Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ

Η τεστοστερόνη είναι η ανδρική ορμόνη που έχει τη δύναμη να καθορίσει τη σεξουαλική μοίρα των ανδρών. Υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης οδηγούν στην έλξη των γυναικών, εγγυώνται μακροζωία αλλά συνδέονται και με πιο εύρυθμη γνωστική λειτουργία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν  να επηρεάσουν τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης στους άνδρες, όπως ο ύπνος, η διατροφή και η άσκηση. Τι θα λέγατε να διαβάσετε όμως για έναν απρόσμενο τρόπο που μπορεί άμεσα να αυξήσει τα επίπεδα της θαυματουργής αυτής ορμόνης;

Βρείτε έναν αντίπαλο. Ο ανταγωνισμός κόντρα σε έναν ξένο ή ακόμα και εχθρό -και σίγουρα όχι κάποιον φίλο- μπορεί  να εκτοξεύσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας, αρκεί να καταφέρετε να επικρατήσετε στη μάχη. Ακόμα και η νίκη στο… τάβλι είναι πιθανό να εκλύσει ποσότητα τεστοστερόνης αυξημένης κατά 30%, ενώ αντίθετα η επικράτηση ή ήττα όταν συναγωνίζεστε έναν φίλο σε μια σειρά από δραστηριότητες δεν έχει καμία σημαντική επίπτωση στα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης.

Σκεφτείτε τη διαδικασία σαν κάτι ορμονικά συναρπαστικό που σας κατακλύζει όταν επικρατείτε. Όταν η συγκέντρωση τεστοστερόνης αυξάνει, οι μυϊκοί ιστοί διεγείρονται, ο συντονισμός και η διανοητική σας λειτουργία βελτιώνεται ενώ νοιώθετε μια ώθηση αυτοπεποίθησης. Ισχυροποιούνται δηλαδή όλες οι παράμετροι που είναι ικανές να σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε σε ένα σκηνικό άμιλλας. Συνεπώς η απότομη αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης μετά την επικράτηση φαίνεται να συμβαίνει για να προετοιμάσει τον οργανισμό σας για την επόμενη ανταγωνιστική πρόκληση.

Οι έρευνες αποδεικνύουν πως παίζοντας ή ακόμα και παρακολουθώντας οποιοδήποτε σπορ στο οποίο η δική σας ομάδα, ή αυτή που υποστηρίζετε αν είστε θεατής, επικρατούν του αγώνα τότε υπάρχει ξαφνική και σημαντική αύξηση στα επίπεδα της τεστοστερόνης. Με τον ίδιο τρόπο αυξάνεται η συγκέντρωση της ορμόνης, μετά από μια εργασιακή επιτυχία κόντρα σε κάποιον συνάδελφο που δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα ενώ τα αποτελέσματα συνολικά είναι καλύτερα αν υπάρχουν και γυναίκες  που παρακολουθούν τη μονομαχία στο κοινό.

Πριν αρχίσετε να προκαλείτε σε αναμέτρηση κάθε άνθρωπο που συναντάτε πάντως, είναι καλό να ξέρετε πως η επίδραση της αύξησης της τεστοστερόνης που περιγράφεται παραπάνω δεν είναι μακροπρόθεσμη. Αν θέλετε να έχετε κάτι περισσότερο από βραχύβια αύξηση της ορμόνης καλό θα είναι να βελτιώσετε τη διατροφή, τις ώρες και τις συνθήκες του ύπνου σας και να ασκηθείτε περισσότερο.

 

 

 

Πηγή: sexipedia.gr