Πέμπτη , 6 Ιούνιος 2024

Friends with benefits ή Situationship: Τελικά, σε τι φάση είσαι;

Όταν τίθενται ερωτήματα σχετικά με το εάν είσαι ή δεν είσαι σε σχέση, πίστεψέ με δεν είσαι. Και ας το δούμε σφαιρικά το θέμα, αρχικά πρόκειται για ένα από τα σύγχρονα ζητήματα που τα ακούς συνεχώς να συζητιούνται. Είναι πολλοί που κάτι έχουν, αλλά και δεν έχουν. Και το χειρότερο; Κανείς δεν μπορεί να το συζητήσει, υπάρχει ένας δισταγμός.

Τελικά τι είναι το καινούργιο situationship και τι παλαιότερο friends with benefits

Tα πράγματα γενικά θα έπρεπε να είναι πιο απλά ότι από τη στιγμή που είστε ελεύθεροι και οι δύο βγαίνετε και είτε πάει είτε δεν πάει. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλό αφού τείνουμε να μπερδεύουμε τα πράγματα ή μάλλον αυτό μπορεί να γίνει από μόνο του. Απλώς δεν γίνεται για πάντα τα πράγματα να παραμείνουν μπερδεμένα.

Πόσο διαφέρουν οι καταστάσεις

Όταν συγκρίνετε μια κατάσταση κατάστασης έναντι φίλων με οφέλη, μια κατάσταση κατάστασης είναι πολύ πιο δύσκολο να οριστεί και πιο περίπλοκη. Σε αντίθεση με τους φίλους με οφέλη, είναι από τη φύση της μια περιστασιακή σχέση που υπόκειται σε αλλαγές. Μπορεί επίσης να σημαίνει κάτι διαφορετικό για κάθε άτομο. Μπορεί να εμπλακείτε σε μια κατάσταση από την αρχή. Η σχέση σας μπορεί να εξελιχθεί από κάτι άλλο.

Για παράδειγμα, υπάρχει κάποια σύνδεση, κάθε τόσο στέλνετε μηνύματα ο ένας στον άλλον και φλερτάρετε. Δεν έχει κανείς από τους δύο σας σχέση -μάλλον- και κάνετε σεξ. Αυτό συμβαίνει όταν είστε και οι δύο σε μία παρέα και κανείς από τους υπόλοιπους δεν ξέρει κάτι.

Το πιο σημαντικό, οι δυο σας συμφωνείτε ότι δεν υπάρχει χώρος για ρομαντικά συναισθήματα εδώ. Καταλαβαίνετε ξεκάθαρα ότι αυτό είναι περιστασιακό και πιθανότατα θα διαρκέσει μόνο έως ότου κάποιος από εσάς βρει κάποιον να ασχοληθεί σοβαρά. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση με κανέναν τρόπο και τα βρίσκετε άψογα. Σας ενώνει το σεξ και αυτό είναι απόλυτα εντάξει.

 

 

Situationship

Μπορεί να βγαίνετε ραντεβού μεταξύ σας και να κάνετε σεξ. Θέλετε κάποιου είδους δέσμευσης χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας. Υπάρχει ένα συναισθηματικό βάθος, ωστόσο δεν είναι μία κλασική σχέση. Επίσης γίνεται εξαντλητικό, όταν συνεχώς είσαι σε μία περίεργη κατάσταση και πόσο μάλλον όταν έχεις συναισθήματα.

Το να έχεις μια απροσδιόριστη σχέση μπορεί να ωθήσει ορισμένoυς νιώθιουν μια αβεβαιότητα και αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της ζωής. Όλα είναι τόσο διφορούμενα και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου. Οι καταστάσεις μπορεί να είναι απογοητευτικές επειδή υπάρχει ασάφεια σχετικά με το ποιοι είναι οι κανόνες για τη σχέση. Επομένως, τα άτομα δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν το ενδιαφέρον τους για ένα άλλο πρόσωπο. Έτσι δημιουργούνται συγκρούσεις, δυσαρέσκεια και άγχος και ο πιο ευάλωτος είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα συναισθήματα.

 


Πηγή