Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

5 αλάνθαστοι τρόποι για να καταλάβεις ότι το «εγώ» του είναι πάνω από εσένα

Υπάρχουν διάφορα ελαττώματα, άλλα διαχειρίσιμα και υποφερτά και άλλα που σου χτυπούν το καμπανάκι κινδύνου, δείχνοντάς σου ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ακατάλληλος για εσένα.

Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορώ με τίποτα να παλέψω μέσα μία σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική, είναι ο εγωισμός και ο «παρτακισμός». Και μη μου πεις ότι έχω άδικο… Δηλαδή πόσο ευχάριστο μπορεί να είναι για μια γυναίκα να βγει ραντεβού ή να ζει καθημερινά με έναν άντρα που μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του και για τα κατορθώματά του, χωρίς να ρωτά τίποτα για εκείνη; 

5 θαυματουργές διατάσεις για να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου

Βέβαια, στην αρχή είναι πολύ εύκολο να σε ξεγελάσει και να κρύψει αυτό το – ΤΕΡΑΣΤΙΟ, κατά τη γνώμη μου – ελάττωμά του, εντυπωσιάζοντάς σε με τα θετικά του στοιχεία. Είναι ελκυστικός, ευγενικός, πιστός και θέλετε τα ίδια πράγματα… Οπότε όταν εμφανίζονται τα σημάδια που δείχνουν περίτρανα το πόσο εγωιστής είναι, πιάνεις τον εαυτό σου να δικαιολογεί τη συμπεριφορά του και να προσπαθείς να τον πείσεις ότι είναι ΟΚ. Αλλά δεν είναι ΟΚ!

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smart and Fabulous (@savvy_n_fab)

Και όλα αυτά σου τα λέω από προσωπική εμπειρία. Μου έτυχε στο παρελθόν να βγω με κάποιον με τον οποίο είχα απίστευτη χημεία και με έκανε να νιώσω τεράστια ανακούφιση που επιτέλους γνώρισα έναν άντρα φιλόδοξο, με όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Ωστόσο, δε χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός για να καταλάβω ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον μαζί του, αφού το μοναδικό πράγμα που τον ένοιαζε ήταν η δικοί του στόχοι, η δική του ζωή, και κανείς άλλος.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το πόσα κοινά στοιχεία έχεις με κάποιον και πόσο πολύ τον θες σεξουαλικά, με βάση την προσωπική μου εμπειρία και όλα αυτά που έχω παρατηρήσει και ακούσει κατά καιρούς από φίλους και γνωστούς, θα σου πω ότι είναι προτιμότερο να βγεις με τον εαυτό σου και να μοιραστείς μαζί του ένα ποτήρι κρασί και μία μακαρονάδα, παρά με έναν εγωιστή και εγωκεντρικό άντρα!

zeygari 2

Έχε υπ’ όψιν σου ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να σπαταλάς τον χρόνο σου με έναν εγωιστή σύντροφο, ο οποίος το μόνο που σου προσφέρει είναι μία μοναχική και εξαντλητική καθημερινότητα. Μην επιτρέψεις ποτέ στον εαυτό σου να βάλει τις ανάγκες του στην άκρη για να είναι απλώς με έναν άντρα αυτού του είδους!

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει για εσένα 5 σημάδια που θα σου ανοίξουν τα μάτια και θα σε βοηθήσυν να συνειδητοποιήσεις μια ώρα αρχύτερα ότι βγαίνεις με έναν εγωιστή, ώστε να τον στείλεις πακετάκι στη μαμά του!

#1. Όλα ρυθμίζονται με βάση το δικό του πρόγραμμα

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις, λόγω της δουλειάς του ή λόγω του ότι έχει παιδιά, που πρέπει η σχέση να ρυθμίζεται με βάση το πρόγραμμά του, προκειμένου να λειτουργήσει. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από κάποιον που δε ρωτά ποτέ τι έχει το δικό σου πρόγραμμα και απλώς σου ανακοινώνει τη…. διαθεσιμότητά του, με την προσδοκία ότι θα προσαρμοστείς στις ώρες που τον βολεύουν, χωρίς καν να εκτιμά ή να αναγνωρίζει την ευελιξία σου ή τις θυσίες που μπορεί να κάνεις για να τον δεις.

#2. Δεν ασχολείται μαζί σου στο σεξ και τον ενδιαφέρει μόνο η δική του ευχαρίστηση

Δεν υπάρχει χειρότερο από έναν άντρα που στο κρεβάτι κάνει μόνο ό,τι ευχαριστεί εκείνον και περιμένει από εσένα να κάνεις και πάλι… ό,τι ευχαριστεί εκείνον, χωρίς να προσπαθεί να σε κάνει να έρθεις σε οργασμό ή να δίνει σημασία σε αυτά που του λες ότι σου αρέσουν και σου ανεβάζουν τη λίμπιντο.

#3. Δε ρωτάει πώς ήταν η μέρα σου

Ή ίσως το κάνει από ευγένεια, αλλά μόλις προσπαθήσεις να του διηγηθείς μία ιστορία ή να μοιραστείς μαζί του κάτι που συνέβη και σε προβλημάτισε, νιώθεις ότι μιλάς στον τοίχο. Δεν καταβάλλει προσπάθεια για να σε συμβουλεύσει και να σε ακούσει πραγματικά όταν του μιλάς για κάτι σημαντικό για εσένα, και δε δείχνει ενδιαφέρον για αυτά που του λες.

#4. Πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει κυρίως πράγματα που αρέσουν σε αυτόν

Από το να πηγαίνετε τακτικά σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο που αρέσει μόνο σε εκείνον, μέχρι το να βλέπετε ταινίες που επιλέγει κυρίως αυτός, ακόμα κι αν εσύ τις βαριέσαι, πιάνεις τον εαυτό σου να ακολουθεί ένα πρόγραμμα ή να υιοθετεί συνήθειες που δεν του ταιριάζουν πραγματικά.

#5. Οι ανάγκες σου υποτιμούνται και/ή απορρίπτονται

Τον ενδιαφέρει μόνο αυτό που θέλει εκείνος, μιλά συνέχεια για τον εαυτό του και τις δικές του ανάγκες, και μόλις πας να του ζητήσεις κάτι ή να του εκφράσεις τις ανησυχίες σου για τη σχέση σας, βάζει και πάλι μπροστά τον εγώ του και σε κάνει έμμεσα να νιώσεις ότι τα θέλω του είναι πολύ σημαντικότερα από τα δικά σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χώρισες και είσαι στα πατώματα; Τρόποι για να ενισχύσεις τη διάθεσή σου

Ψάχνεις τον έρωτα της ζωής σου; Δες αν τα dating apps είναι η λύση




Πηγή