Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έρευνα Ποιες γυναίκες έχουν περισσότερους οργασμούς

Έρευνα: Ποιες γυναίκες έχουν περισσότερους οργασμούς

Μπορεί ο οργασμός σε κάθε γυναίκα να αποτελεί προσωπική υπόθεση αλλά ορισμένες έχουν το μοναδικό προνόμιο να απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο.

Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου, αποκάλυψε ότι όσες έχουν υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης είναι εκείνες που απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και έχουν συχνότερους οργασμούς.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε με ακρίβεια τα συναισθήματά μας και η δυνατότητα να τα εκφράζουμε προκειμένου να βοηθήσουν τη σκέψη μας. Μάλιστα ο EQ (δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης) τα τελευταία χρόνια θεωρείται ανώτερος και από το IQ!

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά και απόδοση. Επιπρόσθετα απάντησαν και σε ειδικά σχεδιασμένα τεστ που μετρούν τη συναισθηματική ευφυΐα.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι όσες είχαν υψηλότερο δείκτη EQ, είχαν και συχνότερους οργασμούς είτε κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, είτε κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη έχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών καθώς επηρεάζει την ικανότητά τους να επικοινωνούν τις σεξουαλικές επιθυμίες στον σύντροφό τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο τη σεξουαλική πράξη.

Πηγή: iatropedia.gr