Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Eίσαι single; Σε αυτά τα 5 νησιά πρέπει να κάνεις τις διακοπές σου φέτος

Εντάξει μπορεί έξω να βρέχει καταρρακτωδώς, και οι θερμοκρασίες να θυμίζουν Νοέμβριο αλλά ίσως και Δεκέμβριο σε κάποιες περιοχές, αλλά το ημερολόγιο δείχνει 27 Μαίου και αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξουν όλοι οι κατακλυσμοί του κόσμου. Έπειτα από ένα ομολογουμένως δύσκολο τρίμηνο, και μία άνευ προηγουμένου περιπέτεια, η οποία για πολλούς συνεχίζεται ακόμα, όλοι μας έχουμε μεγάλη λαχτάρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να βγούμε, να διασκεδάσουμε, να φλερτάρουμε και φυσικά να πάμε διακοπές. Τοφετινό καλοκαίρι λοιπόν, θα είναι διαφορετικό, ίσως όχι τόσο ανέμελο, αλλά μάλλον μαγικό και πολυαναμενόμενο, μιας και μπουχτίσαμε και το μόνο που θέλουμε είναι μία παραλία, έναν καφέ και την παρέα μας να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Covid-19. 

Φέτος λοιπόν, ούσα single, θα πάρεις τα girlfriends, με προορισμό ονειρεμένο, για να επιδοθείτε σε ατελείωτες βόλτες, ηλιοθεραπεία και… φλερτ!!! Ναι, έχεις τόση ανάγκη να κάνεις καινούριες γνωριμίες και να φλερτάρεις, που εγώ δεν θα σε αφήσω έτσι. Ρώτησα, έμαθα, σύγκρινα και σου έχω τα 5 επικρατέστερα νησιά, στα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι.. θα τη ζήσεις την καλοκαιρινή σου περιπέτεια!

Κουφονήσια

Α βέβαια, οι μικρές Κυκλάδες που τόσο έχουν αγαπηθεί, είναι ό, τι πρέπει για να δεις αμέτρητες ηλιοκαμμένες αντροπαρέες με απώτερο σκοπό το φλερτ (παιδιά είναι κι αυτά). Τα τελευταία χρόνια βέβαια, το όμορφο αυτό σύμπλεγμα νησιών, πάνω και κάτω κουφονήσι, εσύ θα μείνεις στο πάνω εκτός αν κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ οπότε πάσο, έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας μικρός χαμούλης τον Αύγουστο. Το καλό βέβαια, είναι ότι το νησί είναι αρκετά χαλαρό, και μπορείς να βγεις για ποτό, φορώντας μαγιό και παρεό. Και αυτό αν με ρωτάς είναι ονειρεμένο!

Σπέτσες

Ό, τι είναι τα Κουφονήσια… ε καμία σχέση! Οι Σπέτσες είναι κοντά στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να σφίζουν από ζωή κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν θα σου μιλήσω για ονειρεμένες παραλίες, γιατί δεν έχουν, αλλά θα σου πω για ατελείωτο χορό στα beach bars, και αμέτρητες παρέες αγοριών, σε περίπτωση που τα αγόρια των Κουφονησίων δεν είναι το στυλ σου. Η αλήθεια είναι ότι εδώ χαλαρότητα δε θα βρεις, αλλά θα μπορέσεις άνετα να φορέσεις τα ψηλοτάκουνά σου για να πας για ποτό!

 Δονούσα

Ιδιαίτερο νησί για ιδιαίτερους εκδρομείς. Στη Δονούσα δεν πας για τα φοβερά ξενοδοχεία και τα ντιζαινάτα μαγαζιά αλλά για τις συγκλονιστικές παραλίες και φυσικά το ελεύθερο κάμπινγκ, όλοι το ξέρουν αυτό!!! Και τι συμβαίνει συνήθως στο ελεύθερο κάμπινγκ; Κάνεις άπειρες γνωριμίες γιατί πολύ απλά όλοι είναι πρόθυμοι να σε γνωρίσουν. Εντάξει υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι το νησί τους ανήκει, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με τους συγκεκριμένους, όταν θα έχεις τόσες επιλογές.

Ανάφη

Υπέροχο, μακρινό, γραφικό και ήσυχο… Ο τουρισμός είναι συγκεκριμένος και εδώ το φλερτ θα γίνει με συγκεκριμένο τρόπο και πάντα με στυλ. Είναι που είναι μικρό νησί και υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη για να βγεις ή είναι που συνδυάζει την πιο σοφιστικές πλευρά, με το φλερτ που σίγουρα θα δεχτείς γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί! Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Σέριφος

Ιδιαίτερο νησί το οποίο είτε θα αγαπήσεις είτε θα μισήσεις. Αυτό που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις είναι ο ερωτισμός του, καθώς θα δεχτείς το… κόρτε με το που πατήσεις στο νησί. Το καλό είναι ότι τα βράδια υπάρχουν δύο εστίες νυχτερινής ζωής, και στη χώρα αλλά και στο ναυτικό όμιλο, οπότε και θα εξυπηρετηθείς, όπου κι αν μένεις. Για τις παραλίες διατηρώ επιφύλαξη μιας και δεν ξέρω με τόσο αέρα ποιος έχει όρεξη να φλερτάρει τελικά.

 


Πηγή