Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024
Δείτε ποια είναι η ιδανική ώρα για σεξ!

Δείτε ποια είναι η ιδανική ώρα για σεξ!

Οι διακυμάνσεις των ορμονών, της θερμοκρασίας του σώματος και της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας καθορίζουν τόσο τη διάθεσή μας όσο και τα επίπεδα ενέργειάς μας.

Όλο και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία έρχονται στο φως για να υπογραμμίζουν πώς το βιολογικό μας ρολόι επηρεάζει τα συναισθήματα και της ανάγκες μας.

Το timing αναδεικνύεται λοιπόν σε ζωτικής σημασίας παράμετρο για κάθε πτυχή της ζωής μας, άρα και για τη σεξουαλικότητά μας.

Τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα αυξάνονται κατά 25-50% τη νύχτα, επειδή η υπόφυση, η οποία ελέγχει την παραγωγή της, ενεργοποιείται αυτές τις ώρες. Και στις γυναίκες όμως η τεστοστερόνη ενισχύει την ερωτική διάθεση. Η παραγωγή της ορμόνης στο γυναικείο φύλο προωθείται από το φως του ήλιου. Οι άνδρες προετοιμάζονται λοιπόν για σεξ όσο… κοιμούνται, ενώ το πρωινό φως τονώνει την ερωτική διάθεση της γυναίκας.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ το πρωί. Τις πρωινές ώρες είναι επίσης αυξημένα τα επίπεδα ενέργειας, ενώ παράλληλα είμαστε πιο χαλαροί και ξέγνοιαστοι, καθώς δεν «κουβαλάμε» τα άγχη και τις υποχρεώσεις της ημέρας.

Ρυθμίστε λοιπόν το ξυπνητήρι και ξεκινήστε τη μέρα σας με τον πιο ευχάριστο και… σέξι τρόπο!

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr