Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

6 σημάδια που φανερώνουν ότι… μάλλον δε θα τα ξαναβρείς με τον πρώην σου

Ναι χωρίσατε. Άσχημο, στενάχωρο ίσως και άδικο αλλά δεν είπε ποτέ κανείς ότι η ζωούλα είναι δίκαιη και προσφέρει μόνο χαρές! Δυστυχώς. Εσύ βέβαια και μιας και ανήκεις στην πλειοψηφία των γυναικών που πέφτει στα πατώματα μετά από κάθε χωρισμό, βιώνεις τη θλίψη σου στο έπακρο, μιλάς γι’ αυτό σε ξένους-συνήθως υπό την επήρεια αλκοόλ-και γενικά ψάχνεις να βρεις στα ματάκια της κολλητής σου την παραμικρή θετική νότα, ότι εσύ κι εκείνος θα είστε και πάλι μαζί. Φίλη μου, επειδή εγώ δε θέλω να σου λέω ψέματα, και επειδή η αλήθεια μπορεί να πονάει αλλά μακροπρόθεσμα εκτιμάται, θα σου παρουσιάσω κάποια βασικά σημάδια ότι μάλλον… δε θα τα ξαναβρείς με τον Κώστα που να χτυπιέσαι. Πάρε βαθιά ανάσα και πάμε!

1. Οι φίλοι σου συμφωνούν με το χωρισμό: Πήρες τη γνώμη μόλις (!) 10 ατόμων, και όλα –με εξαίρεση την αγγελοκρουσμένη ξαδέρφη σου-σου είπαν ότι ήταν μία σωστή απόφαση γιατί τον τελευταίο καιρό δεν ήσουν ευτυχισμένη. Και μιας και οι άνθρωποι αυτοί σε αγαπούν, προφανώς και δε θα κάνουν καμία απολύτως προσπάθεια να σε φέρουν σε επαφή μαζί του, τουλάχιστον όχι τον πρώτο καιρό. Οπότε έχεις και τις ευλογίες του περιβάλλοντός σου, να… προχωρήσεις τη ζωή σου.

2. Είχατε κόψει το σεξ: Αυτό είναι ίσως και πιο βαρύ και από το να ανακαλύψεις ότι σε κερατώνει. Πριν διαμαρτυρηθείς δικαιούμαι να σου εξηγήσω: Όταν το σεξ κόβεται, και το ζευγάρι φτάνει σε μία φάση κατά την οποία η σχέση είναι σχεδόν αδελφική, σημαίνει ότι οποιοδήποτε πάθος ή έρωτας, έχει εξαφανιστεί και η σχέση είναι απλά από συνήθεια, κατάσταση που δύσκολα ανατρέπεται. Από την άλλη, το κέρατο είναι μία εντελώς διαφορετική συγκυρία, που μαρτυρά άλλου είδους προβλήματα αλλά όχι απαραίτητα βαρεμάρα-δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν κάτι διαφορετικό, χωρίς φυσικά να δίνουμε άφεση-. Βέβαια, σε περίπτωση που το σεξ έχει κοπεί, να ξέρεις ότι συνήθως ο άντρας το βρίσκει αλλού. Οπότε η κατάσταση μπάζει από παντού!

3. Δε σου προκαλεί μίσος: Συγχαρητήρια, τον έχεις εντελώς γραμμένο. Το μίσος είναι η άλλη όψη της αγάπης, όπως φαντάζομαι γνωρίζεις. Όταν λοιπόν παραδέχεσαι ότι έναν άνθρωπο τον μισείς, σημαίνει ότι για κάποιο λόγο δε σου είναι αδιάφορος. Οπότε, η στιγμή που πραγματικά δεν έχεις κανένα απολύτως συναίσθημα, είναι και η στιγμή της απελευθέρωσής σου.

4. Σου συνέβη κάτι σοβαρό και δε σε πήρε καν ένα τηλέφωνο: Θέλεις κι άλλη απόδειξη ότι αδιαφορεί για σένα; Βασικά όχι μόνο αδιαφορεί, είναι και τελείως βλάκας. Παράτα τον!

5. Έμαθες ότι βγαίνει με άλλη: Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σκούρα. Υπάρχει περίπτωση να το κάνει για να το μάθεις και να ζηλέψεις. Επειδή όμως αυτό είναι καθαρά γυναικεία τακτική, στην περίπτωσή του δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα ή βρήκε κάποια να περνάει την ώρα του και να κάνει και σεξ. Αυτά.

6. Μένετε μακριά: Καλά εσύ μπορεί να γελάς, αλλά ο σοφός λαός λέει «μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται» οπότε σε περίπτωση που μένετε σε εντελώς διαφορετικές περιοχές, είναι δύσκολο να συναντηθείτε έστω και τυχαία. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δύσκολα θα κάνεις πισωγύρισμα γιατί μαθαίνεις να ζεις με την απουσία του. Εκτός πια κι αν πάρεις σβάρνα τα στέκια του. Τότε το πρόβλημά σου είναι σοβαρό.


Πηγή