Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Το αναπάντεχο «πλεονέκτημα» των… απατημένων γυναικών

Το αναπάντεχο «πλεονέκτημα» των… απατημένων γυναικών

Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος, ειδικά εάν η αιτία του είναι η απιστία.

Ωστόσο, μια νέα βρετανο-αμερικανική έρευνα έρχεται να επισημάνει τη θετική πλευρά της κατά τα άλλα στενάχωρης κατάστασης, παρουσιάζοντας τα οφέλη που προκύπτουν για τις απατημένες γυναίκες μακροπρόθεσμα.

AdTech Ad

bigstock Sign Of Male And Female With B 98489021

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Μπιγκχάμπτον της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, οι απατημένες γυναίκες χάνουν τη μάχη αλλά όχι τον… πόλεμο των σχέσεων, καθώς το «μάθημα» που παίρνουν από μια κακή σχέση τις βοηθά να κάνουν μελλοντικά καλύτερες επιλογές στον έρωτα.

Μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση δίνει στις απατημένες συντρόφους το γεγονός ότι το τρίτο πρόσωπο που «εμπλέκεται» στο χωρισμό αποδεικνύεται εν τέλει ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Εξελικτικός Βιολόγος Δρ Κρεγκ Μόρις, αναφέρει: «Εάν ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί ως είδος ώστε να αναζητά και να διατηρεί διαπροσωπικές σχέσεις, τότε είναι λογικό να υπάρχουν ανεπτυγμένοι μηχανισμοί και αντιδράσεις που αφορούν τον τερματισμό των σχέσεων. Πάνω από το 85% των ανθρώπων βιώνουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους το χωρισμό. Η θεωρία μας υποδεικνύει ότι η γυναίκα που χάνει το ταίρι της λόγω άλλης γυναίκας θα περάσει από μια περίοδο θλίψης, όμως η εμπειρία αυτή ανεβάζει το δείκτη ευφυΐας της ως προς τις στρατηγικές ‘ζευγαρώματος’ και της επιτρέπει εφεξής να εντοπίζει καλύτερα τις ενδείξεις ‘χαμηλής συντροφικής αξίας’ σε έναν άντρα.»

Έτσι, σύμφωνα με τον Μόρις, η απατημένη σύντροφος βγαίνει στο τέλος κερδισμένη! Αντιθέτως, η γυναίκα που μπήκε ανάμεσα στο ζευγάρι βρίσκεται πλέον στη δυσμενή θέση να διατηρεί σχέση με ένα άντρα που έχει «βεβαρημένο ιστορικό» απιστίας και δόλου…

bigstock Handsome Man Betrayed Women 126214526

Η σχετική μελέτη στο Oxford Handbook of Women and Competition αναφέρει ότι το μοτίβο συμπεριφοράς των απατημένων γυναικών αποτελεί πιθανώς ένα «μηχανισμό επιβίωσης» που τους επιτρέπει να διαχειριστούν καλύτερα τον ανταγωνισμό στη διεκδίκηση του αντίθετου φύλου.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr