Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Γιατί οι νταντάδες ιντριγκάρουν τους μπαμπάδες
Γιατί οι νταντάδες ιντριγκάρουν τους μπαμπάδες

Γιατί οι νταντάδες ιντριγκάρουν τους μπαμπάδες

Εάν στην παραλία συνηθίζετε να διαβάζετε περιοδικά, το πιθανότερο είναι να έχει πέσει το μάτι σας στην φημολογούμενη σχέση του Ben Affleck με την νταντά των παιδιών του, Christine Ouzounian.

Αν πάλι όχι, θα σας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση: Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού People, το ειδύλλιο του Ben και της 28χρονης Christine ξεκίνησε μόλις πριν από λίγους μήνες, όταν εκείνη ανέλαβε τη φροντίδα των παιδιών του ως νταντά.

Ήταν μάλιστα και στις διακοπές του Ben με την εν διαστάσει σύζυγό του, Jennifer Garner, στις Μπαχάμες, όταν το πρώην ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του στα Διεθνή Μέσα. Οι ίδιες βέβαια πηγές τονίζουν πως ο Ben έπεσε στα δίχτυα της Christine, αφού χώρισε με την πρώην σύζυγό του, Jennifer Garner.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια , η Jennifer φέρεται να τα «πήρε στο κρανίο», όταν έμαθε για την υπόθεση και – λένε ότι – απέλυσε την Chrtistine.

Οι φήμες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά δεν είναι η πρώτη ερωτική ιστορία που ακούμε μεταξύ ενός μπαμπά και μιας νταντάς.

Ο Jude Law έγινε πρωτοσέλιδο το 2005, όταν αποκαλύφθηκε ότι κοιμόταν με νταντά των παιδιών του, ενώ ο ίδιος ήταν αρραβωνιασμένος με την επίσης ηθοποιό Sienna Miller, και ο Arnold Schwarzenegger παραδέχθηκε το 2011 ότι είναι πατέρας ενός γιου το οποίο έφερε στον κόσμο η νταντά των παιδιών του. Ο Ethan Hawke και ο Robin Willians παντρεύτηκαν επίσης τις νταντάδες των παιδιών τους!

Τι συμβαίνει εδώ?

«Υπάρχουν διάφοροί λόγοι για τους οποίους μπορεί αυτή «η τάση» να εξηγηθεί», λέει ο κλινικός ψυχολόγος Ramani Durvasula.

Η δύναμη του διαφορετικού λένε είναι τεράστια: Οι μπαμπάδες που συνάπτουν σχέση με τις νταντάδες τείνουν να είναι εγωκεντρικοί. Το γεγονός ότι καταφέρνουν να γοητεύσουν μια υπάλληλο, τονώνει την αυτοπεποίθηση και το «εγώ» τους. Άλλωστε συνήθως πρόκειται για δυναμικούς άντρες που ξέρουν πολύ καλά τι αρέσει στις νεότερες γυναίκες. Πρόκειται επίσης για ναρκισσιστικούς χαρακτήρες που θέλουν τα πάντα στη ζωή τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Οι δυναμικοί άντρες είναι επίσης συνήθως αρκετά σοβαροί αλλά όταν γύρω τους βρίσκονται τα παιδιά, ανοίγονται. Και δεδομένου ότι η νταντά είναι εκεί για τα παιδιά, επιτρέπεται μια εμπιστοσύνη και μια οικειότητα, που ενδεχομένως υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχε.

Και φυσικά, υπάρχει ευκολία. Για πολλά διάσημα ζευγάρια, η νταντά είναι πάντα εκεί τριγύρω ή μπορεί ακόμη και να μένει μαζί στο σπίτι. Αν ένας ισχυρός άντρας θέλει απλά να απιστήσει, εννοείται πώς θα το κάνει με ένα πρόσωπο που είναι εύκολα προσβάσιμο.

Υπάρχει επίσης άλλη μια εξήγηση, λέει ο κλινικός ψυχολόγος John Mayer. Η φαντασίωση με μία μπέιμπι σίτερ είναι τόσο κοινή όσο η φαντασίωση με μια καμαριέρα ή με μια νοσοκόμα. Επιπλέον η θέση της νταντάς είναι υποδεέστερη και σε θέση εξυπηρέτησης, λέει ο Durvasula, γεγονός που κάνει τους άνδρες της εξουσίας να σκέφτονται ότι είναι δίκαιο το παιχνίδι. Τείνουν επίσης να είναι νέες και να έχουν πολύ λίγη δύναμη, κάνοντας το παιχνίδι ακόμη πιο ελκυστικό…

 

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr