Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το μέγεθος μετράει; Μύθοι και αλήθειες για το σεξ

Το μέγεθος μετράει; Μύθοι και αλήθειες για το σεξ

Από καταβολής κόσμου διάφοροι αστικοί μύθοι επικρατούν γύρω από το σεξ. Μάλιστα δίνονται και συνταγές επιτυχίας ενώ αποκαλύπτονται και μυστικά για να επιτευχθεί η μέγιστη ηδονή.

Μερικοί από τους μύθους που συνοδεύουν το σεξ είναι:

  • αν ο οργασμός είναι υποχρεωτικός
  • αν το μέγεθος του πέους κάνει τη διαφορά
  • αν το«τράβηγμα» θεωρείται ενδεδειγμένη μέθοδος αντισύλληψης

Για να τεκμηριωθούν επιστημονικά η ισχύς αυτών των εικασιών πραγματοποιήθηκαν μελέτες και τις παραθέτουμε.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το σεξ “ελιξήριο” νεότητας και υγείας

Το σεξ δρα ευεργετικά στον άνθρωπο, τόσο σε βιολογικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Όσοι έχουν σταθερή και καλή σεξουαλική ζωή παρουσιάζουν λιγότερο συχνά κατάθλιψη έχουν καλύτερη καρδιακή λειτουργία και μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο και στις διάφορες λοιμώξεις.

ΜΥΘΟΣ: Η σεξουαλική απόλαυση της γυναίκας σχετίζεται με το μέγεθος του πέους

Όσο και αν πλάθεται ένας μύθος γύρω από τον «τέλειο» άντρα και το ιδανικό μέγεθος, η επιστήμη καταρρίπτει αυτό το μύθο καθώς κρίνει άλλους παράγοντες στην ερωτική συνεύρεση πιο σημαντικούς. Η σεξουαλική ικανοποίηση μιας γυναίκας δεν συσχετίζεται με το μέγεθος του πέους του άνδρα, αλλά κυρίως με τη σεξουαλική έκφραση μέσω της τεχνικής, που το ζευγάρι απολαμβάνει περισσότερο την ηδονή του.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης ουρολογικών Παθήσεων το 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Το μήκος ήταν λιγότερο σημαντικό από το πάχος και 32% ανέφερε πως το πάχος είναι σημαντικό.

Οι διακυμάνσεις στο μήκος του πέους καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, κυρίως φυλετικούς. Το μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. (ο μέσος όρος για τη λευκή φυλή είναι τα 13 εκ.). Η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος πέους αυτό κάτω από 7 εκ. (το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκ.)

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το σεξ είναι πιο “εγκεφαλικό” για τη γυναίκα

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από το σύνολο της προσωπικότητας του συντρόφου τους σε σύγκριση με τους άντρες, οι οποίοι επικεντρώνονται περισσότερο στα κάλλη της γυναίκας.

ΜΥΘΟΣ: Η γυναίκα πρέπει να έχει οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή

Για τις γυναίκες, σε αντίθεση με τους άντρες, ο οργασμός δεν αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για μια καλή σεξουαλική ζωή αφού έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι μπορεί οι γυναίκες να ευχαριστιούνται και να απολαμβάνουν την ερωτική συνεύρεση χωρίς να φτάνουν πάντα σε οργασμό.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το αλατοπίπερο του σεξ είναι τα “προκαταρκτικά”

Ο ερεθισμός του σώματος πριν από την ερωτική πράξη ξυπνάει τις αισθήσεις επιτυγχάνοντας καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια.

ΜΥΘΟΣ: Το “τράβηγμα” ακριβώς πριν από την εκσπερμάτιση είναι σωστή μέθοδος αντισύλληψης

Η διακοπτόμενη συνουσία δεν είναι ασφαλής μέθοδος για την αποφυγή μιας εγκυμοσύνης αφού έρευνες έδειξαν ότι παρουσιάζονται 30 κυήσεις ανά 100 γυναίκες που τη χρησιμοποιούν για ένα χρόνο.

ΜΥΘΟΣ: Για να είναι καλό το σεξ, οι σύντροφοι πρέπει να έχουν ταυτόχρονα οργασμό

Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι πράγματι ένας μύθος πολύ διαδεδομένος, ο οποίος βάζει σε διαδικασία τους ερωτικούς συντρόφους να «κυνηγούν» ο ένας τον οργασμό του άλλου. Κάτι τέτοιο κλέβει την ηδονή από τον άνδρα και τη γυναίκα, με τη συνεχή αναζήτηση της ικανοποίησης της κορύφωσης του σεξουαλικού παρτενέρ.

Η αλήθεια είναι ότι ο οργασμός τις περισσότερες φορές δεν είναι ταυτόχρονος για τους συντρόφους, ούτε χρειάζεται να είναι. Σημασία έχει η κορύφωση της ηδονής να εκφράζεται από τους δύο συντρόφους, ανεξάρτητα αν κάποιος προηγείται ή έπεται.

Πηγή: iatropedia.gr