Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
20άρες, 30άρες, 40άρες Πώς αυνανίζεται η γυναίκα σε κάθε ηλικία

20άρες, 30άρες, 40άρες: Πώς αυνανίζεται η γυναίκα σε κάθε ηλικία

Τι απάντησαν 7 γυναίκες διαφορετικής ηλικίας στην αδιάκριτη ερώτηση των ερευνητών «Γιατί αυνανίζονται;» Τι λένε οι ελεύθερες και τι οι παντρεμένες; Απόσπασμα από την έρευνα του γαλλικού περιοδικού F Magazine.

34   ετών, ανύπαντρη, παιδιά
«Θεωρώ τον αυνανισμό φυσιολογική σεξουαλική πράξη. Τήν πρώτη φορά ήταν μιa αποκάλυψη, ένα τεράστιο κέρδος, ένα συμπλήρωμα στη σεξουαλικότητά μου. Μια αποκάλυψη γιατί κατά­λαβα ότι οι άντρες δεν κρατούν την ηδονή μας στα χέρια τους. ένα τεράστιο κέρδος γιατί, μη μπορώντας να φτάσω σε οργασμό με τη διείσδυση, κατάφερα με τον αυνανισμό να φτάσω στην απώ­τερη ηδονή».

24 ετών, ανύπαντρη
«Ανακάλυψα τόν αυνανισμό πολύ αργά (22 ετών). Βρίσκω πως είναι φανταστικός γιατί έτσι δεν εξαρτιέμαι από κανέναν για να ικανοποιηθώ. Αυνανίζομαι συχνά, χωρίς καμιά ενοχή. Αυτές που το στερούνται είναι μαζοχίστριες!»

29 ετών, ελεύθερη συμβίωση
«Αυνανίζομαι πολύ και φτάνω πάντα σε οργασμό. Μ’ αρέσει να το κάνω μόνη μου ή στην αγκαλιά του συζυγου μου. Καταλαβαίνει πολύ καλά πώς αυτό μου αρέσει. Κι αυτός αυνανίζεται. Έτσι μά­θαμε άλλωστε νά χαϊδεύουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Αυτή η πρακτική, που τη λένε “μοναχική” είναι για μας μια ανταλλαγή. Είτε το κάνω μόνη μου είτε μ’ εκείνον, για μένα ο αυνανισμός είναι μια μορφή σεξουαλικότητας, όπως η διείσδυση ή το φιλί. Γί αυτό άλλωστε μ’ αρέσει τόσο. Μίλησα σχετικά με τη γιαγιά μου (70 ετών) που διάβασε το ερωτηματολόγιό σας. Δεν ήξερε καν ότι είχε κλειτορίδα. Θα πρεπε οι γυναίκες να μάθουν πώς ο αυνανισμός μπορεί να είναι καταφύγιο για όσες δεν είχαν ποτέ οργασμό μ’ έναν άντρα, θάνιωθαν έτσι λιγότερο στερημένες. Θα μάθαιναν να γνωρίζουν το σώμα τους, να παίζουν μαζί του, και, είμαι βέβαιη, έτσι θα έβρι­σκαν ηδονή και.με τον σύντροφό τους.

24 ετών, παντρεμένη, παιδί
«Ο αυνανισμός κατέχει τη θέση του στη συζυγική μας ζωή. Εί­ναι μια προσέγγιση στη σεξουαλικότητά μας, το συμπέρασμα μιας σεξουαλικής επαφής και καταγράφεται, απόλυτα φυσικά, στον ερωτικό μας διάλογο».

40  ετών, παντρεμένη
«Ο αυνανισμός είναι μέρος τής σεξουαλικότητας κάθε γυναί­κας. Τόν θεωρώ απαραίτητο στοιχείο πού δέν θά μπορούσα νά αγνοήσω ακόμα κι άν οι σχέσεις μου μέ τό σύντροφό μου είναι απόλυτα ικανοποιητικές. Για μένα δεν αποτελεί αντίφαση το να είμαι ευτυχισμένη με τόν σύντροφό μου και παράλληλα να αυνανίζομαι».

43 ετών, χήρα, παιδιά
«Μου φαίνεται πως για μια γυναίκα παντρεμένη ή που ζει με κάποιον, ο αυνανισμός δεν είναι απαραίτητος, αν ο σύντροφος φροντίζει να υπολογίζει τις επιθυμίες της, και να τις ικανοποιεί την ώρα που η γυναίκα τις εκφράζει. Βέβαια όταν είσαι μόνη σου ο αυνανισμός ανακουφίζει, κάνει καλό. Είναι η διέξοδος ανάγκης αλλά προτιμάω χίλιες φορές τις σεξουαλικές επαφές.

Αυτό που δεν παραδέχομαι είναι να αυνανίζεται η γυναίκα μό­νη της στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Κι αν ο άντρας κάνει κι αυτός το ίδιο τότε τι γίνεται; Καθένας ψα­χουλεύεται στή γωνιά του. Είναι ανήκουστο. Είμαι ικανή, από αγά­πη, νά κάνω πεοθηλασμό μέχρις ότσυ τό πλάσμα πού αγαπώ ικανοποιηθεί μέσα από στόμα μου. Άν εγώ μπορώ να κάνω αυτό γιά κείνον, δε βλέπω γιατί κι εκείνος να μη με οδηγήσει στόν οργασμό! Περιμένω απ’ τόν άντρα να με κάνει με τη σειρά του να ικανοποιηθώ, χαϊδεύοντάς με, κι αυτό είναι απλά δικαιοσύνη. Τό γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες, αναγκασμένες να αυνανιστούν μετά τη συνουσία για να μη μείνουν νηστικές, με κάνει έξω φρενών!»