Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύζυγος σας είναι ευτυχισμένος στον γάμο

5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύζυγος σας είναι ευτυχισμένος στον γάμο

Ξέρετε ότι ο σύζυγός σας αφιερώνει χρόνο σε εσάς και την οικογένειά σας, δουλεύει σκληρά και γενικότερα προσπαθεί να είναι καλός σύζυγος, μήπως όμως αναρωτιέστε αν είναι πραγματικά ευτυχισμένος στον γάμο σας;

Σίγουρα όλες οι σχέσεις έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους όμως τα υψηλά επίπεδα ευτυχίας είναι το μυστικό για να έχει ένας γάμος διάρκεια. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η σχέση είναι ισχυρότερη όταν και οι δύο σύντροφοι αισθάνονται πλήρεις.

Εάν λοιπόν θέλετε πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι η ευτυχία του γάμου σας είναι σε υψηλά επίπεδα, ρίξτε μια ματιά στην σχέση σας και αξιολογείστε την.  Μια πρόσφατη μελέτη ανέλυσε 394 παντρεμένα ζευγάρια με 39χρόνια κατά μέσο όρο γάμου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ευτυχία του συζύγου είναι στενά συνδεδεμένη με το πώς αισθάνεται η σύζυγός του στον γάμο. Μία άλλη έρευνα έδειξε ότι η σταθερότητα ενός γάμου εξαρτάται από την θετικότητα της συζύγου. Με άλλα λόγια, όσο πιο ευτυχισμένη είστε εσείς τόσο πιο ευτυχισμένος είναι και ο σύζυγός σας.

Ελέγξτε λοιπόν αυτές τις μυστικές συμπεριφορές που σηματοδοτούν ότι και οι δυο σας είστε ευτυχείς σε αυτή την σχέση.

Ακόμα κι όταν ξέρει ότι δεν θα πάρει κάποιο αντάλλαγμα, είναι στοργικός

Οι άντρες που είναι ευτυχισμένοι εξακολουθούν να είναι στοργικοί με τις συζύγους τους ακόμα κι αν δεν περιμένουν να πάρουν κάτι ως αντάλλαγμα.  Κι αν εκείνος είναι ευτυχισμένος, χαλαρός και άνετος οι φερομόνες (οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται φυσιολογικά και εξιτάρουν έναν άντρα) σημαίνει ότι «δουλεύουν.» Είναι εύκολο να λειτουργήσουν ακόμα κι από μια αγκαλιά στον καναπέ κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε οπωσδήποτε σεξ για να έρθει το ίδιο αποτέλεσμα. Αν λοιπόν δεν έχετε όρεξη για σεξ απόψε, απλά αφιερώστε λίγο χρόνο σε χάδια και φιλιά.

Δεν παραλείπει να σας ευχαριστεί που τον φροντίζετε

Όσο και να βοηθά ένας άντρας με τις δουλειές του σπιτιού, το μεγαλύτερο κομμάτι είναι ευθύνη τον γυναικών. Κάποιοι άντρες ωστόσο το θεωρούν δεδομένο, άλλοι πάλι ντρέπονται να πουν ένα ευχαριστώ και δεν εκφράζουν την εκτίμησή τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, ένας μικρός έπαινος προς την σύζυγό σας ενισχύει σε σημαντικό βαθμό τη μεταξύ σας σχέση. Και το αντίστροφο βεβαίως: να μην παραλείπει κι εκείνη να σας ευχαριστεί, π.χ. για το κούρεμα του γκαζόν.

Όταν σας επισκέπτονται τα πεθερικά σας δεν πέφτουν όλες οι αρμοδιότητες πάνω σας

Ο σύζυγός σας δεν τα αφήνει όλα πάνω σας και φροντίζει να βρει δραστηριότητες που ευχαριστούν όλη την οικογένεια. Θα έρθει νωρίς από την δουλειά για να φάτε όλοι μαζί και δεν θα ξεχάσει να αγοράσει τα λεμόνια που του ζητήσατε για το dressing της σαλάτας.

Δεν θα επαναφέρει στο προσκήνιο την αιτία του καυγά που είχατε πριν από ένα μήνα

Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται αλλά το θέμα είναι να βρίσκουν λύση για τα προβλήματά τους και να μην διαιωνίζονται. Ακόμα κι όταν τα πράγματα είναι δύσκολα λοιπόν, εκείνος είναι πρόθυμος να μοιραστεί το βάρος του προβλήματος και να εργαστείτε μαζί ως ομάδα για να το λύσετε. Και το σημαντικότερο; Δεν το επαναφέρει στο προσκήνιο με την πρώτη ευκαιρία!

Ξέρει ότι μια ταινία σας ευχαριστεί περισσότερο από ένα μπουκέτο λουλούδια

Ο ρομαντισμός αλλάζει όταν παντρεύεται κανείς. Αν ο άνθρωπός σας παρατηρεί τις σας φτιάχνει την διάθεση με την πάροδο του χρόνου (π.χ. ένας έτοιμος καφές όταν ξυπνάτε) και έρχεται με λύσεις για να κάνει την ζωή σας πιο εύκολη, τότε έχει επενδύσει πολύ χρόνο στην σχέση σας. Αυτές οι φαινομενικά μικρές κινήσεις είναι που κάνουν και τη διαφορά όμως στον γάμο σας!

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr