Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κατάρριψη μύθων του σεξ

Αμερικανοί γιατροί αποκαλύπτουν τι ισχύει μετά από έρευνα

Θέμα ταμπού αποτελεί ακόμη η σεξουαλική αγωγή για τα περισσότερα ελληνικά σχολεία με συνέπεια οι περισσότεροι έφηβοι και στη συνέχεια ενήλικες να αντλούν τις πληροφορίες τους για το σεξ είτε μέσα από συζητήσεις, είτε από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Μάλιστα όπως έχει αποδειχθεί, τις περισσότερες φορές σχεδόν κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να διασταυρώσει επιστημονικά τις πληροφορίες που λαμβάνει με συνέπεια να διαιωνίζονται από στόμα σε στόμα διάφοροι αστικοί μύθοι.

Φως στους πιο δημοφιλείς μύθους γύρω από το σεξ αποφάσισαν να ρίξουν οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα Ααρον Κάρο και Ρέιτσελ Βρίμαν, οι οποίοι κατόπιν εξονυχιστικής επιστημονικής έρευνας τους αποκάλυψαν και τους δημοσιεύουν στο βιβλίο τους με τίτλο «Don’t put that in there».

Οι άνδρες δεν σκέφτονται μόνο το σεξ
Ένας από τους πλέον δημοφιλής μύθος είναι ότι οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα! Αν αυτό ίσχυε επισημαίνουν ο ερευνητές τότε οι άντρες θα σκέφτονταν το σεξ περισσότερες από 6.000 φορές την ημέρα ή λίγο έως πολύ κάθε φορά που παίρνουν αναπνοή.

Αυτό στην καθημερινότητα τους θα σήμανε ότι θα τους καθιστούσε ανίκανους να φέρουν σε πέρας οποιαδήποτε άλλη λειτουργία.

Περί… μεγέθους

Παραδόξως, η σχέση ανάμεσα στις μεγάλες πατούσες και τα μεγάλα προσόντα είναι η μόνη που φαίνεται να έχει έστω και κάποια επιστημονική βάση.

Έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή 63 ανδρών στον Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια εξαιρετικά ασθενής σχέση ανάμεσα στο νούμερο του παπουτσιού και το μέγεθος του ανδρικού οργάνου, αλλά και ανάμεσα στο ύψος και το μέγεθος του ανδρικού οργάνου. Αντιθέτως, μια σχετικά μεγαλύτερης κλίμακας έρευνα δεν εντόπισε την παραμικρή σχέση.

Σεξ και θερμίδες
Το σεξ θεωρείται ήπιας προς μέτριας έντασης άσκηση και η μέση σεξουαλική επαφή διαρκεί γύρω στα πέντε λεπτά, γεγονός που σημαίνει ότι κατά τη διάρκειά της καίγονται μάξιμουμ 125 θερμίδες, δηλαδή, ελάχιστες.

Τα στρείδια είναι αφροδισιακά
Από την εποχή της ελληνικής μυθολογίας θεωρείται ότι η κατανάλωση τους αυξάνει την ερωτική διέγερση. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα αναδύεται μέσα από ένα όστρακο.

Ωστόσο καμία έρευνα δεν έχει επιβεβαιώσει τις διεγερτικές ιδιότητές τους, πράγμα που ισχύει και για τα υπόλοιπα θαλασσινά, τη σοκολάτα και πολλές ακόμη φυτικές ή ζωικές ουσίες που κατά καιρούς έχουν βαφτιστεί «αφροδισιακές».

Ο αγώνας μειώνει τις αποδόσεις
Συνήθως οι προπονητές απαγορεύουν στους αθλητές τους να έρθουν σε σεξουαλική επαφή παραμονή ενός μεγάλου αγώνα, γιατί θα έχουν μειωμένη αντοχή, απόδοση και συγκέντρωση ή δεν θα έχουν αρκετή τεστοστερόνη για να κάνουν έναν δυνατό, επιθετικό αγώνα.

Στην πραγματικότητα όμως επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσα συμβαίνουν στον οργανισμό πριν και μετά το σεξ μπορεί να βοηθήσουν τους αθλητές να αποδώσουν καλύτερα απ’ ό,τι αν δεν έκαναν σεξ.

Αναλυτικότερα, έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που είχαν κάνει σεξ το προηγούμενο βράδυ είχαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης την επόμενη μέρα, συγκριτικά με όσους δεν είχαν κάνει. Το σεξ δεν φάνηκε επίσης να έχει τον παραμικρό αντίκτυπο στη μυϊκή δύναμη των ποδιών, τον χρόνο αντίδρασης ή την ευελιξία.

Πηγή: Iatropedia.gr