Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

10 σημάδια που σου φωνάζουν ότι είναι παιδί για σπίτι

Φίλη μου, ο γάμος είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση ζωής που δεν την παίρνεις από την μια στιγμή στην άλλη. Ξέρω ότι θέλεις να ανοίξεις σπιτικό, φαντάζομαι ότι το μητρικό ένστικτο σου χτυπάει την πόρτα, όμως, πριν πεις το μεγάλο ναι πρέπει να σκεφτείς μερικά βασικά πράγματα. Αν το άλλο σου μισό έχει πάνω από επτά «τικ» στην παρακάτω λίστα μπορείς –διστακτικά πάντα ε- να προχωρήσεις.

  1. Μοιράζεστε τις ίδιες αρχές και θεωρίες για τη ζωή. Πολύ βασικό, αλλιώς που πας; Φαντάζεσαι να μεγαλώσεις παιδιά με έναν άνθρωπο που έχει άλλες αξίες; Κακό.
  2. Ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια σχέσης κάνει κινήσεις για να σε εντυπωσιάσει. Γιατί αν δεν κάνει τώρα, προ γάμου, μετά δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.
  3. Έχει καλές σχέσεις με την οικογένεια σου και έχει φροντίσει να γνωρίσεις τους δικούς του. Όχι απαραίτητο (για τις καλές σχέσεις λέω) αλλά καλό είναι να ανταλλάζετε και δύο κουβέντες με τα πεθερικά.
  4. Είναι ο άνθρωπος σου όταν έχεις να διηγηθείς μια ιστορία από τη δουλειά, από την οικογένειά σου ή τους φίλους σας. Και δεν βαριέται ούτε να σε ακούσει, ούτε να σου πει τη γνώμη του.
  5. Έχετε διατηρήσει στο παρελθόν σχέση από απόσταση. Με επιτυχία.
  6. Αν δεν έχετε συγκατοικήσει ακόμα, έχετε κάνει μαζί διακοπές στις οποίες δεν τσακωνόσασταν.
  7. Όταν σκέφτεσαι τον γάμο, το καλύτερο κομμάτι της σκέψης σου δεν είναι η τελετή, αλλά η ιδέα ότι θα περάσετε μαζί την υπόλοιπη ζωή σας. Πόσο ρομάντικ.
  8. Κάνει θυσίες για σένα – και με την ίδια ικανοποίηση κάνεις και εσύ για αυτόν. Γιατί το λες μια μορφή θυσίας να μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν άλλο άνθρωπο.
  9. Κάνει πίσω στους τσακωμούς. Και όχι γιατί είναι θύμα ή γιατί εσύ είσαι ξεροκέφαλη αλλά γιατί δε θέλει να είστε συχνά σε κόντρα.
  10. Βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Κυρίως επειδή κατανοεί ότι έχετε το ίδιο μερίδιο ευθύνης απέναντι στη στέγη σας.

Με το καλό!

Δες ακόμα:

5 φράσεις που απαγορεύεται να πεις κατά την διάρκεια του σεξ

4 καθημερινές συνήθειες που σκοτώνουν τη σεξουαλική σου ζωή


Πηγή