Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

6 tips για να έχεις ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού

Να σημειώσω εδώ, πως αρχικά όλα ξεκινούν από την καλή χημεία, αν αυτή υπάρχει τότε μπορούμε να μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα που μπορείς να κάνεις ή να μην κάνεις για να έχεις ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού. 

1. Πού θα πάτε

Πάρα πολύ βασικό, το να δείξεις ότι ενδιαφέρθηκες για το πού θα πάτε. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να της προτείνεις να πάτε για φαγητό και να την ρωτήσεις ποιες γεύσεις ή κουζίνα της αρέσει, δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύ ακριβό, αλλά να είναι κάπου που να ξέρεις ότι θα έχει λογικά καλές προτάσεις. Αν πάλι δεν θέλεις να πάτε για φαγητό, πρότεινε ένα μπαρ, το οποίο όμως να μην είναι και συνοικιακό καφέ. Αν πάλι σου πει όχι στις παραπάνω προτάσεις και θέλει εκείνη να πάτε κάπου συγκεκριμένα, άστην να το πάρει πάνω της, αλλά  κάνε πρώτα τις προτάσεις σου.

Οι χειρότερες ταινίες για να δεις στο πρώτο ραντεβού

2. Προσοχή στις ερωτήσεις σου

Δείξε ενδιαφέρον για όλα όσα κάνει, για τη δουλειά της, τα χόμπι της, για την καθημερινότητά της γενικά. Προσπάθησε να γίνει κατανοητό ότι το ενδιαφέρον σου είναι πραγματικό και όχι επιφανειακό. Σε αυτό το σημείο πρόσεχε το να μη γίνεις αδιάκριτος, κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι τον ανακρίνουν ή τον κατακρίνουν. Άσε χώρο και χρόνο στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου για να ανοιχτεί σταδιακά. Εξάλλου, αν το φλερτ είναι αμοιβαίο θα θελήσει και εκείνη να το κάνει για να γνωριστείτε καλύτερα.

 

 

3. Μη μιλήσεις για την πρώην

Είναι λάθος από όποια πλευρά και να το πάρεις. Το παρελθόν πρέπει να μένει στο παρελθόν, δεν υπάρχει λόγος σε ένα πρώτο ραντεβού να αναφέρεται. Γενικά, είναι κακό σημάδι να αναφέρεται η/ο πρώην, είναι σαν να υπάρχει υπόνοια, ότι δεν έχει ξεπεραστεί. Όπως καταλαβαίνεις κανένας λογικός άνθρωπος δεν θέλει να βάλει τον εαυτό του σε αυτή την «επίπονη» διαδικασία να συγκριθεί με το «φάντασμα» της πρώην σου. Όμως, ακόμη και αυτό να μην ισχύει δεν υπάρχει λόγος να επισκιάσεις μια νέα γνωριμία με μια αρνητική εμπειρία του παρελθόντος.

Ποιος είπε ότι πρέπει να κάνεις «κίνηση» σε κάθε πρώτο ραντεβού;

4. Κοπλιμέντα

Εντάξει, εάν δεν κάνεις έστω ένα κοπλιμέντο σε μια γυναίκα που σ’ αρέσει τότε σε ποιον θα κάνεις; Ωστόσο, δεν χρειάζονται υπερβολικές κολακείες, ούτε πάρα πολλά κοπλιμέντα. Από το «είσαι όμορφη», «ωραίο αυτό που φοράς», «ωραία τα μαλλιά σου», «ωραίο χαμόγελο» μέχρι το ότι είσαι «ένας ενδιαφέρων άνθρωπος» είναι αρκετά για να διαλέξεις ένα από τα προηγούμενα, να της το πεις και να την κάνεις να αισθανθεί ωραία. 

 5. Μείνε χαλαρός με ενδιαφέροντα

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να εντυπωσιάζεις με «τεχνάσματα». Μείνε χαλαρός, δεν χρειάζεται να κάνεις κινήσεις εντυπωσιασμού, έτσι και αλλιώς με τον καιρό όλοι δείχνουμε τον πραγματικό μας χαρακτήρα. Ωστόσο, μην το πας και στο άλλο άκρο και γίνεις βαρετός, σε κανέναν δεν αρέσουν οι βαρετές συζητήσεις και σίγουρα οι άνθρωποι που βαριούνται να κάνουν πράγματα. Ελπίζω, δηλαδή, να μην της πεις πως περνάς μία ολόκληρη ημέρα παίζοντας FIFA ή ακόμη χειρότερα ότι αυτό το κάνεις συστηματικά.

6. Να είσαι gentleman

Μην της πεις από το πρώτο ραντεβού να πληρώσετε μισά-μισά ή ότι αν μπορείς να σου συμπληρώσει το 20% του λογαριασμού. Αν δεν θέλεις να κεράσεις, ας πληρώσει ο καθένας τα δικά του. Τέλος, ρώτα την πώς θα γυρίσει σπίτι, αν έχει όχημα, αν θα πάει με τα ΜΜΜ, αν θέλει να της καλέσεις ταξί ή απλά να την γυρίσεις εσύ σπίτι της. Αν δεν την γυρίσεις εσύ στείλε ένα μήνυμα να βεβαιωθείς ότι έφτασε καλά. 

 

 


Πηγή