Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Δεν φτάνεις στην κορύφωση; Η επιστήμη ξέρει γιατί

Δεν φτάνεις στην κορύφωση; Η επιστήμη ξέρει γιατί

Η ζωή δεν είναι δίκαιη και η επιστήμη δείχνει να το επικροτεί. Ερευνητές αποφάσισαν να δώσουν απάντηση στο αιώνιο σεξουαλικό ερώτημα γιατί κάποιες γυναίκες βιώνουν τον οργασμό συχνότερα.

Στην έρευνα οι επιστήμονες έκαναν υπερηχογράφημα στην περιοχή σε 30 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 32 έτη. Δέκα από τις τριάντα είχαν αναφέρει πως σπάνια βίωναν τον οργασμό ή πως δεν είχαν φτάσει ποτέ στην κορύφωση καθ’όλη τη διάρκεια της ερωτικής τους ζωής. Οι υπόλοιπες γυναίκες είχαν αναφέρει φυσιολογικές εμπειρίες οργασμού κατά τη διάρκεια το σεξ.

Συγκρίνοντας τα δύο γκρουπ γυναικών οι ερευνητές βρήκαν πως η απόσταση κλειτορίδας κόλπου ήταν 5 – 6 χιλιοστά μεγαλύτερη κατά μέσο όρο στο γκρουπ με τις γυναίκες με τα προβλήματα οργασμού. Επίσης είχαν μικρότερη κλειτορίδα.
Έτσι η έρευνα έδειξε ότι πιθανόν να υπάρχει σύνδεση οργασμού και ανατομίας κλειτορίδας. Η μεγαλύτερη κλειτορίδα διαθέτει περισσότερες νευρικές αποκλίσεις και επειδή είναι πιο κοντά στον κόλπο είναι πιο πιθανό να ερεθιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ.

Από την έρευνα ακόμη προέκυψε πως οι γυναίκες που είχαν πρόβλημα να ολοκληρώσουν προτιμούσαν την στάση “γυναίκα από κάτω”. Οι γυναίκες, όμως, που ολοκλήρωναν πιο εύκολα και πιο συχνά προτιμούσαν να είναι εκείνες από πάνω για να έχουν τον έλεγχο.

Οι ερευνητές με βάση τα ευρήματα προτείνουν ότι οι γυναίκες που ολοκληρώνουν σπάνια θα πρέπει να δοκιμάζουν συχνότερα την ιεροποστολική στάση για να είναι εκείνες υπεύθυνες για τον τρόπο που ερεθίζουν την περιοχή! Αξίζει η προσπάθεια.

 

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr