Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οι 5 ΜΟΝΙΜΕΣ γυναικείες δικαιολογίες για τους σκάρτους άντρες

Οι 5 ΜΟΝΙΜΕΣ γυναικείες δικαιολογίες για τους σκάρτους άντρες

Ας είμαστε ειλικρινείς: Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί σε παρέα γυναικών, οι οποίες είναι απογοητευμένες από κάποιον άντρα, όχι απαραίτητα τη σχέση τους, και οι οποίες ενώ βλέπεις ότι είναι ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, συνεχίζουν να διαιωνίζουν μία κατάσταση η οποία είναι κάτι παραπάνω από τοξική; Σε μια τέτοια συζήτηση βρέθηκα λοιπόν χθες με το βασικό ερώτημα που βασανίζει τη συντριπτική πλειοψηφία: «Γιατί αυτόν που θέλω δεν με θέλει, και αυτόν που με θέλει δεν τον θέλω»; Κορίτσια το ζήτημα είναι κρίσιμο, σοβαρό και δεν μπορεί να ξεπεταχτεί με ένα και μόνο θέμα. Όπως λέει και ένας φίλος μου, «Τα λάθη είναι για να γίνονται, αλλά λάθος που επαναλαμβάνεται πάνω από 2 φορές, δεν είναι λάθος αλλά κάλος στον εγκέφαλο»! Και καλώς ή κακώς έχει δίκιο. Δηλαδή όταν ήμασταν μαθήτριες, και κάναμε λάθος τη διαίρεση, από ένα σημείο και μετά δεν την μαθαίναμε; Ε γιατί λοιπόν να μη γίνει το ίδιο και με τα ερωτικά; «Όταν μπαίνει το συναίσθημα στην μέση θολώνεις», θα μου πεις και έχεις δίκιο. Αλλά καμιά φορά, υπάρχει συνσίσθημα αλλά όχι χαρά και ικανοποίηση. Αυτό που το πας; Και μετά έρχονται οι δικαιολογίες, τις οποίες λες πρωτίστως στον εαυτό σου μπας και αισθανθείς λίγο καλύτερα με την κατάντια σου! Και είμαι σίγουρη ότι τις έχεις πει όλες τις παρακάτω. Γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, εμείς οι γυναίκες κάνουμε συμβιβασμούς τους οποίους αρνούμαστε να παραδεχτούμε.

1. Θα αλλάξει: Δε θα αλλάξει γιατί δε θέλει να αλλάξει. Και κυρίως δε θα αλλάξει για σένα γιατί δεν του είσαι και τόσο σημαντική. Ίσως να ακούγεται σκληρό και κάπως άδικο, γιατί πραγματικά μπορεί να είσαι ο πιο γλυκός και δοτικός άνθρωπος του πλανήτη, αλλά είτε είναι η σχέση σου, είτε κάποιος που απλά βρίσκεστε, και δεν παίρνεις αυτά που δίνεις, τότε μάλλον θα πρέπει να το πάρεις απόφαση και ή να μείνεις σε μία σχέση που δεν σε ικανοποιεί ή να αποχωρήσεις, και φυσικά μετά να είσαι ράκος για κανά μήνα, μπορεί και περισσότερο (το λιγότερο στο ευχόμαστε ολόψυχα).

2. Δεν τα έχουμε κιόλας: Ναι όντως μπορεί να μην τα έχετε, αλλά αυτό δε σημαίνει, ούτε ότι θα πρέπει να αγνοήσει το μήνυμά σου ούτε να στέλνει μηνύματα με κάποια άλλη όσο είστε μαζί, ούτε φυσικά και να την πέφτει σε φίλες και γνωστές σου. Ναι εσύ κάθεσαι στη γωνίτσα σου και βγάζεις καπνούς από τα αυτιά, αλλά και τι να πεις; «Σταμάτα να μιλάς με άλλες»; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ. Το γεγονός ότι εσύ μπορεί όντως να μην ασχολείσαι με άλλον γιατί τον θέλεις, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει κι εκείνος το ίδιο. Εντάξει αντιλαμβανόμαστε ότι και η καφρίλα έχει τα όριά της, αλλά τώρα κάτι μας είπες.

3. Ξέρω ότι ενδιαφέρεται για μένα: Φυσικά και ενδιαφέρεται για σένα. Όταν θέλει να κάνει σεξ ή να καλύψει κάποια άλλη ανάγκη του, αυτή της συντροφικότητας ή ακόμα και της φιλίας. Τότε ναι, όχι μόνο θα σου στείλει μήνυμα να βρεθείτε αλλά θα επιμείνει κιόλας γιατί του έχεις λείψει πολύ. Παρόλα αυτά, αν εσύ κάνεις το ίδιο ένα απογευματάκι που νιώθεις μόνη, τότε ή δε θα πάρεις απάντηση, ή θα πάρεις και θα είναι αρνητική. Μα τι λέμε; Δε σου έχει καν δώσει το δικαίωμα να του στέλνεις όποτε θέλεις. Έχει και ζωή εκτός από σένα το παιδί. Εσύ γιατί όχι;

4. Αυτή την περίοδο είναι αγχωμένος: Όλοι είμαστε αγχωμένοι όλες τις περιόδους της ζωής μας. Αν δεν ήμασταν αγχωμένοι, δε θα ήμασταν άνθρωποι. Όσο οι μέρες κυλούν, και όσο έχεις κοινωνική ζωή, συναναστροφές, δουλειά και οικομικά θέματα που τρέχουν θα είσαι αγχωμένος. Το θέμα είναι να βρεις έναν άνθρωπο να σε βοηθάει να ξεπερνάς την ένταση που έχεις και να σε ηρεμεί. Και μάντεψε: Όσο κι αν ήθελες, δυστυχώς για εκείνον δεν είσαι εσύ αυτός ο άνθρωπος. Εξάλλου δες το και από τον εαυτό σου. Όταν πραγματικά δεν είσαι καλά, δεν έχεις ανάγκη να δεις κάποιον οικείο που ξέρεις ότι θα σε καταλάβει; Λυπούμαστε αλλά αυτή την περίοδο όντως έχει πολλά στο κεφάλι του, και δε χωράς κι εσύ. Ή μάλλον χωράς τόσο, όσο σου επιτρέπει. Κατάλαβέ το, και δες το κι εσύ πιο ψύχραιμα.

5. Δεν είναι έτοιμος για σχέση: Οι άντρες που δεν είναι έτοιμοι για σχέση, το ξέρεις ότι στο δηλώνουν από την αρχή έτσι; Είτε λοιπόν είναι πρόσφατα χωρισμένος, είτε είναι κολλημένος με την πρώην του, είτε έχει… σχέση και απλά έχει τελματώσει, όλα αυτά τα δηλώνει και τα ξεκεθαρίζει από την αρχή. Είναι δικό σου θέμα, και δικό σου λάθος λοιπόν, το να περιμένεις κάτι περισσότερο. Εντάξει τα συναισθήματα ίσως έρθουν κάποια στιγμή-από την μεριά σου φυσικά-αλλά δεν έχεις δικαίωμα να ζητήσεις τίποτα. Δυστυχώς η αλήθεια είναι αυτή.

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr