Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

7 σημάδια ότι η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της και είναι ώρα να χωρίσεις

Νιώθεις ότι έχεις δώσει τα πάντα, πως έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες και όμως υπάρχουν στιγμές που σκέφτεσαι ότι δεν πάει άλλο και θέλεις να τερματίσεις τη σχέση αυτή (aka χωρισμός). Από την άλλη όμως δεν είσαι και απόλυτα σίγουρη αν η απόφαση αυτή είναι η σωστή και αναρωτιέσαι αν πρέπει να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία. Η απόφαση είναι μεγάλη και πρέπει να είσαι σίγουρη πριν την πάρεις.

Αν, όμως, τα παρακάτω σημάδια σου θυμίζουν την δική σου σχέση μάλλον είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο group των χωρισμένων.

  1. Δέχεσαι κακοποίηση

Η οποία δε χρειάζεται να είναι σωματική, αυτό δεν το συζητάμε καν. Η κακοποίηση μπορεί να είναι συναισθηματική και ψυχολογική – και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι ανεκτή.

  1. Τσακώνεστε συνέχεια

Είτε για ασήμαντα πράγματα είτε γιατί έχετε αγεφύρωτες διαφορές, οι τσακωμοί αποτελούν ένα ψυχοφθόρο κομμάτι σε μια σχέση που την αλλοιώνει και σταδιακά την οδηγεί στην έξοδο.

  1. Παίζει το μάτι σου

..πέραν του φυσιολογικού ορίου. Γιατί ναι, το να κοιτάς άλλους άντρες και να «θαυμάζεις το ωραίο» δεν είναι και τόσο κακό. Το πρόβλημα υπάρχει αν δεν τους κοιτάς μόνο αλλά τους φαντασιώνεσαι κιόλας ή περιμένεις ανταπόκριση στα επίμονα βλέμματά σου.

  1. Χωρίζετε συχνά

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Προφανώς οι μικροί χωρισμοί σας προμηνύουν τον μεγαλύτερο που θα είναι (και πρέπει να είναι) οριστικός.

  1. Δεν θέλεις να περνάτε και πολύ χρόνο μαζί

Βαριέσαι, σου προκαλεί εκνευρισμό και αμηχανία, δεν έχετε τι να πείτε και εν τέλει δε βλέπεις την ώρα να γυρίσεις σπίτι σου. Δε θέλεις να είσαι μαζί του και καλύτερα να μην είσαι.

  1. Αναπολείς τον πρώτο καιρό ή τους πρώην

Προφανώς για να τον αναπολείς δεν τον έχεις και ποιο το νόημα μιας σχέσης που δεν ευχαριστεί πλήρως έστω τη μια από τις δύο πλευρές;

  1. Έχετε διαφορετικές αξίες και όνειρα

Αν εσύ κάνεις όνειρα για γάμους και παιδιά κι αυτός έχει όνειρο ζωής να γυρίσει μόνος όλο τον κόσμο, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Δες ακόμα:

Μήπως απλά σε βλέπει φιλικά; Δες πώς θα το καταλάβεις

4 καθημερινές συνήθειες που σκοτώνουν τη σεξουαλική σου ζωή


Πηγή