Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Έξι μύθοι γύρω από το σεξ

Έξι μύθοι γύρω από το σεξ

Πάνω που πιστεύατε ότι τα γνωρίζατε όλα…

Σε κανέναν δεν του αρέσει να παραδέχεται, ότι κάνει λάθη.

Ειδικά όταν το υπό διαπραγμάτευση «θέμα» έχει να κάνει με το… σεξ!

Με το που φτάνει κανείς στην εφηβεία θέλει να πιστεύει ότι ξέρει τα πάντα γι΄ αυτό. Κι όμως όσο μεγαλώνει αναγνωρίζει, ότι… δε γνωρίζει σχεδόν τίποτα και πως πολλά μπορούν να συμβούν!

Οι γιατροί Aaron E. Carroll και Rachel C. Vreeman επιχειρούν –σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post- μέσα από το βιβλίο τους «Don’t Put That in There! And 69 Other Sex Myths Debunked» να καταρρίψουν όσο περισσότερους μύθους κυκλοφορούν για το σεξ.

Ας γνωρίσουμε μερικούς από αυτούς:

1. Δε μπορείς να μείνεις έγκυος αν έχεις περίοδο.

Το ωάριο μιας γυναίκας και το σπέρμα ενός άντρα μπορούν να «επιζήσουν» για αρκετές ημέρες μέσα στο «άνετο περιβάλλον» της μήτρας.

2. Μπορεί να πάθεις καρδιακή προσβολή κάνοντας σεξ.

Εκτός κι αν καπνίζεις ή πάσχεις από διαβήτη, οι πιθανότητες να πάθεις καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης είναι 1 στο ένα εκατομμύριο. Αντίθετα, το σεξ κάνει καλό στην καρδιαγγειακή υγεία. Μία έρευνα έδειξε, ότι οι άντρες που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα -ή και περισσότερο- διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

3. Οι παντρεμένοι δεν… «παίζουν» με τον εαυτό τους.

Στην πραγματικότητα, αυτοί που συζούν με το σεξουαλικό τους σύντροφο είναι αυτοί που αυνανίζονται περισσότερο, σε σχέση με τους εργένηδες. Αυτό όμως δεν συμβαίνει επειδή η ερωτική τους ζωή «έχει πεθάνει». Αντίθετα, πολλές φορές οι παντρεμένοι κάνουν καλύτερο και περισσότερο σεξ.

4. Είναι θέμα χρόνου μέχρι ο άντρας να απατήσει.

Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτός που απατά (είτε άντρας, είτε γυναίκα) συνήθως το κάνει, επειδή δεν είναι χαρούμενος/η μέσα στη σχέση του, ή όταν δεν υπάρχει «σεξουαλική χημεία».

5. Το σεξ με τις κάλτσες είναι απαράδεκτο.

Υποτίθεται ότι είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει. Σύμφωνα όμως με μια περίεργη έρευνα, τα ζευγάρια που φοράνε κάλτσες κατά τη διάρκεια του σεξ έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε οργασμό. «Το καλύτερο σεξ συμβαίνει όταν νιώθει κανείς άνετα» εξηγούν οι γιατροί.

6. Οι μεγάλες πατούσες σημαίνουν… μεγάλα «προσόντα».

Παρότι στην ανάπτυξη των άκρων και των γεννητικών οργάνων συμμετέχουν τα ίδια γονίδια, «δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία, που να υποδεικνύουν ότι οι άντρες με μεγάλες πατούσες είναι και περισσότερο… “προικισμένοι”».

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση