Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μπορεί το πολύ σεξ να επηρεάσει το βάθος του κόλπου;

Μπορεί το πολύ σεξ να επηρεάσει το βάθος του κόλπου;

Οι πιο παράξενες και ντροπιαστικές μας απορίες σχετίζονται φυσικά με το σεξ…

Η συγκεκριμένη απασχολεί αρκετές γυναίκες, όμως λίγες είναι αυτές που βρίσκουν το θάρρος να ρωτήσουν το γυναικολόγο τους ή κάποιον άλλο γιατρό.
Μπορεί λοιπόν να αλλάξει μόνιμα το σχήμα ή το μέγεθος του κόλπου αν η γυναίκα κάνει πολύ σεξ; Και αν ο σύντροφος είναι αρκετά… προικισμένος, υπάρχει περίπτωση να παρατηρηθούν μόνιμες μεταβολές;

Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και μαιευτήρα Λόρεν Στράιχερ από το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν των ΗΠΑ, το γυναικείο σώμα είναι ειδικά «σχεδιασμένο» ώστε ο κόλπος να έχει μεγάλη ελαστικότητα και να προσαρμόζεται όχι μόνο στο ανδρικό μόριο αλλά ακόμη και σε ένα ολόκληρο μωρό.

Κατά την ερωτική διέγερση, παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή επιτρέπει τη λίπανση των τοιχωμάτων του κόλπου. Όταν τα τοιχώματα χαλαρώνουν, δημιουργείται περισσότερος χώρος ώστε να «φιλοξενηθεί» το ανδρικό μόριο, ασχέτως πόσο μεγάλο είναι. Η επίδραση αυτή διαρκεί από μερικά λεπτά έως και δύο ώρες μετά τη σεξουαλική επαφή.

Εάν η γυναίκα αισθάνεται «χαλάρωση» στη συγκεκριμένη περιοχή, το πρόβλημα εντοπίζεται πιθανώς στους μύες που περιβάλλουν τα γεννητικά όργανα (μύες της πυελικής χώρας). Οι ασκήσεις Kegel βοηθούν στη σύσφιξη της συγκεκριμένης μυϊκής ομάδας, διευκολύνοντας τον οργασμό και προλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ακράτεια.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr