Πέμπτη , 30 Νοέμβριος 2023
Δείτε γιατί το εσώρουχο στρινγκ μπορεί να κάνει κακό

Δείτε γιατί το εσώρουχο “στρινγκ” μπορεί να κάνει κακό

Είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο σέξι εσώρουχα που μπορεί να φορέσει μια γυναίκα. Κανείς άντρας δεν μπορεί να αντισταθεί στον… μαγνητισμό του και οι γυναίκες όταν το φορούν νιώθουν καλύτερα για τον εαυτό τους, πιο δυναμικές και έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για το εσώρουχο τύπου “στρινγκ”. Γνωρίζατε όμως, ότι είναι πιθανό οι γυναίκες που επιλέγουν διαρκώς τον συγκεκριμένο τύπο εσωρούχου να επιδεινώνουν χωρίς να το γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας τους;

Σύμφωνα με την δρ Jill M. Rabin, αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής μαιευτικής και γυναικολογίας στο ιατρικό κολέγιο Albert Einstein και την συνάδελφό της, δρ Shieva Ghofrany, γυναικολόγο στο νοσοκομείο του Στάμφορντ, οι γυναίκες που έχουν προδιάθεση για κολπικές μολύνσεις έχουν αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις όταν φοράνε στρινγκ.

Ο λόγος για τον οποίο τα βακτήρια είναι πιθανότερο να αναπτυχθούν στα εσώρουχα τύπου στρινγκ, σε αντίθεση με τα “κλασσικά” εσώρουχα, είναι επειδή τα περισσότερα στρινγκ δεν είναι κατασκευασμένα από υλικό “που αναπνέει”, όπως το βαμβάκι.

Όταν μια γυναίκα φοράει στρινγκ, το ύφασμα έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα στην ευαίσθητη περιοχή μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού.

“Τα στρινγκ τείνουν να τρίβονται πολύ με το ευαίσθητο δέρμα γύρω από το αιδοίο και την κλειτορίδα, προκαλώντας μικροσκοπικές πληγές και δημιουργώντας έτσι “πρόσβαση” για τα μικρόβια, υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί.

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά με τα εσώρουχα που είναι από ύφασμα που “δεν αναπνέει”. Τα υπόλοιπα δεν προκαλούν ανάλογα προβλήματα. Όταν το δέρμα αναπνέει κανονικά, τότε ο κίνδυνος να αναπτυχθούν βακτήρια μειώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή: onmed.gr