Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Γιατί και η γυναίκα πρέπει να γνωρίζει πώς αισθάνεται ο σύντροφός της με πρόβλημα στύσης!

Γιατί και η γυναίκα πρέπει να γνωρίζει πώς αισθάνεται ο σύντροφός της με πρόβλημα στύσης!

Η καλή σεξουαλική λειτουργία έχει καθοριστική σημασία για την ζωή ενός άνδρα.

Αρχικά, η καλή σεξουαλική λειτουργία είναι σημάδι υγείας και αναπόσπαστο κομμάτι της ανδρικής ταυτότητας. Δεύτερον, η καλή σεξουαλική ζωή δένει τον άνδρα με την σύντροφό του και διατηρεί την δύναμη και την ποιότητα της σχέσεις του ζευγαριού. Για αυτό και η εμφάνιση ενός σεξουαλικού στυτικού προβλήματος, τον ανησυχεί και τον κάνει να αισθάνεται ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να απειλήσει την καθημερινή του ζωή. Ο άνδρας που εμφανίζει στυτικό πρόβλημα φοβάται, αγωνιά, στρέφεται προς τον εαυτό του , προσπαθεί να μην το δείξει στη γυναίκα του, συμπεριφέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα και μπορεί να αρχίσει να αποφεύγει τις σεξουαλικές επαφές.

Αυτό φαίνεται ακόμα πιο καθαρά όταν αποφασίζει να δει έναν ειδικό και προτιμά να μην το πει στη γυναίκα του, ξεκινώντας ο ίδιος κρυφά θεραπεία. Συχνά όμως η ανακάλυψη της φαρμακευτικής αγωγής από την σύζυγο προκαλεί αγωνία και αναστάτωση που επιβαρύνει την σχέση και δυσκολεύει την επίλυση του προβλήματος. Χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος ,ο άνδρας φέρεται σαν ένοχος και το εύκολο γίνεται δύσκολο.
Πολλές φορές μια αποτυχία μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία ενός φαύλου κύκλου, όπου η σκέψη «θα μου ξανατύχει» γεμίζει τον νευρικό πλέον εραστή με άγχος , γεγονός που βοηθά ξανά στο να εμφανιστεί μια στυτική δυσλειτουργία.

Ο άνδρας αρχίζει να αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει την επόμενη φορά με συνέπεια η επόμενη ξεκινάει με το βάρος της προηγούμενης αποτυχίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο άνδρας χάνει την ψυχική του ηρεμία, αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσει πρόβλημα και πολλές φορές απομακρύνεται από τη σεξουαλική διεκδίκηση και αναβάλλει τις προσπάθειες για σεξ.

Σε αρκετές περιπτώσεις , η στυτική δυσλειτουργία και οι επιπλοκές που έχει στην ζωή του ζευγαριού οδηγεί έναν άνδρα σε αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, απόσυρση από σημαντικές δραστηριότητες ακόμα και κοινωνική απομόνωση.

Για πολλούς άνδρες, το στυτικό πρόβλημα σηματοδοτεί το «τελείωμα» του ανδρισμού τους, αφού το βιώνουν σαν μη αναστρέψιμη κατάσταση που τραυματίζει ανεπανόρθωτα την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους.

 

Πηγή: mothersblog.gr