Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Επτά πράγματα που δεν ξέρατε για το σεξ μετά τον τοκετό

Επτά πράγματα που δεν ξέρατε για το σεξ μετά τον τοκετό

Με ένα μωρό στην οικογένεια πολλά πράγματα αλλάζουν με πρώτο και καλύτερο τη σεξουαλική σας ζωή. Ωστόσο αυτή η αλλαγή δεν σημαίνει πάντα προς το κακό.

Δείτε σε αυτό τον μικρό οδηγό τι μπορεί να «συναντήσετε» στην κρεβατοκάμαρά σας μετά τον ερχομό ενός μωρού.

Η πρώτη φορά μετά τον τοκετό θα είναι χειρότερη και από την πραγματική πρώτη φορά!

Αν είχατε έναν τοκετό χωρίς επιπλοκές, το πιθανότερο είναι ο γιατρός σας να σας δώσει το «πράσινο φως» για να ξανακάνετε σεξ σε περίπου έξι βδομάδες. Ενώ λοιπόν εκείνη η φορά δεν θα είναι σίγουρα η πρώτη σας σεξουαλική εμπειρία (το μωρό δίπλα σας είναι αδιάσειστο στοιχείο) μπορεί να αισθανθείτε εκείνο το τρέμουλο στα πόδια που νιώσατε την πρώτη φορά που κάνατε σεξ.
Μετά από έναν τοκετό όμως και αφού φέρατε στον κόσμο ένα ολόκληρο μωρό είναι λογικό η πρώτη σας φορά να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, με τον καιρό και αφού επουλωθούν οι πληγές εκεί κάτω θα αποκτήσετε και πάλι μια ουσιαστική και χωρίς άγχος σεξουαλική ζωή.

Το σεξ μπορεί να μπει στην λίστα των «Μη ξεχάσω»

Η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μιας νέας μαμάς βομβαρδίζεται από χιλιάδες πράγματα! Ο θηλασμός, η αποστείρωση, τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από φίλους και γνωστούς, οι στοίβες των βιβλίων για μωρά που έχετε να διαβάσετε, τα ρουχαλάκια του μωρού που έχετε να πλύνετε σε συνδυασμό με το άγχος σας να ανταποκριθείτε στο νέο σας ρόλο δεν σας αφήνουν και πολύ ελεύθερο χρόνο. Αν καταφέρετε να κάνετε όλα αυτά σε μια μέρα το πιθανότερο είναι να θέλετε να ρίξετε έναν υπνάκο στο τέλος!

Ή μπορεί να αισθάνεστε απίστευτα σέξι!

Φέρατε ένα πλασματάκι στον κόσμο μέσα από το σώμα σας. Το στήθος σας είναι μεγαλύτερο από ποτέ και τα μαλλιά σας επίσης πιο λαμπερά από ποτέ. Αυτός ο συνδυασμός σε μερικές γυναίκες μπορεί να αυξήσει την επιθυμία τους για σεξ και να θέλουν να αξιοποιήσουν αυτό το συναίσθημα. Ο μπαμπάς θα χαρεί πολύ!

Ο θηλασμός δεν είναι υποκατάστατο την αντισύλληψης

Σε αυτό το σημείο θέλουμε την προσοχή σας. Ναι, οι γυναίκες που θηλάζουν μπορεί να μην έχουν περίοδο για μήνες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και ωορρηξία. Για τον λόγο αυτό, αν δεν θέλετε να μείνετε και πάλι έγκυος τώρα που το μωρό σας είναι ακόμη βρέφος, πάρτε τις προφυλάξεις σας.

Ο οργασμός μπορεί να αργήσει λίγο

Αυτό μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο, καθώς η μέρα σας θα είναι πολύ φορτωμένη και οι έννοιες αρκετές. Και επειδή ως γνωστόν οι γυναίκες είμαστε εγκεφαλικά όντα, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή για να βιώσετε και πάλι τον πολυπόθητο οργασμό. Χαλαρώστε και ζητήστε από τον σύντροφό σας να δοκιμάσετε διάφορες στάσεις που θα σας οδηγήσουν στην κορύφωση. Τα καλά νέα είναι ότι κάποιες γυναίκες έρχονται σε οργασμό πολύ πιο εύκολα μετά την γέννα!

Ένα κλαψούρισμα μπορεί σας χαλάσει την όρεξη

Ανυπομονούσατε όλη μέρα να βρεθείτε με τον σύντροφό σας το βράδυ! Και ξαφνικά το μωρό αρχίζει τα κλάματα. Δεν έχει σημασία για πόση ώρα κράτησε το κλαψούρισμα, το θέμα είναι ότι το μητρικό ένστικτο είναι πολύ ισχυρό, οπότε δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσετε να το πολεμήσετε. Πάρτε τον χρόνο σας να προσαρμοστείτε στη νέα σας καθημερινότητα και σύντομα θα μάθετε πώς να ξεπερνάτε κάποιες μικρές δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν.

Με τον καιρό θα αισθανθείτε πιο άνετα με το σώμα σας

Μόλις πιάσετε ένα περιοδικό στα χέρια σας βλέπετε φωτογραφίες από μαμάδες με τα μπικίνι και τα μωρά στην αγκαλιά τους, χαμογελαστούς να χτίζουν καστράκια στην άμμο. Και από πίσω έναν χαρούμενο μπαμπά να καμαρώνει.

Στην πραγματική ζωή, εσείς κυκλοφορείτε με ένα λεκιασμένο από γάλα μπλουζάκι, παντόφλες, το μαλλί κότσο και η μόνη αναλαμπή που έρχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αν βάλατε τελικά και τα τρία πλυντήρια.

Ναι μπορεί να σας πάρει καιρό αλλά καθώς ο χρόνος θα περνάει θα φύγουν οι ανασφάλειες για το σώμα σας για τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης και το άγχος και θα γίνετε και πάλι εραστές με τον σύζυγό σας.