Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Έξι λόγοι να κάνετε περισσότερο σεξ!

Έξι λόγοι να κάνετε περισσότερο σεξ!

Σίγουρα δε χρειαζόμαστε δικαιολογίες για να κάνουμε σεξ, αξίζει όμως να γνωρίζουμε ποια είναι τα πραγματικά οφέλη του για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Κατά τη σεξουαλική πράξη, το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες και παρατηρούνται βιολογικές μεταβολές που μπορούν να κάνουν θαύματα.

Δείτε 6 τρόπους που το σεξ μπορεί να προστατεύσει την υγεία σας τώρα και στο μέλλον.

1. Λιγότερος πόνος για τις γυναίκες
Η διέγερση της κλειτορίδας και των τοιχωμάτων του κόλπου πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών, κορτικοστεροειδών και άλλων φυσικών αναλγητικών. Η δράση ενάντια στον πόνο ξεκινά πριν τον οργασμό και μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

2. Μικρότερος κίνδυνος καρκίνου του μαστού
Κατά την ερωτική διέγερση και τον οργασμό, απελευθερώνονται οι «ορμόνες της χαράς». Δύο από αυτές (ωκυτοκίνη και δεϋδροεπιανδροστερόνη) συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο του μαστού.

3. Γυμναστική για την καρδιά
Το σεξ κατατάσσεται επισήμως ως ήπια άσκηση και ενισχύει την καρδιακή λειτουργία ακριβώς όπως ένας ζωηρός περίπατος.

4. Υγιής προστάτης για τον άνδρα
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία δείχνει πως τέσσερις οργασμοί την εβδομάδα είναι αρκετοί για να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη κατά 1/3.

5. Λιγότερο στρες
Η απελευθέρωση των ευεργετικών ορμονών κατά τη διάρκεια του σεξ συνδυάζεται με καταστολή της ορμόνης του στρες (κορτιζόλη). Παράλληλα, το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των παλμών της καρδιάς όταν αντιμετωπίζουμε στρες.

6. Πιο δυνατό ανοσοποιητικό
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις.

 

Πηγή: onmed.gr