Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έκζεμα: Πώς επηρεάζει τη σεξουαλικότητα των ανδρών

Έκζεμα: Πώς επηρεάζει τη σεξουαλικότητα των ανδρών

Είναι γνωστό ότι κάποιες χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης και η καρδιακή νόσος, σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

Αυτό οφείλεται στην κακή λειτουργικότητα των αιμοφόρων αγγείων και των νεύρων.

Επίσης, άνδρες που πάσχουν από συγκεκριμένες φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, έχουν υψηλότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας συγκριτικά με υγιείς συνομηλίκους τους.

Έρευνα του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Ταϊπέι στην Ταϊβάν διαπίστωσε ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ στυτικής δυσλειτουργίας και προϋπάρχουσας ατοπικής δερματίτιδας.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από ασφαλιστικά συμβόλαια υγείας 3.997 ανδρών με νεοδιαγνωσθείσα στυτική δυσλειτουργία και τα συνέκριναν με σχεδόν αυτά 20.000 ανδρών ίδιας ηλικίας, χωρίς γνωστό ιστορικό στυτικής δυσλειτουργίας.

bigstock Eczema Groin 84669437

Σχεδόν το 11% των ανδρών με προβλήματα στύσης έπασχαν από έκζεμα πριν τη διάγνωση της ανδρικής ανικανότητας. Συγκριτικά, μόλις το 7% των ανδρών χωρίς πρόβλημα στύσης, είχε ιστορικό εκζέματος.

Μετά τον συνυπολογισμών και άλλων σχετικών παραγόντων, περιλαμβανομένων προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης και η καρδιακή νόσος, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν 60πλάσιο κίνδυνο να έχουν ιστορικό εκζέματος, συγκριτικά με άνδρες χωρίς πρόβλημα στύσης.

Οι ερευνητές αποδίδουν τον συσχετισμό στο γεγονός ότι η υποκείμενη φλεγμονή των ενδεχομένως να επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία όπως και το δέρμα.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr