Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΣΤΥΣΗ ΣΟΥ

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΣΤΥΣΗ ΣΟΥ

Πολλοί άνδρες γνωρίζουν πως το lifestyle βλάπτει με αρκετούς τρόπους την υγεία τους, όμως αρχίζουν πραγματικά να ανησυχούν όταν ξεκινήσει να επηρεάζεται η σεξουαλική τους ζωή. Ακολουθεί ένας οδηγός με 5 κακές συνήθειες, που καλό είναι να αποφεύγεις για να προστατέψεις τη στυτική σου λειτουργία.

  • Άσε τη δουλειά στο γραφείο. Το στρες που έχει να κάνει με την εργασία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την σωστή σεξουαλική λειτουργία. Πολύ επιτυχημένοι άνδρες, σε ιδιαίτερα απαιτητικές δουλειές, δεν καταφέρνουν να κλείσουν το διακόπτη του άγχους για τη δουλειά, επιστρέφοντας στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, όσο επιτυχημένοι είναι στο γραφείο, τόσο πιο σκούρα τα βρίσκουν στην κρεβατοκάμαρα, αφού το στρες είναι από τις κύριες αιτίες για τη στυτική δυσλειτουργία.
  • Καλός ύπνος. Ακόμα και μερικά ξενύχτια κάθε εβδομάδα μπορεί να καταπνίξουν τη στύση σου. Αν για παράδειγμα η διάρκεια του ύπνου είναι μικρότερη των πέντε ωρών, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες θα υπάρξουν προβλήματα με τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Επιπρόσθετα, η ισορροπία των ορμονών στον εγκέφαλο που έχουν επήρεια στη στυτική σου λειτουργία, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, ρυθμίζονται από τον οργανισμό κατά τη διάρκεια του ύπνου. Συνεπώς, είναι καλό να κοιμάσαι τουλάχιστον έξι ώρες, με τις επτά ή τις οκτώ να θεωρούνται οι ιδανικές.
  • Όσο κι αν σου φανεί παράλογο, το βούρτσισμα των δοντιών βοηθάει. Έρευνες έχουν αποδείξει πως άτομα με στυτική δυσλειτουργία είχαν παράλληλα και παθήσεις στα ούλα. Κι αυτό γιατί καθώς η υγεία της στοματικής κοιλότητας παρακμάζει με τα χρόνια, το ανοσοποιητικό σου σύστημα επιτίθενται στις παθογένειες που δημιουργούνται στην περιοχή. Τα βακτήρια στη συνέχεια εισχωρούν στο αίμα, καταστρέφοντας τα αιμοφόρα αγγεία και παρεμποδίζοντας τη σωστή ροή του αίματος. Έχε στο νου σου λοιπόν πως δεν βοηθάς μόνο τα… δόντια σου με το καθημερινό βούρτσισμα.
  • Κράτα υπό έλεγχο την κατανάλωση αλκοόλ. Το να πιεις μερικές μπύρες ή ένα-δυο ποτά το βράδυ μπορεί να καλμάρει τα νεύρα σου και να σε βοηθήσει να φλερτάρεις αποτελεσματικότερα, όμως αν το παρακάνεις, το επιτυχημένο φλερτ ίσως να μην έχει την κατάληξη που θέλεις να φαντάζεσαι. Η κατάχρηση αλκοόλ επηρεάζει αρνητικότατα τη σεξουαλική σου ζωή, κάνει δυσκολότερη τη διέγερση, ενώ παράλληλα μετατρέπει το σεξ σε δυσκολότερη και κουραστικότερη υπόθεση. Όπως το τραγούδησαν και οι Dead Kennedys… “Too drunk to f….”
  • Κόψε τον εθισμό στη νικοτίνη. Όλοι γνωρίζουν πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, όμως λίγοι αντιλαμβάνονται πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του καπνίσματος και της στυτικής δυσλειτουργίας. Καταστρέφεται η επένδυση των αιμοφόρων αγγείων, επηρεάζονται οι μύες του πέους και εμποδίζεται η σωστή ροή του αίματος. Χαρακτηριστικό της ζημιάς που κάνει η νικοτίνη είναι το γεγονός πως μέσα σε οκτώ μόλις εβδομάδες μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο μέσος άνδρας έχει καλύτερες και σκληρότερες στύσεις, τη στιγμή που καταφέρνει να φτάσει σε πλήρη στύση πέντε φορές γρηγορότερα σε σχέση με πριν.

 

 

 

 

Πηγή: onsports.gr