Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έτσι θα εντυπωσιάσετε μια γυναίκα

Έτσι θα εντυπωσιάσετε μια γυναίκα

Νο. 1: Μην της μιλάτε για τη δουλειά σας

Προς όλους τους άντρες που αναζητούν το άλλο τους μισό.

Προσοχή!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ υποστηρίζουν, ότι το νούμερο ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε στο πρώτο ραντεβού, αν θέλετε να εντυπωσιάσετε μια γυναίκα, είναι να… της μιλάτε για τη δουλειά σας.

Για την ακρίβεια, είναι καλύτερο να την αφήσετε να σας μιλήσει εκείνη για τον εαυτό της και… να μην τη διακόψετε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι ερευνητές άκουσαν ηχογραφημένες συνομιλίες από «speed dating», στο πλαίσιο των οποίων οι άντρες είχαν μόλις 4 λεπτά στη διάθεσή τους για να εντυπωσιάσουν μια γυναίκα, προτού περάσουν στην επόμενη.

Στο τέλος της βραδιάς, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ρωτήθηκαν ποιους/ες από τους/τις άντρες/γυναίκες που γνώρισαν εκείνο το βράδυ θα ήθελαν να δουν ξανά.

Σε γενικές γραμμές, οι άντρες δήλωσαν ότι θα ήθελαν να ξαναδούν τις περισσότερες από τις γυναίκες ξανά, ενώ αντίθετα οι γυναίκες ήταν λίγο πιο επιλεκτικές.

Και καθώς και τα δύο φύλα πρέπει να συμφωνήσουν προτού κανονιστεί ένα επόμενο ραντεβού, αυτό συνεπάγεται ότι οι γυναίκες έχουν το «πάνω χέρι», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει, ότι αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το γιατί ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι οι άντρες να επιτρέπουν στις γυναίκες να μιλούν για τον εαυτό τους.

«Αρχικά υποθέσαμε, ότι οι άντρες θα μιλούσαν πιο πολύ για τον εαυτό τους, όμως με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το στερεότυπο αυτό δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Στα ραντεβού που χαρακτηρίστηκαν ως ‘επιτυχημένα’, οι γυναίκες ήταν αυτές που μιλούσαν περισσότερο για τον εαυτό τους και χρησιμοποιούσαν τη λέξη ‘εγώ’ πιο πολύ. Αντίθετα, οι άντρες μιλούσαν πιο πολύ για τη γυναίκα που είχαν απέναντί τους, χρησιμοποιώντας περισσότερο τη λέξη ‘εσύ’» σχολίασε ο καθηγητής γλωσσολογίας Dan Jurafsky.

Η ανάλυση του καθηγητή έδειξε ακόμη, ότι οι γυναίκες προτιμούσαν τους άντρες που δεν τις διέκοπταν. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science) που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Χοσέ, «όσο περισσότερο μιλούσε ένας άντρας για τη δουλειά του, τόσο χειρότερο ήταν το ραντεβού».

«Ερμηνεύσαμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά ως εξής: Αν δεν νιώθεις έλξη για τον άλλον, αν δεν υπάρχει καμία προσωπική αλληλεπίδραση, καταλήγεις να μιλάς για τη δουλειά σου και φυσικά, αυτό δεν είναι καλό σημάδι» είπε.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr