θέλει να κοιμάται από τις 10.

Τώρα σου έδωσα ένα πολύ απλό παράδειγμα. Φυσικά και υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά και μη διαπραγματεύσιμα προβλήματα, όπως για παράδειγμα το να μην έχετε κοινούς στόχους και «θέλω» στις ζωές σας, ή να συνειδητοποιήσεις ότι είναι άπιστος!

Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχω καταλήξει σε μια λίστα με πράγματα που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις ισορροπίες σε μια σχέση. Αν εντοπίσεις περισσότερα από δύο χαρακτηριστικά που σε ενοχλούν στον σύντροφό σου, ίσως θα χρειαστεί να επανεξετάσεις τη σχέση σας.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???????? ???????? (@cristinavizcainofotografia)

#1. Απιστία

Είτε θέλεις να το δεχτείς είτε όχι, ένας άπιστος άντρας… είναι πάντα άπιστος! Αν, λοιπόν, τον έχεις πιάσει ήδη μία φορά να σε απατά και σε έπεισε τελικά να γυρίσεις σε εκείνον, αλλά όπως είναι φυσιολογικό δεν του έχεις πια καμία εμπιστοσύνη και δε νιώθεις καλά μαζί του, τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό. Όσο ερωτευμένη κι αν είσαι, να θυμάσαι πάντα την αξία σου! Εξάλλου, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος άντρας πάνω στη γη είναι. Go on, girl!

#2. Ψάχνει το κινητό σου

Είναι πάντα σοκαριστικό να πιάνεις κάποιον να ψάχνει το κινητό σου… και συνήθως είναι το δικό του που έχει τα ενοχοποιητικά στοιχεία! Αν, λοιπόν, έχεις τσακώσει τον σύντροφό σου να κάνει κάτι τέτοιο περισσότερες από μία φορά, τότε θα πρέπει να προβληματιστείς.

#3. Σε ελέγχει συνέχεια

Έχε υπ’ όψιν σου ότι το μόνο που έχει δικαίωμα να ελέγχει είναι το τι θα φάει!

#4. Σου απαγορεύει να ανεβάζεις ορισμένες φωτογραφίες στα social media

Αν προσπαθεί να κάνει… κουμάντο στο τι θα δημοσιεύσεις στα δικά σου social media, τότε θα πρέπει να τον προσγειώσεις στην πραγματικότητα!

#5. Δε σε εμφανίζει ποτέ στα social media

Είναι λογικό στην αρχή της σχέσης να κρατά τις επιφυλάξεις του και να μη θέλει να ανεβάσει κάτι μαζί σου στο Instagram (ακόμη και για προληπτικούς λόγους μερικοί!), αλλά αν αυτό συμβαίνει ενώ είστε μαζί πολύ καιρό, τότε είναι σαφές ότι σε κρύβει.

#6. Είναι αγενής με όλους

Μια αντανάκλαση του πώς θα μπορούσε να σου φερθεί κι εσένα μια μέρα…

#5. Δεν… τρελαίνεται για σεξ

Εάν εσένα σου αρέσει να κάνεις συνέχεια σεξ με τον σύντροφό σου και εκείνος δεν έχει και τόσες πολλές… ορμές, αφήνοντάς σε συνέχεια παραπονεμένη, τότε ίσως είναι καιρός να ξανασκεφτείς αν οι δυο σας συμβαδίζετε.

#6. Είναι συνέχεια στο κινητό του

Αυτό είναι πραγματικά ενοχλητικό!

#7. Δεν μπορείς να κάνει μία ουσιαστική (και ουσιώδη) συζήτηση μαζί του

Οι επιφανειακοί άνθρωποι, εκτός του ότι σε κάνουν πάντα να νιώθεις ότι μιλάς στον τοίχο, είναι επίσης experts στο να αποφεύγουν τις απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις. Πώς θα μπορέσεις να γνωρίσεις πραγματικά ή να μείνεις για καιρό με κάποιον που δε σε ερεθίζει πνευματικά;

#8. Μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του 

Και το χειρότερο είναι ότι δεν το αντιλαμβάνεται καν!

#9. Δε σε… φιλάει στα κόκκινα φανάρια

Δεν εννοώ κυριολεκτικά σε κάθε φανάρι! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν η σχέση δεν έχει πάθος και αν ο άλλος δε σου δείχνει σε κάθε ευκαιρία πόσο πολύ σε θέλει, τότε βγες έξω και βρες αυτόν που θα στο δείχνει!

#10. Ακούτε εντελώς διαφορετική μουσική

Οι βόλτες με το αυτοκίνητο ή οι νυχτερινές έξοδοι θα είναι πάντα απαίσιες για έναν από τους δύο.

#11. Λέει ψέματα

Δε χρειάζεται καμία εξήγηση εδώ.

#12. Έλλειψη… τακτ

Σε διακόπτει συνέχεια, μασάει με το στόμα ανοιχτό, μιλάει με το στόμα γεμάτο ή περνάει συνέχεια μπροστά σου όταν μπαίνετε κάπου; Αρκετά χονδροειδές…

#13. Έχει εμμονή με τα λεφτά

Το να σου αρέσει κάτι και να δουλεύεις για να το αποκτήσεις είναι πολύ διαφορετικό με το να είσαι εμμονικός και να μιλάς όλη την ώρα για αυτό.

#14. Δεν έχει καμία αίσθηση του χιούμορ

Boring, boring, boring… 

#15. Αναβλητικότητα

Αν ακυρώνει συνεχώς πράγματα που έχετε κανονίσει, δείξ’ του τι σημαίνει ακύρωση, μια και καλή!

#16. Τσιγκουνιά

Η τσιγκουνιά είναι μιζέρια. Και το να βλέπεις πως ο άλλος δυσανασχετεί ακόμη και για το 2ευρω που θα δώσει, ή δε σε κερνάει ποτέ, τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να ξενερώσεις.

#17. Τοξική ζήλια

Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι χαριτωμένο και κολακευτικό στην αρχή, μέχρι να γίνει μη ελκυστικό, κουραστικό και τοξικό!

#18. Έχετε εντελώς διαφορετικούς στόχους και «θέλω»

Αν για παράδειγμα, εσύ θέλεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά ενώ αυτός όχι, αυτό μπορεί να είναι αιτία χωρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άσε τα μηνύματα! Έτσι θέλει μία γυναίκα να τη φλερτάρεις (ακούς;)

Ταξιδεύεις για πρώτη φορά με τον σύντροφό σου; Τα Dos και τα Don’ts




Πηγή