Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

6 σημάδια που φανερώνουν ότι όσο κι αν θέλει, δεν μπορεί να σε ξεπεράσει

Ο απόηχος μιας σχέσης που φτάνει στο τέλος της μπορεί να προκαλέσει πολλά περίπλοκα – και περίεργα – συναισθήματα. Το #heartbreaking είναι μια διαδικασία… «πένθους» που η καθεμιά και ο καθένας από εμάς χειρίζεται διαφορετικά.

Εάν χώρισες πρόσφατα και ο πρώην σου είναι ακόμα θυμωμένος ή συμπεριφέρεται πολύ περίεργα μήνες μετά τον χωρισμό σας, αυτά είναι σημάδια που φανερώνουν ότι προσποιείται πως σε έχει ξεπεράσει ενώ «καίγεται» ακόμα για εσένα, ή ότι δυσκολεύεται να προχωρήσει τη ζωή του.

Κεριά, μυαλό ή συνεχής επιβεβαίωση; Υπάρχουν 5 διαφορετικά πράγματα που διεγείρουν μια γυναίκα

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από το βασικό θέμα που είσαι ΕΣΥ και όχι ο πρώην σου. Αφού επιλέξατε να μην είστε πια μαζί, ειδικά εάν δεν είχατε έναν ρόδινο χωρισμό, δε χρειάζεται να τον παρκαολουθείς μέσω των social media και να βλέπεις τι κάνει. Η προτεραιότητά σου είσαι εσύ, τελεία.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag)

Εάν, όμως, διατηρείτε καλές σχέσεις ή προσπαθείτε να παραμείνετε φίλοι, είναι λογικό να παρατηρείς ή να μπερδεύεσαι με τη συμπεριφορά του. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται και αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως «με έχει ξεπεράσει» μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που νιώθει στην πραγματικότητα.

Και επειδή για έναν εγωισμό ζούμε (δεν ξέρω για εσένα, πάντως εγώ σίγουρα ναι!), μην εμπιστεύεσαι μόνο τα vibes και το ένστικτό σου για να καταλάβεις αν όντως σε έχει ξεπεράσει (ειδικά αν έχεις χαμηλή αυοτεκτίμηση), αλλά τσέκαρε μερικά κοινά σημάδια που φανερώνουν ότι ο τύπος… καίγεται και λιώνει για εσένα και δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει με καμία!

#1. Το παίζει… άνετος και cool, προχωρώντας πολύ γρήγορα στην επόμενη

Εάν επρόκειτο για μακροχρόνια σχέση, το να βλέπεις τον πρώην σου να προχωρά αμέσως και να είναι «πολύ καλά», αποτελεί ένα σημάδι ότι… μόνο καλά και ευτυχισμένος δεν είναι! Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να το κάνει μόνο και μόνο για να ζηλέψεις και να τον θέλεις πάλι πίσω. Δε θέλει να φανεί ευάλωτος, αλλά να σου δείξει ότι… «περνάει ακόμα η μπογιά του» και ότι δεν επηρεάστηκε από τον χωρισμό σας. 

#2. Έχει ξεσπάσματα θυμού εναντίον σου

Ο θυμός είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι μπορεί να υπάρχουν πληγωμένα συναισθήματα και ότι εξακολουθείς να έχεις επίδραση πάνω του. Μετά από έναν χωρισμό, είναι φυσιολογικό η μία ή και οι δύο πλευρές να αισθάνονται θυμό και αγανάκτηση, ειδικά αν ο χωρισμός δεν ήταν φιλικός. Ωστόσο, αν ο πρώην σου ψάχνεται συνέχεια για καυγά και έχει ξεσπάσματα θυμού εναντίον σου, το πιθανότερο είναι να μην μπορεί να σε ξεπεράσει. Το να είναι υπερβολικά επικριτικός ή να σε υποτιμά και να γελοιοποιεί τους νέους άντρες με τους οποίους βγαίνεις ή φλερτάρεις, είναι μερικές ακόμη συμπειρφορές που υποδηλώλουν ανταγωνιστικότητα και πικρία.

#3. Αρνείται τον χωρισμό

Η άρνηση είναι ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι ότι ο πρώην σου δε σε έχει ξεπεράσει. Για παράδειγμα, μπορεί να χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού σου για να καθίσετε παρέα σα να μην συνέβη τίποτα ή να προσπαθήσει να κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί σου, παρόλο που δεν είστε πλέον σε σχέση.

#4. Εμπλέκεται στην ερωτική σου ζωή

Αν ο πρώην σου ενδιαφέρεται να μαθαίνει με ποιους βγαίνεις ή αν χρησιμοποιείς dating apps, αυτό είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι δε σε έχει ξεπεράσει. Ομοίως, αν σου δώσει περιττές πληροφορίες για την ερωτική του ζωή χωρίς καν να του το ζητήσεις, σημαίνει πως θέλει να σου αποδείξει ότι είναι καλά και ότι έχει προχωρήσει. 

#5. Προσπαθεί να κρατήσει φιλικές σχέσεις μαζί σου

Εάν δεν μπορείς να έχεις πια ερωτική σχέση με κάποιον, το ενδεχόμενο μιας φιλίας μπορεί να αποτελεί μια καλή επιλογή για να συνεχίσετε να βρίσκεστε και να κρατάτε επαφές. Ωστόσο, η φιλία δεν είναι μια ρεαλιστική επιλογή για τα περισσότερα χωρισμένα ζευγάρια, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαναμιλήσετε ποτέ. Όμως το να το παίζει ξαφνικά… κολλητός σου, σημαίνει πως σε θέλει στη ζωή του με κάθε τρόπο.

#6. Ζητά να του επιστρέψεις πράγματα που δε χρειάζεται πραγματικά

ΟΚ, να δεχτώ ότι ο πρώην σου μπορεί να είναι πραγματικά δεμένος με αυτό το γκρι φούτερ που σου δάνεισε μια φορά, αλλά αν σου ζητάει πράγματα που ξέρεις ότι δε χρειάζεται πραγματικά, όπως γράμματα που σου έγραψε ή παλιές φωτογραφίες, μπορεί απλώς να ψάχνει αφορμές για να σε δει. Αν ο πρώην σου δεν ήθελε όντως καμία επαφή μαζί σου, δε θα προσπαθούσε να πάρει πίσω αντικείμενα τα οποία του είναι εντελώς άχρηστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί το sexting δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο! Όλα τα Do’s και τα Don’ts

5 βασικοί τύποι σχέσεων και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας




Πηγή