Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

14 σημάδια που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε

Έχεις κουραστεί να κουβαλάς μια τσάντα με πράγματα κάθε φορά που θέλεις να κοιμηθείς στο σπίτι του φίλου σου και την επόμενη μέρα έχεις να πας στο γραφείο και να χαλάς ένα σωρό χρήματα στις βενζίνες; Μια είναι η λύση σε αυτό: η συγκατοίκηση.

Το να μείνεις μαζί με τον άνθρωπο που είσαι ερωτευμένη και απολαμβάνεις να περνάς χρόνο μαζί του, ακούγεται υπέροχο αλλά απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να μην αποτύχει παταγωδώς.

Μετακομίζεις με το αγόρι σου; 5 πράγματα που κανένας δεν θα σου πει για τη συγκατοίκηση

Αρχικά, θα πρέπει η ανάγκη και η θέληση για συγκατοίκηση να είναι αμοιβαία, ώστε να μην προκληθεί άγχος και πίεση ανάμεσά σας, καταλήγοντας σε αλλεπάλληλους τσακωμούς. Εφόσον σιγουρευτείς για αυτό, θα πρέπει να προηγηθούν και τα παρακάτω εξίσου σημαντικά βήματα:

Ξεκαθαρίστε τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο καθένας

Πριν πάρετε αυτή τη μεγάλη απόφαση, είναι σημαντικό να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τα έξοδα και τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Ξεκαθαρίστε ποιος θα αναλάβει τι, ώστε να το γνωρίζετε από πριν και να μην προκύψουν παρεξηγήσεις ανάμεσά σας μόλις έρθει η ώρα να πληρώσετε το ενοίκιο ή τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σιγουρέψου ότι δεν το κάνεις για οικονομικούς λόγους

Σίγουρα, το να μοιράζεσαι με κάποιον το ενοίκιο και τους λογαριασμούς είναι ένα καλό κίνητρο για να συγκατοικήσεις, ωστόσο θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρη ότι οι λόγοι που θέλεις να μείνεις με τον σύντροφό σου δεν είναι οικονομικοί, αλλά επειδή απολαμβάνεις τη συντροφιά του και είσαι ερωτευμένη μαζί του.

Έχετε… εξασκηθεί στη συγκατοίκηση

Κοιμόσαστε 4-5 βράδια την εβδομάδα μαζί, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα; Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό σημάδι ότι είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πώς είναι η αίσθηση του να ξυπνάς με τον σύντροφό σου ή να χρειάζεται να κάνεις ησυχία το πρωί αν ξυπνήσεις πριν από εκείνον.

Έχετε πάει διακοπές μαζί και περάσατε υπέροχα

Το να έχετε περάσει μέρες που ήσασταν 24 ώρες το 24ωρο μαζί, είναι ένα πολύ μεγάλο τεστ για τη σχέση σας και το κατά πόσο είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε. Αν, λοιπόν, κάνατε ένα ταξίδι μαζί και οι μέρες κύλησαν ήρεμα και συναρπαστικά ταυτόχρονα, χωρίς να βαρεθείτε λεπτό ο ένας την παρέα του άλλου ή να νιώσετε ότι πιέζεστε, τότε οι πιιανότητες να έχετε μια επιτυχημένη συγκατοίκηση, αυξάνονται σημαντικά. Αν δεν έχεις ταξιδέψει μαζί του, δεν μπορείς να γνωρίζεις πραγματικά τις συνήθειές του και να βρεθείς προ εκπλήξεων, όπως και ο σύντροφός σου αντίστοιχα.

Δεν έχεις πρόβλημα με την ακαταστασία του

Οι άντρες έχουν την τάση να είναι πιο ακατάστατοι από εμάς, κάτι που εξαγριώνει τις περισσότερες γυναίκες, αφού αναγκάζονται να συγυρίζουν όλη την ώρα. Μπορεί να ισχύει και το αντίθετο, και να είσαι εσύ η… ανοικοκύρευτη της υπόθεσης. Όπως και να ‘χει, θα πρέπει πριν κάνετε αυτό το βήμα, να είστε σίγουροι ότι δεν είναι ένα μειονέκτημα που προκαλεί ένταση και νεύρα στον άλλον και να φτιάξετε ένα πλάνο με τις δουλειές του σπιτιού, ώστε να μη νιώσεις «αδικημένη» και αρχίσεις να παραπονιέσαι ότι τα κάνεις όλα εσύ.

Να σέβεστε τα όρια και τις επιλογές ο ένας του άλλου

Το να ανεβάζεις stories που φανερώνουν την τοποθεσία ή το εσωτερικό του σπιτιού, είναι κάτι παρακινδυνευμένο είτε μένεις μόνη είτε με τον σύντροφο σου. Ωστόσο, όταν συζείς με κάποιον, είναι διπλά σημαντικό να το προσέξεις. Μερικοί άνθρωποι δε θέλουν να δείχνουν το σπίτι τους σε όλο το Instagram, είτε για λόγους ασφαλείας είτε για λόγους απορρήτου. Θα πρέπει να σέβεστε ο ένας τις επολογές του άλλου, όποιες κι αν είναι αυτές.

Διάβασε τα υπόλοιπα σημάδια που φανερώνουν ότι είσαι έτοιμη να συγκατοικήσεις με το αγόρι σου, στη photo gallery που ακολουθεί.


Πηγή