Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Mπαίνουμε στην εποχή του «Cuffing» και σου έχω tips για να παραμείνεις ψύχραιμη

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι ακριβώς είναι ο όρος που αναφέρω στον… μυστηριώδη τίτλο μου, μην αγχώνεσαι γιατί είμαι εδώ για να σου λύσω όλες τις απορίες. Σίγουρα η πονεμένη και ταλαιπωρημένη σου καρδιά, δεν αντέχει άλλο δράμα, μιας και από τις αρχές του 2020, νομίζω ότι παγκοσμίως κάπως φουλάραμε με τις αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες έκαναν τις ζωές μας να θυμίζουν βαρύ μεξικάνικο σήριαλ. Κάθε μέρα και κάτι. Μία άσχημη είδηση, μία κακή εξέλιξη και λόγια παρηγοριάς με απώτερο σκοπό την εύρεση του πολυπόθητου εμβολίου-και να σκεφτεί κανείς ότι όταν ήμουν μικρή και είχα εμβόλιο κρυβόμουν κάτω από το κρεβάτι μπας και το αποφύγω-. Τελοσπάντων, η νέα πραγματικότητα είναι αυτή, και όλοι εμείς καλούμαστε να προσαρμοστούμε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς.

Και για να έρθω και στην ουσία του κειμένου, θα αναφερθώ σε ένα από τα trends της τελευταίας δεκαετίας το οποίο σίγουρα φέτος θα έχει την τιμητική του. Κυρίες και κύριοι, με την πτώση της θερμοκρασίας, μπαίνουμε σιγά σιγά στην εποχή του cuffing, το οποίο αν δεν είσαι προετοιμασμένη σωστά, απειλεί την ψυχική σου ηρεμία περισσότερο και από την πανδημία.

O όρος Cuffing Season παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2011, και έκτοτε έχει γίνει αγαπημένη αναφορά της pop κουλτούρας. Ξεκινάει συνήθως από μέσα Οκτωβρίου και φτάνει μέχρι και τον Μάρτιο, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, όσο κρατούν τα… κρύα σε μία χώρα. Το ευτυχές είναι ότι πλέον η Ελλάδα έχει χάσει ολοσδιόλου την κλιματική της ταυτότητα, κάποτε ήμασταν εύκρατοι και τώρα κλείνουμε προς το τροπικοί, οπότε οι χαμηλές θερμοκρασίες περιορίζονται σε αισθητά μικρότερο χρονικό εύρος.

Πρόκειται για την τάση των single ανθρώπων να εντείνουν τις προσπάθειες δημιουργίας σχέσης, συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με απώτερο σκοπό να περάσουν τους κρύους μήνες του χειμώνα με χουχούλι και αγκαλίτσες. Σε απλά ελληνικά, cuffing είναι η λύσσα να μην είμαστε μπακούρια όταν το έρεβος πέφτει από τις 5 και δεν κυκλοφορεί ψυχή στους δρόμους.

Φέτος, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, το cuffing θα γνωρίσει την αποθέωση που του αρμόζει, μιας και η πανδημία ενισχύει την τάση μας για σχέση και τρυφερές βραδιές στο σπίτι. Αν το καλοσκεφτείς, με τα μαγαζιά να κλείνουν από τις 12, τις επιλογές να είναι περιορισμένες, και το φόβο που γενικότερα επικρατεί, η σκέψη να αφήσεις τη ζεστασιά του σπιτιού σου δεν είναι καθόλου δελεαστική-ακόμα λιγότερο φέτος-. Οπότε δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν παρατηρήσουμε, ότι ακόμα και οι ορκισμένοι «ελεύθερα πουλιά» παρουσιάσουν ρομαντική σχέση.

Κι εσύ φίλη μου που δεν πρόλαβες να κάνεις τα… κουμάντα σου, θα τη βγάλεις ολομόναχη; Μη σκας και σου έχω λύσεις. Όχι να γλιτώσουμε από corona virus και να πάμε από Cuffing.

-Επένδυσε σε ταινίες και σειρές: Μα τι καλύτερο από τη συντροφιά της τέχνης μία κρύα νύχτα που έξω βρέχει και ο άνεμος λυσσομανά; Το σκηνικό ιδανικό ακόμα κι αν είσαι μόνη: Κουβερτούλα, πατατάκια και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Νεράκι θα βγουν οι σεζόν και ούτε που θα καταλάβεις πότε θα περάσει το βράδυ.

-Υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω που το cuffing τους έπιασε στον ύπνο: Δεν μπορεί, δύο φίλες single που εμπιστεύεσαι θα έχεις (και όταν λέω εμπιστοσύνη εννοώ ότι διαφυλάσσουν την υγεία τους, όσο κι εσύ). Αυτές οι δύο φίλες λοιπόν θα είναι η ομάδα σου για όλο το χειμώνα. Οργανώστε μαζώξεις πότε στο ένα σπίτι και πότε στο άλλο, ετοιμάστε θεματικές βραδιές με ταινίες ή παιχνίδια, συζητήστε, γελάστε, και φάτε ό, τι τραβάει η όρεξή σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα διαφωνήσετε για την επιλογή της ταινίας-ή ρομαντική κομεντί ή θρίλερ τα οποία για κάποιο λόγο τα αγόρια μισούν- και δεν υπάρχει περίπτωση να μη χωράτε στον καναπέ γιατί είστε μικροσκοπικά σπουργιτάκια. Οκ, σεξ δεν θα έχει το μενού, αλλά θύμισέ μου: Από πότε το σεξ είναι το παν για να περάσεις καλά;

-Και ας μην ξεχνάμε, το ότι δεν έχεις βρει ταίρι μέχρι τώρα, δε σημαίνει ότι δεν θα βρεις σύντομα. Ας είναι καλά το ίντερνετ που φέρνει τον κόσμο πιο κοντά. Αν μη τι άλλο, και τον έρωτα να μη βρεις, ένα φλερτ θα το ρίξεις.

Εν κατακλείδι, να ξέρεις ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα να φας την αγαπημένη σου τούρτα, να φτιάξεις το αγαπημένο σου κοκτέιλ και να δεις την αγαπημένη σου ταινία, και αυτομάτως να νιώσεις υπέροχα. Covid μας πήρες τις εξόδους, μας πήρες το φλερτ, μας πήρες τα ταξίδια. Δεν θα μας πάρεις και το φαΐ! Αυτό πάει πολύ!

giphy 2

Διάβασε ακόμη:

5 συμπεριφορές που μπορούν να καταστρέψουν την τέλεια σχέση σου

Έπεσες θύμα ghosting; Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου


Πηγή