Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Hello 2022! Ο απόλυτος οδηγός των single γυναικών για μια… πραγματικά ευτυχισμένη χρονιά

Μια νέα χρονιά μόλις έκανε την είσοδό της και εσύ πρέπει να βάλεις ως στόχο, το 2022 να είναι η χρονιά σου! Τι κι αν είσαι single; Μπορείς να περάσεις και μόνη σου καλά και να τα καταφέρεις μια χαρά, χωρίς να έχεις ως προτεραιότητα αυτό το καινούργιο έτος να βρεις τον πρίγκιπα του παραμυθιού. You’re the queen of your life!

Καταλαβαίνω ότι το να είσαι ελεύθερη – και ωραία! – σε φέρνει πολλές φορές στη δύσκολη θέση του να «πρέπει» να απαντήσεις στις αδιάκριτες ερωτήσεις που συνηθίζουν να γίνονται στα οικογενειακά εορταστικά τραπέζια και αφορούν στους λόγους για τους οποίους δεν έχεις κάποιον σύντροφο. Αν έχεις περάσει τα 30, δε, αυτή η ερώτηση γίνεται όλο και πιο συχνή, με εσένα να θέλεις να αποφεύγεις αυτές τις – κατά τ’ άλλα χαρούμενες και αγαπησιάρικες – συγκεντρώσεις με το σόι!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jerraya Rene (@author_j.r.mason)

Το 2022 θα πρέπει να σου διδάξει ότι το να είσαι μια single – αλλά πάνω απ’ όλα ευτυχισμένη γυναίκα – δεν είναι ταμπού, αλλά επιλογή. Γιατί όλες μας, άμα θέλουμε βρίσκουμε! Το θέμα είναι να έχεις δυναμισμό, αυοτπεποίθηση και να μη συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά αναζητάς στη ζωή σου και που αξίζεις.

Ναι, απαιτεί πολύ δυναμισμό και τσαγανό το να είσαι μια ενήλικη γυναίκα που στέκεται μόνη στα πόδια της και δεν έχει ανάγκη από κανένα στήριγμα ανδρικού γένους.

Και επειδή κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί αλλαγές και νέους στόχους στη ζωή μας, φέτος βάλε ως στόχο ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ!

Το να είσαι single είναι κάτι υπέροχο που κάθε γυναίκα-  και γενικότερα άνθρωπος – θα πρέπει να απολαμβάνει. Ειδικά όσες έχετε βιώσει μια καταπιεστική σχέση, καταλαβαίνετε 100% τι λέω και απολαμβάνετε την ελευθερία σας όσο τίποτα άλλο.

Όμως επειδή υπάρχει και ένα ποσοστό single γυναικών που χρειάζονται ένα… pushing για να βρουν τον δρόμο της ευτυχίας και να αρχίσουν να ζουν τη ζωή τους στο έπακρο, εγώ σου ετοίμασα τον απόλυτο single’s girl guide για να μπει καλά η χρονιά, και να συνεχιστεί ακόμα καλύτερα!

Κράτα σημειώσεις και αξιοποίησέ τες στο έπακρο!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Shannette | MatchMaker ? (@shannettemessam)

Σταμάτα να δικαιολογείσαι και αποδέξου την – τέλεια – κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι

Ο πρώτος κανόνας για να είσαι μία ευτυχισμένη single γυναίκα είναι να είσαι ειλικρινής τόσο με τους άλλους όσο και με τον ίδιο σου τον εαυτό. Το να είσαι ελεύθερη είναι κάτι παραπάνω από OK! Δε χρειάζεται να δικαιολογείσαι στον εαυτό σου ή σε οποιονδήποτε άλλο, ψάχνοντας να βρεις τους λόγους για τους οποίους δεν έχεις βρει ακόμα το άλλο σου μισό. Όταν είναι να έρθει, θα έρθει – και πραγματικά, στους ανθρώπους που σε αγαπούν αρκεί να βλέπουν το χαμόγελο στα χείλη σου, και όχι ένα ανδρικό χέρι να κρατάει το δικό σου. Γι’ αυτό ζήσε την ελευθερία σου χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να απολογείσαι για αυτό.

Οι φίλοι σου σού λένε ψέματα – δεν τρομάζεις τους άντρες και αυτός είναι ο λόγος που είσαι single. Απλώς δεν έχεις βρει ακόμα τον σωστό. Βγες έξω και διασκέδασε. Ζήσε τη ζωή σου όπως ακριβώς τη θέλεις και σταμάτα να συζητάς με τις φίλες σου όλη την ώρα για άντρες! Υπάρχουν πολύ πιο όμορφα και ενδιαφέροντα σημεία της ζωής σου για να συζητήσεις και να αναλύσεις.

Απόφυγε τις δεσμευμένες φίλες που θέλουν να σε… αποκαταστήσουν

Πραγματικά, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα άτομα εκείνα που είναι σε σχέση και σε κάνουν να νιώθεις σαν… παρακατιανή που είσαι single, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουν την… ελεύθερη και καημένη φίλη τους.

Να ξέρεις ότι τις περισσότερες φορές, όλο αυτό κρύβει μια βαθιά ζήλια προς το πρόσωπό σου, αφού κάνεις και ζεις πράγματα τα οποία εκείνες έχουν ξεχάσει ακόμα και ότι υπάρχουν! Επίσης, έχε υπ’ όψιν σου ότι πολλές φορές η φράση «ανησυχώ για εσένα» κρύβει ένα βαθύτερο νόημα, το οποίο δεν είναι άλλο από το «είμαι μίζερη στη σχέση μου». Γι΄ αυτό απομάκρυνε αυτές τις φίλες από τη ζωή σου και συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις καλά: να διασκεδάζεις και να «πουλάς τρέλα»!

Κάνε παρέα με το σωστό είδος φίλων

Το να έχεις κολλητούς, είναι υπέροχο! Αυτοί οι φίλοι που αποκαλούμε «αδέρφια» είναι οι ιδανικοί άνθρωποι για να σε ξεσηκώσουν από τον καναπέ όταν είσαι down και είναι πάντα εκεί για να ακούσουν όλα αυτά που θέλεις να βγάλεις από μέσα σου. Ωστόσο, όσα χρόνια φιλίας και να μετράτε, αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν εντελώς… ακατάλληλοι για εσένα αν συνάψουν μία σοβαρή και μακροχρόνια σχέση και ανήκουν στην κατηγορία… «δε βγαίνω χωρίς το αγόρι μου»!

Αυτό που χρειάζεσαι τη δεδομένη στιγμή είναι φίλοι με τους οποίους μπορείτε να βγείτε μέχρι το πρωί και να ξεσαλώσετε, να φλερτάρετε ελεύθερα και γενικότερα βρίσκεστε στην ίδια φάση!

Ξεκίνα να απολαμβάνεις την παρέα του… εαυτού σου

Παραδέξου το, δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος με τον οποίο έχεις περισσότερα κοινά απ’ ότι ο εαυτός σου. Είσαι υπέροχη, είσαι η καλύτερη! Γι’ αυτό απόλαυσε τη μοναξιά και την ελευθερία σου πριν φτάσει η μέρα που θα… υποχρεωθείς να φτιάχνεις φακές για κάποιον άλλον ή να υπομένεις το ροχαλητό του όλο το βράδυ!

Ξεκίνα να απολαμβάνεις στο 100% τις στιγμές που περνάς με τον εαυτό σου και μπες στη διαδικασία να αρχίσεις να δοκιμάζεις νέα, συναρπαστικά, παράξενα, όμορφα πράγματα. Κάνε ό,τι τρέλα δεν έχεις κάνει μέχρι σήμερα και μην αφήσεις κανένα απωθημένο να σε «τρώει»!




Πηγή