Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

10 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την επείγουσα αντισύλληψη και το ellaOne®

Έσπασε ή έφυγε το προφυλακτικό χωρίς να το καταλάβετε; Ξεχάσατε τα αντισυλληπτικά σας χάπια; Ξεχάσατε να τοποθετήσετε τον αντισυλληπτικό δακτύλιο ή το έμπλαστρο; Έφυγε το διάφραγμα ή η τραχηλική κάψα ενώ είχατε ερωτική επαφή με τον σύντροφό σας; Οι πιθανότητες να έχετε μείνει έγκυος είναι μεγάλες και δεν ξέρετε τι να κάνετε;

Αν δεν είσαστε ακόμη έτοιμες να αποκτήσετε παιδάκι ή οι συνθήκες δε σας το επιτρέπουν, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε τη λύση της επείγουσας αντισύλληψης.

 Ενεργήστε γρήγορα. Η επείγουσα αντισύλληψη είναι πιο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται όσο το δυνατό γρηγορότερα και σε διάστημα 24 ωρών μετά από την επαφή χωρίς προφυλάξεις.

 

Πάμε να δούμε μαζί, λοιπόν, 10 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την επείγουσα αντισύλληψη, καθώς και για το No.1 χάπι της επόμενης ημέρας που δεν είναι άλλο από το ellaOne:

 

To ellaOne:

1. Δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Όταν λοιπόν το ωάριο απελευθερωθεί (έχετε ωορρηξία) τα σπερματοζωάρια που είναι μέσα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

2. Σε σύγκριση με τα παλαιότερα προϊόντα που περιέχουν λεβονοργεστρέλη, είναι το μοναδικό που είναι αποτελεσματικό ακόμα και αν η γυναίκα πρόκειται να κάνει ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, μέρες δηλαδή που ο κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι μέγιστος.

3. Είναι κατάλληλο για όλες τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και είναι καλά ανεκτό.

  1. Λαμβάνεται ως ένα μόνο δισκίο. Προορίζεται για περιστασιακή χρήση και δεν πρέπει να αντικαθιστά μια τακτική μέθοδο αντισύλληψης.

5. Πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατό, αλλά όχι αργότερα από 5 ημέρες (120 ώρες) μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου.

6. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου.

7. Μπορείτε να το πάρετε πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα γεύμα, συνοδεία λίγου νερού.

8. Εάν κάνετε εμετό μέσα σε 3 ώρες από τη λήψη ενός δισκίου ellaOne, επιστρέψτε στο φαρμακείο και πάρτε άλλο ένα δισκίο ellaOne.

9. Το χάπι της επόμενης ημέρας ΔΕΝ προκαλεί έκτρωση. Δρα καθυστερώντας ή εμποδίζοντας την απελευθέρωση του ωαρίου.

10.  Εάν είστε έγκυος είναι πολύ αργά για επείγουσα αντισύλληψη, γιατί αυτή εμποδίζει την έναρξη μιας εγκυμοσύνης, οπότε δεν πρέπει να λάβετε το ellaOne.

Ενημερωθείτε στο www.ellaOne.gr

To Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ


Πηγή