Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ποιο είναι το «φυσιολογικό» μέγεθος πέους σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έρευνα;

Ποιο είναι το «φυσιολογικό» μέγεθος πέους σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έρευνα;

Είτε από ανασφάλεια είτε από απλή περιέργεια, κάθε άντρας έχει αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή του: «Είμαι φυσιολογικός;»

Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα απαντά η μεγαλύτερη στο είδος της και πιο αξιόπιστη μέχρι σήμερα μελέτη που δημοσιεύεται στην Βρετανική Επιθεώρηση Ουρολογίας.

Βρετανοί ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερες από 20 σχετικές μελέτες με συνολικό δείγμα πάνω από 15.000 άντρες, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε μέτρηση του π έους τους από επαγγελματίες υγείας με χρήση τυποποιημένων μεθόδων.

Τι θεωρείται «φυσιολογικό»

Ως προς το μήκος:

– κατά μέσο όρο, το μέγεθος του π έους των αντρών έφτανε τα 9,16 εκατοστά σε χάλαση
– κατά μέσο όρο, το μέγεθος του π έους των αντρών έφτανε τα 13,13 εκατοστά σε στύση

Ως προς την περίμετρο:

– κατά μέσο όρο, το μέγεθος του πέους των αντρών έφτανε τα 9,32 εκατοστά σε χάλαση
– κατά μέσο όρο, το μέγεθος του πέους των αντρών έφτανε τα 11,65 εκατοστά σε στύση

«Σε μια εποχή που οι άντρες βομβαρδίζονται με διαφημίσεις για μεθόδους που υποτίθεται ότι αυξάνουν το μέγεθος του π έους και εικόνες από τη βιομηχανία της πορν0 γραφίας, είναι εξαιρετικά θετικό να επιβεβαιώνεται από μια επιστημονική μελέτη ότι το μέσο μέγεθος του π έους δεν είναι καθόλου υπερβολικό», αναφέρει ο Ίαν Κέρνερ, ειδικός σε θέματα σ*κς και σχέσεων, σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης.

Ποια η επιστημονική συμβολή μιας τέτοιας μελέτης

Πέρα από την ικανοποίηση της περιέργειας, μια τέτοια μελέτη έχει αναμφίβολα σημαντική κλινική αξία. Αρκετοί άντρες επισκέπτονται σήμερα το γιατρό τους εκφράζοντας ανησυχίες για το μέγεθος του πέ ους τους, παρά το γεγονός ότι απέχουν κατά πολύ από τον ορισμό της μικροφαλλίας.

«Ανακύπτουν ποικίλα ψυχιατρικά και ψυχολογικά ζητήματα για τους άντρες που πιστεύουν ότι δεν είναι φυσιολογικοί», σχολιάζει ο Γκόρντον Μιούιρ, ένας εκ των συντακτών της μελέτης.

Ένας από τους βασικότερους στόχους της μελέτης, σύμφωνα με τον Μιούιρ, είναι να σταματήσουν οι άντρες να νιώθουν «ανεπαρκείς» και κατ’ επέκταση να μην καταφεύγουν σε περιττές ή και επικίνδυνες επεμβάσεις.

Αστικοί μύθοι

Οι επιστήμονες έχουν αναζητήσει κατά καιρούς συσχετίσεις ανάμεσα στο ύψος, το μέγεθος του πέλματος, το μέγεθος των χεριών ή των δαχτύλων και το μέγεθος του π έους, όμως χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Η μόνη παράμετρος που φάνηκε να συνδέεται με το μέγεθος του π έους, αν και σε μικρό βαθμό, είναι το ύψος. «Σε γενικές γραμμές, οι ψηλοί άντρες έχουν πιο μεγάλα χέρια, πιο μεγάλη καρδιά, πιο μεγάλο πηγούνι», αναφέρει ο Μιούιρ, άρα είναι λογικό να παρατηρείται μια μικρή διαφοροποίηση και… κάτω από τη μέση. «Μιλάμε όμως για διαφορά χιλιοστών, όχι εκατοστών», επισημαίνει ο ερευνητής.

Το μέγεθος μετράει;

Έχουν γίνει αρκετές απόπειρες να απαντηθεί το ερώτημα στο πλαίσιο ερευνών και αποδεικνύεται ότι για τους άντρες μετράει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι για τις γυναίκες.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια το 2006, το συντριπτικό 85% των γυναικών δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του π έους του συντρόφου τους, ενώ μόλις το 55% των αντρών δήλωσαν πως είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του π έους τους.

Πηγή: newsone.gr