Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Online Dating: Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να μην έχεις… δυσάρεστες εκπλήξεις

Είσαι μία ώριμη, δυνατή, γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα. Οι επιλογές σου είναι συνετές, ξέρεις πώς να προφυλάξεις τον εαυτό σου και δεν θα έκανες τίποτα για να τον βάλεις σε κίνδυνο. Aυτός λοιπόν είναι και ο λόγος για τον οποίο προσέχεις ακόμα και το παραμικρό με το οποίο μπορεί να ασχοληθείς, διότι καλώς ή κακώς, οι παγίδες μπορεί να κρύβονται ακόμα και στα πιο… αθώα σημεία. Δεν ξέρω αν σου τράβηξα την προσοχή, αλλά σήμερα θα σου μιλήσω για το online dating, και όλα όσα θε πρέπει να προσέξεις, πριν ασχοληθείς σοβαρά με αυτό.

Αρχικά… μην ασχοληθείς σοβαρά με το online dating!

Δες το σαν έναν τρόπο να ξεσκάσεις, να μιλήσεις με ένα νέο, και ίσως ωραίο άντρα, και γιατί όχι να φλερτάρετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτό όμως στο πλαίσιο της διασκέδασης. Σε περίπτωση που κάνεις την είσοδό σου στον ιδιαίτερο αυτό ψηφιακό κόσμο, με σκοπό το… γάμο, φοβάμαι ότι με την πρώτη αποτυχία θα απογοητευτείς. Και δεν το θέλουμε καθόλου αυτό.

Μην αγνοείς τις λεπτομέρειες

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται μια χαρά παιδί, να μιλάτε, να γελάτε και να έχετε κοινά ενδιαφέροντα, αλλά μία πιο προσεκτική ματιά στις λεπτομέρειες, μπορεί να αποδεχθεί σωτήρια. Δεν εννοώ ότι κάθε άνθρωπος που θα σου μιλάει θέλει το κακό σου, αλλά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις bullying ή παρενόχλησης, ενώ αρχικά όλα πήγαιναν υπέροχα. Να είσαι λίγο πιο υποψιασμένη παρακαλώ.

Δεν είναι καλό σημάδι…

Αν με τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξετε, σε πιέσει για να συναντηθείτε. Η φάση δεν είναι «ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε». Αφενός το θέμα είναι πρακτικό και απλά δεν μπορείτε να συναντηθείτε. Αφετέρου, ακόμα και μετά τη λήξη του lockdown, θα βρεθείς ΜΟΝΟ αν το θέλεις. Σε περίπτωση που αρνηθείς και εκείνος επιμείνει, μπορείς να κάνεις ένα υπέροχο μπλοκ και να ησυχάσει το κεφάλι σου.

Είπαμε μυστήριο αλλά…

Δεν παίζει και σε ταινία του Hitchcock τελοσπάντων. Σε περίπτωση που οι μέρες περνούν, εσύ μιλάς για τον εαυτό σου και εκείνος σου έχει αποκαλύψει μόνο ότι του αρέσει ο χυμός ροδάκινο-που ψέμα θα είναι και αυτό- τότε θα πρέπει να αρχίσεις να πονηρεύεσαι. Λυπάμαι, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, είτε να έχει σχέση, είτε να είναι ακόμα και παντρεμένος. Φύγε μακριά…

Να θυμάσαι…

Όσοι λένε ότι γνώρισαν τον έρωτα αμέσως μόλις ασχολήθηκαν με το online dating, πιθανότατα λένε ψέματα και σίγουρα κρύβουν τουλάχιστον 2 χρόνια… εντατική ενασχόλησης. Λογικά αν το πάρεις, όλα τα ωραία θέλουν υπομονή και θέληση.

Και κάτι τελευταίο…

Το ότι φλερτάρεις διαδικτυακά με κάποιον, δε σημαίνει ότι αγνοείς πλήρως την κανονική σου ζωή. Μπορεί η πραγματικότητα που βιώνουμε αυτή τη στιγμή να μην είναι ιδανική, αλλά ακόμα κι έτσι, μπορεί να σου προσφέρει αρκετές συγκινήσεις.


Πηγή