Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

3 καθημερινές συνήθειες που «σκοτώνουν» τη σχέση σας

Όλα τα υγιή ζευγάρια αντιμετωπίζουν ανά καιρούς κρίσεις στην σχέση τους. Οι μακροχρόνιοι δεσμοί που συνοδεύονται από συγκατοίκηση παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα αφού η κοινή πορεία με έναν άνθρωπο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό task.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα σχέσεων, η πλειοψηφία των ζευγαριών (συχνά άθελά τους) δημιουργούν αρνητικό κλίμα με μερικά συγκεκριμένα μοτίβα. Η επανάληψη φθείρει σε βάθος χρόνου τη σχέση με αποτέλεσμα οι δύο σύντροφοι να απομακρυνθούν (να ξενερώσουν όπως θα έλεγα εγώ).

via GIPHY

4 πράγματα που κάνω όταν έχω νεύρα για να μην τσακωθώ μαζί του

3 κακές συνήθειες που αναπτύσσουν τα ζευγάρια

1) Παραμελούν τον εαυτό τους

Το πρώτο καιρό μιας σχέσης και οι δύο σύντροφοι θέλουν να μαζί εις βάρος των φίλων, των χόμπι και άλλων σχέσεων (φιλικές, επαγγελματικές). Δυστυχώς στην πορεία ένας ή και οι δύο σύντροφοι καταλήγουν να εγκαταλείπουν μεγάλα κομμάτια του εαυτού τους, το οποίο είναι αρνητικός παράγοντας για το μέλλον. Μην απομακρύνεσαι από φίλους, μην αφήνεις την καριέρα σου στην τύχη της και προσπάθησε να έχεις προσωπικό χρόνο για τις αγαπημένες σου ασχολίες.

2) Περιμένουν τα πάντα από τον σύντροφό τους

Αντί να στηρίζεσαι αποκλειστικά στον σύντροφό σου για τα πάντα, φρόντισε να βρεις έναν τρόπο για να εκφράζεις τις επιθυμίες σου. Μην περιμένεις εκείνος να αποκωδικοποιήσει τις πιο παράξενες και βαθιές σου σκέψεις. Εξέφρασέ του τις ανάγκες και τα συναισθήματά σου μέσα από έναν όμορφο διάλογο που θα σας φέρει πιο κοντά.

3) Αφιερώνουν πολύ χρόνο στα social media

Όταν μετά από μια κουραστική ημέρα όπου έχετε λίγο προσωπικό χρόνο κι αυτός θυσιάζεται στο βωμό των κινητών, των τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, υπάρχει πρόβλημα. Γιατί; Θα σου πω αμέσως. Χάνεται η σύνδεση και επικοινωνία ανάμεσά σας. Αυτό μελλοντικά σημαίνει και λιγότερο σεξ αφού συχνά κάπου στην πορεία χάνεται και η ερωτική διάθεση.

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com


Πηγή