Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αυτά είναι τα 4 στάδια της σεξουαλικής λειτουργίας

Αυτά είναι τα 4 στάδια της σεξουαλικής λειτουργίας

Όλοι μιλάμε για το σεξ, κάνουμε αστεία και λέμε σεξουαλικά ανέκδοτα. Είναι ένα βασικό στοιχείο στη ζωή μας, γνωρίζουμε όμως ακριβώς τη λειτουργία του;

Πόσοι ξέρουν πως η σεξουαλική λειτουργία βασίζεται σε 4 στάδια, όπου αν κάτι δεν πάει καλά σε κάποιο, ξεκινούν τα σεξουαλικά προβλήματα;

AdTech Ad

Ας δούμε λοιπόν και να μάθουμε αυτά τα 4 στάδια: Επιθυμία, Διέγερση, Οργασμός και Χαλάρωση-Ηρεμία.

1. H σεξουαλική λειτουργία ξεκινάει από τον εγκέφαλο, όπου οι σεξουαλικές φαντασιώσεις και τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε από τον ερωτικό μας σύντροφο (και όχι μόνο, καθώς ερεθίσματα καταγράφονται εκατοντάδες καθημερινά), μας αφυπνίζουν ερωτικά, μας βγάζουν από την ηρεμία και την χαλάρωση, ξυπνούν την ερωτική μας επιθυμία.

tumblr n7j4amRh041s9v3hho1 500

2. Όλα αυτά τα ερεθίσματα διαμέσου του νωτιαίου μυελού, φτάνουν στα γεννητικά μας όργανα. Έτσι φτάνουμε στο δεύτερο στάδιο του σεξουαλικού κύκλου, την διέγερση, όπου στον άνδρα προκαλείται η στύση και στη γυναίκα η κολπική εφύγρανση. Οι δύο σύντροφοι εμπλέκονται σεξουαλικά όπου παρατηρούνται τα ακόλουθα:

• εφύγρανση και αλλαγή χρώματος στο πέος και στον κόλπο
• επιμήκυνση, ανόρθωση του πέος – σκληραίνει
• τέντωμα στο όσχεο, οι όρχεις πλησιάζουν το σώμα
• διόγκωση και αλλαγή χρώματος της κλειτορίδας και των χειλέων του αιδοίου
• αύξηση του όγκου των μαστών
• σκλήρυνση και αλλαγή χρώματος των θηλών
• πιο ερυθρή απόχρωση του δέρματος
• αύξηση του ρυθμού αναπνοής
• εφίδρωση
• αύξηση της καρδιακής λειτουργίας.

black and white couple hot pretty sex sexy Favim.com 83825

3. Περνώντας στη τρίτη φάση του κύκλου, στον οργασμό, ακούσιοι ή εκούσιοι σπασμοί φέρνουν πιο κοντά την έξοδο του σπερματικού υγρού από την ουρήθρα, με την κορύφωση της διέγερσης στον άνδρα, δηλαδή την εκσπερμάτιση. Στη γυναίκα η κορύφωση επιτυγχάνεται με σπασμούς που βέβαια σε άλλες είναι πιο έντονοι και σε άλλες γυναίκες λιγότερο έντονοι.

Γι αυτό το λόγο, συνήθως ένας άνδρας δεν μπορεί να καταλάβει πότε η γυναίκα φτάνει σε οργασμό, σε αντίθεση με εκείνον που ο οργασμός του καθώς σηματοδοτείται από την εκσπερμάτιση, είναι ορατός.

Για τη γυναίκα, πριν τον οργασμό, ένα σημαντικό στάδιο είναι το πλατό, δηλαδή ένα βήμα πριν την οργασμική κορύφωση, όπου εκφράζει την πλήρη ηδονιστική της διέγερση, έτοιμη να μπει στον οργασμό. Είναι μια συναισθηματική και σωματική ολοκλήρωση που ως εμπειρία, ψυχική και βιολογική, αποτελεί το κορυφαίο σημείο του σεξουαλικού κύκλου.

4. Τέλος, το τέταρτο και τελευταίο στάδιο της σεξουαλικής λειτουργίας, η κατάσταση ηρεμίας ακολουθεί όπου ο οργανισμός αποφορτίζεται σταδιακά – πιο γρήγορα, σχεδόν αμέσως στον άνδρα, αρκετά πιο αργά στη γυναίκα – και επανέρχεται στην φυσική του κατάσταση μέχρι την επόμενη σεξουαλική δραστηριότητα.

 

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr