Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
5 τρόποι για να μην τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου για τα οικονομικά

5 τρόποι για να μην τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου για τα οικονομικά

Τα οικονομικά θέματα ανέκαθεν ήταν πηγή διαφωνιών και συγκρούσεων για τα ζευγάρια. Με το σημερινό οικονομικό «στρίμωγμα» που επικρατεί, οι διαφωνίες με βάση τη διαχείρηση και τις οικονομικές «προτεραιότητες» του ζευγαριού έχουν ενταθεί.

Ας δούμε πρακτικά 5 τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε αυτό.

1ος Τρόπος: Μην διαπράττεις «οικονομική απιστία»

Το να διατηρείς το μυστήριο, με το να κάνεις εκπλήξεις στον σύντροφό σου σε βοηθάει να διατηρείς υψηλά τα vibes του ερωτικού παιχνιδιού. Το να γεμίσεις όμως με «κρυφές» χρεώσεις τις κάρτες σου ή τις κάρτες του ή το να ξοδεύεις μονομερώς χρήματα ανεξέλεγκτα εν αγνοία του, σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι μία από αυτές τις «εκπλήξεις».

Οι επιπτώσεις στην αλληλο-εμπιστοσύνη σας θα είναι οδυνηρές, φτάνοντας μέχρι και σε διάλυση της σχέσης. Διάλεξε το δρόμο της ειλικρίνειας και της αλήθειας από την αρχή.

2ος Τρόπος: Συμφωνείστε από κοινού τις προτεραιότητες

Το μασάζ και η ατομική φροντίδα έχουν την αξία τους αλλά μάλλον θα χρειαστεί να έχουμε εξασφαλίσει πρώτα το ποσό που θα διαθέσουμε για το σούπερ-μάρκετ και για βενζίνη. Από την άλλη μεριά συχνά διαφωνούμε για το ποσό που θα ξοδέψουμε για το δώρο ενός κοντινού φίλου ή ενός συγγενικού μας προσώπου.

Η αγάπη και η γαλήνη της σχέσης σίγουρα είναι πάνω από όλα αυτά τα «ψευτοδιλήμματα». Σκεφτείτε τον κοινό στόχο που έχετε ώς ζευγάρι και πόσο αυτός αξίζει να επηρεάζεται από τέτοιου είδους διαφωνίες. Έτσι κάντε από κοινού την επιλογή σας με αμεσότητα και χωρίς πολλές αναλύσεις, κάθε φορά.

3ος Τρόπος: Αγαπηθείτε… χωρίς «τσιγκουνιές»

Αφιερώστε ένα βράδυ κάθε 15 ημέρες, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα, για να συζητήσετε τον οικονομικό σας απολογισμό και προγραμματισμό.

Το κόκκινο κρασί και τα κεριά δεν μας ομορφαίνουν μόνο τα ρομαντικά και σέξι βράδια μας, αλλά μπορούν να φανούν το ίδιο «χρήσιμα» και αποτελεσματικά και στις «δύσκολες» και απαιτητικές περιστάσεις. Η μεταξύ μας εμπιστοσύνη και η ένωση μας, μπορεί να κάνει θαύματα και να ανακαλύψει λύσεις που πριν φάνταζαν αδύνατες.

4ος Τρόπος: Και αποταμίευση και όχι καβγάδες

Υπάρχει η πρόταση που μπορεί να κάνει πιο συνειδητή την επικοινωνία με το συντροφό μας, να μας βοηθήσει να λιγοστέψουμε καβγάδες και αντιπαραθέσεις ενώ παράλληλα θα τονώνει τα οικονομικά μας. Ποια είναι αυτή ;

Κάθε φορά που κάποιος από το ζευγάρι ξεκινάει μια διαφωνία που καταλήγει σε σύγκρουση, να «τιμωρείται» με το να «καταθέτει» στον κοινό «κουμπαρά» ένα ποσό για παράδειγμα 10 ευρώ. Άραγε δεν θα είσαι πιο προσεκτική την επόμενη φορά που θα επιλέξεις να κλιμακώσεις την ένταση;

5ος Τρόπος: Κάντε τα Οικονομικά Παιχνίδι και Ονειρευτείτε Μαζί

Μια υπέροχη άσκηση που πολλαπλασιάζει τα θετικά συναισθήματα και μας προτρέπει να ονειρευτούμε μαζί είναι η εξής. Ξεκινώντας με ένα ποσό -για παράδειγμα 1000 ευρώ- και πολλαπλασιάζοντάς το Χ2 κάθε επόμενη μέρα συζητάμε τι θα ήθελε να κάνει ο καθένας μας με αυτό αν το είχε στη διάθεσή του πραγματικά.

Θα ενθουσιαστείς πραγματικά με αυτά που θα αποκαλύψεις με αυτά που θα μοιραστείς αλλά και με αυτά που θα σου αποκαλύψει ο σύντροφός σου. Τι θα έκανε λοιπόν αν είχε στην κατοχή του 1 εκατομμύριο ευρώ ;

Πηγή: queen.gr