Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Όσα δεν θέλουν οι μαμάδες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Όσα δεν θέλουν οι μαμάδες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Ρωτήστε οποιαδήποτε γυναίκα να σας πει ποια είναι η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου.

Η απάντηση που θα σας δώσει είναι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αφού τα Χριστούγεννα μας αποχαιρέτησαν για τα καλά και μαζί με αυτά τα δώρα, τα ελαφάκια και το εορταστικό κλίμα που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, είναι λογικό ο γυναικείος πληθυσμός να ενθουσιάζεται με την γιορτή των ερωτευμένων. Αυτό όμως δεν γίνεται μόνο και μόνο επειδή οι γυναίκες είμαστε από την φύση μας ρομαντικές, αλλά επειδή το αξίζουμε – ειδικά οι μαμάδες. Μας αξίζει ο τέλειος άντρας να μας δώσει αυτή την ημέρα το τέλειο δώρο. Πώς μπορούν όμως οι άντρες να μας δείξουν την αγάπη τους; Με τα δώρα (και όχι μόνο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αυτό μας βολεύει.) Όχι όμως με οποιοδήποτε δώρο, αλλά με το σωστό.

Μην πέσετε λοιπόν στην παγίδα και πάρετε λάθος δώρο. Σοκολάτα. Κοσμήματα. Λουλούδια. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα δώρα αυτά έχουν γίνει παράδοση: αρέσουν στις γυναίκες. Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα…οι παραδόσεις έχουν γίνει βαρετές. Είναι προβλέψιμο. Και εάν μάλιστα είστε παντρεμένοι με παιδιά, τα δώρα αυτά δεν είναι καθόλου πρακτικά. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για το πώς να επανεξετάσετε το θέμα με το δώρο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ώστε μια μαμά πραγματικά να το χαρεί!

Σοκολάτες

Αυτό που δεν θέλω
Δεν θέλω ένα τεράστιο κουτί με σοκολάτα υγείας. Αφού το αγοράζεις για μένα, θα προσποιηθώ πως είμαι ευχαριστημένη (γιατί αγαπώ τη σοκολάτα), αλλά στην πραγματικότητα δεν θα είμαι καθόλου και ιδού οι λόγοι. Την πρώτη μέρα, δηλαδή ανήμερα του Βαλεντίνου θα επιτρέψω στον εαυτό μου να δοκιμάσει 2 – 3 κομματάκια, γιατί είπαμε, γιορτάζουμε! Την υπόλοιπη θα την αφήσω για τις επόμενες μέρες. Όλοι ξέρουμε όμως πώς θα καταλήξουν τα πράγματα. Την επόμενη κιόλας μέρα θα την ανακαλύψουν τα παιδιά, θα πέσουν με τα μούτρα, θα κολλήσουν τα δάχτυλά τους και θα λερώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους!

Τι θέλω
Μια μικρή ποσότητα άριστης ποιότητας σοκολάτα. Η σοκολάτα πρέπει να είναι αρκετά μικρή για να την κρύψω. Έτσι θα είναι δική μου, μόνο δική μου (Λατρεύω τα παιδιά μας, αλλά αγάπη μου κάποια πράγματα είναι μόνο για μένα.) Θα κάνω μια μικρή δαγκωνιά και θα την απολαύσω όση ώρα θα μιλάω με την μαμά μου στο τηλέφωνο!

Κρασί

Αυτό που δεν θέλω
Ναι, μου αρέσει το κρασί, αλλά δεν χρειάζεται άλλο ένα μπουκάλι να μπει στο ντουλάπι μας. Και σε παρακαλώ πολύ μην ζητήσεις καμία συμβουλή από κανέναν πωλητή στο κατάστημα γιατί η αλήθεια είναι ότι νοιάζονται για την πώληση και όχι για τον ουρανίσκο μου. Προτιμώ να το αγοράσω μόνη μου, άλλωστε ξέρεις πώς αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές.

Τι θέλω
Ξέρεις τι είναι αυτό που έχουμε πολύ καιρό να κάνουμε; Να βγούμε έξω για ένα ποτήρι κρασί. Δεν θα είναι διασκεδαστικό; Τα παιδιά μπορούμε να τα αφήσουμε για λίγο με τη baby sitter (ή με την μαμά σου.)

Κοσμήματα

Αυτό που δεν θέλω
Δεν θα το αρνηθώ. Λατρεύω τα λαμπερά κοσμήματα. Αλλά σπάνια φοράω κοσμήματα, οπότε δεν είναι ένα πρακτικό δώρο. Άσε που κάθε φορά που φοράω σκουλαρίκια το μωρό τα τραβάει από τα αυτιά μου. Όταν πάλι φοράω κολιέ τα παιδιά πιστεύουν ότι είναι το κολάρο του σκύλου μας και φοβάμαι ότι μια μέρα θα του το φορέσουν. Από την άλλη τα δαχτυλίδια όσο και να τα λατρεύω, κάθε φορά που μαγειρεύω πρέπει να τα βγάζω και δεν είναι βολικό…

Αυτό που θέλω
Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν αυτό το είδος της μαμάς, αλλά είναι αλήθεια. Θα ήθελα να φτιάξεις με τα παιδιά αυτά τα τέλεια βραχιολάκια με χάντρες που φτιάχνουν κι εγώ τα μαλώνω (γιατί όλο και κάτι χάνουν) και να μου το χαρίσετε. Και θα είμαι πάρα πολύ περήφανη για τα παιδιά μου και για τον άντρα μου για την σκληρή δουλειά και για τον χρόνο που αφιερώσατε για να μου φτιάξετε κάτι τόσο γλυκό. Πλέον τα χρυσαφικά είναι εκτός μόδας!

Λουλούδια

Αυτό που δεν θέλω
Όπως άλλωστε και οι περισσότερες γυναίκες, αγαπώ τα λουλούδια. Λατρεύω την μυρωδιά τους και το χρώμα που δίνουν ζωή και ζωντάνια στο σπίτι μας. Αλλά δεν θα ήθελα να μου τα προσφέρεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ξέρεις γιατί; Επειδή κοστίζουν μια περιουσία, λόγω της ημέρας. Θα κρατήσουν το πολύ για δυο μέρες και ύστερα θα πέσουν στον πάγκο της κουζίνας μας.

Αυτό που θέλω
Θέλω λουλούδια! Τι θα έλεγες για την εβδομάδα μετά του Αγίου Βαλεντίνου; Απλά σκέψου και διάλεξε κάτι που θα ταιριάζει στο σπίτι μας. Ποιο είναι το αγαπημένο μου χρώμα; Ποια ήταν τα λουλούδια του γάμου μας; Ποιο είναι το αγαπημένο μου ανθοπωλείο;

Λούτρινα αρκουδάκια

Ούτε να το διανοηθείς. Νομίζω πώς έχουμε ήδη αρκετά στο σπίτι μας.

Δείπνο

Αυτό που δεν θέλω
Η αλήθεια είναι πώς προτιμώ να βγούμε έξω και να κάνω ένα διάλλειμα από την μαγειρική, αλλά όχι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν θέλω να δώσουμε μια περιουσία για ένα μενού που έχει φτιαχτεί ειδικά για τον Βαλεντίνο σε ένα γεμάτο και ακριβό εστιατόριο, επειδή σώνει και ντε πρέπει να γιορτάσουμε τον έρωτα εκείνη την ημέρα.

Αυτό που θέλω
Θα ήθελα πολύ να βγούμε οι δυο μας για ένα δείπνο στο αγαπημένο μας εστιατόριο, που δεν μας βγάζει ποτέ εκτός προϋπολογισμού. Κι ας μην το κάνουμε την επίμαχη βραδιά. Βασικά ξέρεις ποιο θα ήταν το ιδανικό δείπνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Να καταφέρει να μείνει καθαρό το σαλόνι μας μέχρι το βράδυ, να στείλουμε τα παιδιά στους παππούδες, να παραγγείλουμε και να φάμε οι δυο μας υπό το φώς των κεριών (έχουμε μπόλικα από τα γενέθλια) με την αγαπημένη μας μουσική από το Spotify ή το iPod μας. Και το καλύτερο απ’ όλα θα ήταν αν συγύριζες εσύ μετά!

Σεξ

Αυτό που δεν θέλω
Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνομαι ή τι συμβαίνει στη δουλειά ή στο σπίτι, στο τέλος της βραδιάς είναι σαν να έχουμε ραντεβού στην κρεβατοκάμαρα και πρέπει να κάνουμε σεξ. Αγαπώ τον άντρα μου. Μου αρέσει το σεξ. Αισθάνομαι καλά και είναι διασκεδαστικό. Αλλά αισθάνομαι ότι μας το επιβάλλουν μόνο και μόνο επειδή είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτή η μέρα υποτίθεται πως είναι για την αγάπη και τον ρομαντισμό, δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουμε σεξ.

Αυτό που θέλω
Αν έχουμε την διάθεση οκ, αλλά δεν χρειάζεται να πιεστούμε. Μπορούμε πολύ απλά να κοιμηθούμε αγκαλίτσα.

P.s: Αγαπητοί άντρες, παρακαλώ πολύ κρατήστε αυτή την λίστα και για την γιορτή της Γυναίκας και την γιορτή της Μητέρας.

 

 

 

Πηγή: baby.gr