Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Έξι πολύ παράξενα πράγματα που μας… αναστατώνουν σεξουαλικά

Έξι πολύ παράξενα πράγματα που μας… αναστατώνουν σεξουαλικά

Ο ιδρώτας, το αβοκάντο και το διάβασμα είναι μερικά μόνο από τα απίστευτα αφροδισιακά που έχει επιβεβαιωθεί ότι ανεβάζουν την ερωτική διάθεση στο κόκκινο.

Δεν το πιστεύετε; Διαβάστε παρακάτω…

Πέρα από τα παραδοσιακά αφροδισιακά, όπως τα στρείδια ή το κόκκινο κρασί, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες που μπορούν να δώσουν ώθηση στη λίμπιντο και να εντείνουν τα πάθη.

1. Η τηλεόραση
Πρόσφατη βρετανική έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που διαθέτουν τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά τους απολαμβάνουν συχνότερα το σεξ και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην παρακολούθηση ταινιών σεξουαλικού περιεχομένου. Φαίνεται πως η τηλεόραση αποτελεί μια ευχάριστη διέξοδο όταν ένα πρόγραμμα είναι πολύ βαρετό ή τα ζευγάρια βρίσκουν ευκαιρία να απασχοληθούν κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων!

2. Η αύξηση μισθού
Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Manpower και αφορούσε σε περισσότερα από 6.000 άτομα από τη χώρα μας εξέτασε τη σχέση μισθού και συχνότητας στο σεξ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ακόμη και μια διαφορά της τάξεως του 5% στο εισόδημα συνδέεται με τη μεγαλύτερη συχνότητα στο σεξ.

3. Η αδρεναλίνη
Φαίνεται πως ένα ρομαντικό δείπνο δεν είναι τόσο αισθησιακό όσο μια συναρπαστική εξόρμηση. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μελέτη που δημοσιεύεται στο Archives of Sexual Behavior. Η ενεργοποίηση του κεντρικού νευρικού συστήματος και οι ανεβασμένοι καρδιακοί παλμοί ταυτίζονται με τον ενθουσιασμό αλλά και με την ερωτική διέγερση.

4. Το αβοκάντο
Το αβοκάντο δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των υπερ-τροφών μόνο για τα θρεπτικά του συστατικά αλλά και για τις αφροδισιακές του ιδιότητες.

5. Το διάβασμα
Το διάβασμα απελευθερώνει τη φαντασία κι έτσι συμβάλλει στην απελευθέρωση χημικών ουσιών όπως η ντοπαμίνη και η τεστοστερόνη – που η συμβολή τους είναι καθοριστική στην ερωτική επιθυμία και τη σεξουαλική διέγερση.

6. Ο ιδρώτας
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Neuroscience δείχνει ότι η φυσική μυρωδιά του ανδρικού σώματος είναι πιο ελκυστική και ερωτική για τη γυναίκα από κάθε άλλο τεχνητό άρωμα.

 

Πηγή: onmed.gr