Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Οι 5 πιο συνηθισμένες αιτίες καυγά σε μια σχέση

Οι 5 πιο συνηθισμένες αιτίες καυγά σε μια σχέση

Όσο τέλεια κι αν είναι η σχέση σας υπάρχουν στιγμές που βράζει το αίμα σας. Μάθετε ποιοι είναι οι λόγοι που βάζουν το δάχτυλο στη σκανδάλη και πώς να τους αποφύγετε.

 

Η αυταρχική μητέρα του/της

Πολύ συχνά οι μητέρες γίνονται αιτία για καυγάδες και μάλιστα στα παντρεμένα ζευγάρια. Σε αυτό βέβαια φταίτε κι εσείς. Μήπως κάθε φορά που τσακώνεστε με το έτερόν σας ήμισυ πηγαίνετε στην μαμά σας και κακολογείτε τον/ σύντροφό σας και με αυτόν τον τρόπο της δίνετε το δικαίωμα να παρεμβαίνει στη σχέση σας.

Αυτό μπορεί να λυθεί με μια διαδικασία που ονομάζεται διαφοροποίηση και φυσικά έχει να κάνει με την διάθεση του καθενός. Αν δηλαδή έχετε κόψει τον ομφάλιο λώρο και είστε πλέον ανεξάρτητος/η το πιθανότερο είναι να μην έχετε προβλήματα με το ταίρι σας γι΄αυτούς του λόγους. Σε κάθε περίπτωση για να διορθώσετε αυτό το ενοχλητικό ζήτημα, επικεντρωθείτε αποκλειστικά στον δεσμό σας και αφήστε τις μαμάδες έξω από αυτό.

«Είναι αναβλητικός! Του ζητάω κάτι και το κάνει όποτε τον βολεύει»

Αυτό σίγουρα δεν είναι πρωτάκουστο! Υπάρχουν συνήθως δύο βασικά ζητήματα: εάν ο καλός σας είναι αναβλητικός το πιθανότερο είναι να μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου οι ρόλοι των δύο φύλων ήταν παραδοσιακοί. Η μαμά του προφανώς ήταν εκείνη που μαγείρευε και φρόντιζε για τις δουλειές του σπιτιού ενώ ο μπαμπάς ήταν εκείνος που έφερνε τα χρήματα στο σπίτι. Τώρα όμως που οι εποχές έχουν αλλάξει και δουλεύουν και οι δύο σύντροφοί είναι λογικό να μοιράζονται και τις δουλειές του σπιτιού. Άλλος ένας λόγος είναι επειδή ο σύντροφός σας έχει πρόβλημα με την εξουσία και δεν του αρέσει να του λένε τι να κάνει. Το τελικό αποτέλεσμα; Το σπίτι μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο και είστε μες στη γκρίνια. Αντί να τσακώνεστε δοκιμάστε δύο τακτικές. Πρώτον, δώστε του να καταλάβει πώς αυτή η άρνησή του να κάνει πράγματα σας στεναχωρεί γιατί αισθάνεστε ότι αγνοεί εσάς αλλά και τα αισθήματά σας. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το χιούμορ για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση και πείτε «Μα καλά τι ζήτησα τελοσπάντων; Να χτίσουμε έναν νέο Πύργο της Πίζας;»

«Νομίζω πώς είναι ερωτευμένος με την δουλειά του»

Μερικοί άνθρωποι αφιερώνουν πραγματικά πολλές ώρες στη δουλειά όχι μόνο για λόγους διαβίωσης αλλά επειδή αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν και θέλουν να το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Αυτό όμως σημαίνει πώς κάνει «εκπτώσεις» σε κάποιους άλλους τομείς της ζωής τους και ενδεχομένως στην προσωπική τους ζωή. Αν μάλιστα υπάρχει οικογένεια και παιδιά και ο σύζυγος εξακολουθεί να εργάζεται πολλές ώρες, καμιά φορά αυτό εξαγριώνει τη σύζυγο. Αν κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην οικογένειά σας, αναλάβετε πρωτοβουλίες. Φροντίστε τουλάχιστον ο χρόνος που περνάτε με τους δικούς σας ανθρώπους να είναι ποιοτικός και μην θεωρείτε το σπίτι ως ένα μέρος για να τρώει και για να κοιμάται κανείς.  Αν η προσοχή σας είναι μονίμως στραμμένη αλλού αργά ή γρήγορα το γυαλί θα ραγίσει.

«Τσακωνόμαστε πάντα για τα παιδιά»

Τα παιδιά αποτελούν μια σημαντική πηγή άγχους και τα ζητήματα γύρω από τη διαπαιδαγώγηση μπορεί να μετατραπούν σε έναν αγώνα για την εξουσία. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα γύρω από την επικοινωνία και τη διαπραγμάτευση. Το ιδανικό είναι οι γονείς να είναι ένα ενιαίο μέτωπο και να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους να χειραγωγούνται από τα παιδιά. Καμιά φορά όμως ένας από τους δύο γονείς είτε δεν συμφωνεί με μια τακτική είτε δεν θέλει να αρνηθεί κάτι στο παιδί και τότε ξεσπά ο καυγάς.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε μεταξύ σας και να επιλέξετε ένα κοινό στυλ ανατροφής των παιδιών που να είναι ασφαλώς δίκαιος και αποτελεσματικός.

«Κουράζεται πολύ και τα προσόντα του είναι πολύ καλύτερα για την δουλειά που κάνει»

Δεδομένου ότι οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες, οι απαιτήσεις πολλές, τα χρήματα λίγα και τα οικονομικά μιας οικογένειας στενεμένα, είναι λογικό να επηρεάζεται και το κλίμα μεταξύ του ζευγαριού.

Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε  αδιέξοδες θέσεις εργασίας, συχνά έχουν ζητήματα ανασφάλειας. Θέλετε να μένετε σε κάτι ασφαλές με ένα σταθερό μισθό ή είστε αρκετά ανήσυχο πνεύμα που προτιμά να παίρνει τα ρίσκα του και να διεκδικεί αυτά που αναλογούν στα προσόντα του; Το ιδανικό είναι βέβαια να στηρίζει ο ένας τον άλλον, όταν όμως υπάρχει οικογένεια και λογαριασμοί που τρέχουν η κατάσταση εύκολα ξεφεύγει.

Για να το επιλύσετε είναι σημαντικό να μάθετε να ακούτε και να αποδεχτείτε το γεγονός πώς σε ένα διάλογο υπάρχει και ο αντίλογος. Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια και ακούστε τις απόψεις του συντρόφου σας, τα συναισθήματά του, τις προσδοκίες τους, τις φιλοδοξίες του και τα όνειρά του.

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr