Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Να γιατί πρέπει να κάνεις στοματικό σεξ!

Να γιατί πρέπει να κάνεις στοματικό σεξ!

Το κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να δώσει την προσοχή του στο στοματικό σεξ και στο κατά πόσο αυτό μπορεί να προσφέρει χαρά και υγεία στη γυναίκα που θα υποκύψει στις ορέξεις του συντρόφου της.

Η έρευνα που ξεκίνησε με την συμμετοχή 300 –περίπου- γυναικών έθεσε ερωτήματα που απαντήθηκαν με ειλικρίνεια. Ερωτήματα για τις σεξουαλικές συνήθειες των συμμετεχόντων αλλά και τη γνώμη τους σχετικώς με το στοματικό σεξ.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και ελπιδοφόρο για…τους άντρες αφού οι γυναίκες, που απάντησαν θετικά και παραδέχθηκαν πως έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους αποδείχθηκαν πιο υγιείς, χαρούμενες και πολύ ευχαριστημένες από την ζωή τους. Αντιθέτως αυτές που δεν το διασκεδάζουν παρουσίασαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης.

Με λίγα λόγια αυτή η σεξουαλική «πρακτική» συμβάλλει στην ψυχική ικανοποίηση των γυναικών με τον καλύτερο τρόπο.

Γιατί; Αναλύοντας τη χημική σύσταση του σπέρματος οι ερευνητές ανακάλυψαν πως περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση, τη στιγμή μάλιστα που ενισχύουν τα συναισθήματα της αγάπης.

Η κορτιζόλη, η οιστρόνη και η ωκυτοκίνη είναι οι ορμόνες που προστατεύουν την εισβολή της κατάθλιψης στον εγκέφαλο από την κατάθλιψη τη στιγμή που δρουν καταλυτικά και μας φτιάχνουν το κέφι.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

 

 

 

 

Πηγή: thatslife.gr