Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δεν είσαι ικανοποιημένη από την ερωτική σου ζωή; Οι 5 λόγοι που τη σαμποτάρεις μόνη σου

Δεν είσαι ικανοποιημένη από την ερωτική σου ζωή; Οι 5 λόγοι που τη σαμποτάρεις μόνη σου

Σου έχουμε νέα! Κακά και καλά νέα… Τα κακά είναι πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σαμποτάρεις εσύ η ίδια την ερωτική σου ζωή και απόλαυση. Τα καλά (ευτυχώς) είναι πως υπάρχει τρόπος να το διορθώσεις. Δες τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε εμείς οι γυναίκες στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το σεξ.

1. Κάνεις σεξ απλά για να κάνεις σεξ. Αν οι φίλες σου σου εξιστορούν τις ερωτικές τους περιπέτειες και εσύ αυτή την περίοδο δεν έχεις όρεξη για τέτοια, αλλά δεν θες να είσαι και η μόνη που δεν λέει ιστορίες τότε το σεξ που θα κάνεις δεν θα είναι σίγουρα καλό. Πρέπει να ακούς το σώμα σου σε αυτά που ζητάει. Η ερωτική διάθεση παίζει ρόλο στο πόσο εκστατικό ή όχι θα είναι το σεξ. Αν το πιέσεις περίμενε μια αποτυχημένη ερωτική συνεύρεση και όχι μια εμπειρία που θα θυμάσαι.

2. Περιμένεις το σεξ να είναι όπως την τελευταία φορά. Όταν σκέφτεσαι το σεξ το μυαλό σου πηγαίνει στην τελευταία σεξουαλική εμπειρία. Αν λοιπόν περιμένεις πως το σεξ με τον σύντροφό σου θα είναι όπως την τελευταία φορά μάλλον δεν θα είναι. Και επειδή δεν θα είναι εσύ πέφτεις γιατί δεν ήταν αυτή τη φορά το ίδιο εντυπωσιακό. Κάθε φορά που κάνεις σεξ πρέπει να το βλέπεις ως μια ολοκαίνουρια εμπειρία χωρίς προσδοκίες.

3. Περιμένεις από τον παρτενέρ σου να ικανοποιήσει με έναν μαγικό τρόπο κάθε επιθυμία σου. Μπορεί ένας άντρας να σου κάνει κάτι κατά τη διάρκεια του σεξ και να σε “απογειώσει” και το ίδιο πράγμα να στο κάνει κάποιος άλλος και να μην σε διεγείρει καθόλου. Αν νομίζεις πως οι άντρες πρέπει να κάνουν όλη τη δουλειά εγκαταλείπεις όλη την σεξουαλική σου δύναμη. Συγκεντρώσου σε αυτά που διεγείρουν εσένα.

4. Ο θυμός προς τον σύντροφό σου επηρεάζουν την σεξουαλική σου επιθυμία. Αν είσαι θυμωμένος με τον καλό σου τότε με βεβαιότητα δεν θες να είσαι κοντά του πόσο μάλλον να έρθεις σε ερωτική επαφή μαζί του. Αν δεν μιλήσεις άμεσα για τον θυμό σου σε εκείνον τότε το συναίσθημα αυτό θα διογκωθεί με αποτέλεσμα να χάσετε κάθε επικοινωνία (σωματική ή πνευματική). Από τη σχέση σου πρέπει να διώξεις κάθε αρνητικό συναίσθημα για να συνεχίσεις. Μίλησέ του για όλα.

5. Δεν μπορείς να κατανοήσεις επαρκώς τα αίτια των ερωτικών σου προβλημάτων. Όταν είσαι στρεσαρισμένη και σκέφτεσαι μονίμως αρνητικά πράγματα για το σεξ η ερωτική σου διάθεση δεν θα έρθει ποτέ. Βρες ποια είναι η πηγή των ερωτικών σου προβλημάτων και αντιμετώπισε τα ακόμα και αν χρειάζεται να καταφύγεις σε κάποιον ειδικό.

Πηγή: queen.gr