Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας

Πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας

Οι 10 συμβουλές του βρετανικού Guardian

Μια στήλη με συμβουλές για ζευγάρια και οικογένειες εγκαινίασε τον Απρίλιο ο βρετανικός Guardian.

Το πρώτο άρθρο της στήλης «Πώς να…», αφορούσε τη σεξουαλική υγεία των ζευγαριών, δίνοντας συμβουλές για το «πώς θα κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας».

Διαβάστε τις 10 συμβουλές που δίνει η βρετανική εφημερίδα…

1. Αποδεχτείτε ότι το να κάνετε σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας, είναι δύσκολο και μερικές φορές βαρετό. Αλλά όχι κάτι ανέφικτο. Το πρόβλημα -στη πραγματικότητα υπάρχουν πολλές αντιφάσεις-, είναι ότι έχετε ρίξει το βάρος στο να χτίσετε με τον παρτενέρ σας αυτό που λέγεται οικειότητα και που οδηγεί στο σεξ. Ίσως αυτή η οικειότητα να είναι το λάθος.

2. Το να περνάτε πολύ χρόνο με τον παρτενέρ σας, ίσως να είναι πρόβλημα. Μήπως τα ρομαντικά Σαββατοκύριακα δεν είναι και τόσο ρομαντικά; Το να βλέπεις κάποιον τόσο συχνά, μετά από μερικούς μήνες, δεν είναι και τόσο σέξι τελικά. Οδηγεί σε αυτό που ονομάζουμε εξοικείωση, κάτι που πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος, αν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας. Εξοικείωση είναι όταν έχεις τον άλλο δεδομένο, όταν τον βλέπεις πάντα, όλη την ώρα.

3. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που μπλοκάρει το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση, είναι ότι υπάρχουν τα εξής αντιφατικά: από τη μια υπάρχει η ασφάλεια, η αξιοπιστία, αλλά επίσης θέλετε το πάθος, το ρίσκο, τον κίνδυνο…Δυο αντίθετα στρατόπεδα. Αν έχετε το ένα, δε μπορείτε να έχετε το άλλο.

4. Φροντίστε να μείνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, πράγματα για εσάς: κοινωνικοποιηθείτε και μόνοι σας μερικές φορές, κι όχι πάντα με το άλλο σας μισό.

5. Να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, το να μοιράζεστε καλές εμπειρίες είναι προτιμότερο από το να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε δώρα που κάνετε ο ένας στον άλλο. Οι αναμνήσεις από τις εμπειρίες γίνονται πολύτιμες με τη πάροδο των ετών, σε αντίθεση με τα πράγματα που μπορεί να χρειαστούν και ως… πολεμοφόδια σε έναν καυγά.

6. Ο αυνανισμός είναι σεξ με το ίδιο άτομο για ολόκληρη τη ζωή κι όμως κανείς δεν το βαριέται. Γιατί; Επειδή είστε ελεύθεροι να βρεθείτε στο δικό σας ιδιωτικό χώρο που σκέφτεστε, ενώ πιθανότατα υπάρχει μια πραγματική απόσταση μεταξύ της σεξουαλικής προσωπικότητάς σας και του καθημερινού εαυτού σας. Η σεξουαλικότητά σας δεν έχει καμία θέση στην καθημερινότητα, ενώ πιθανότατα σας ωθεί να μην είστε και ιδιαίτερα υπεύθυνοι. Η υπευθυνότητα, κομβικής σημασίας στην καθημερινότητα, σκοτώνει τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλική προσωπικότητα έχει μόνο ένα στόχο: τον οργασμό. Είναι η απόσταση αυτή που διατηρεί την ερωτική φλόγα με τον παρτενέρ σας, όποτε σκεφτείτε ακόμη και την πιθανότητα να κοιμάστε σε διαφορετικές κρεβατοκάμαρες.

7. Μάθετε τη διαφορά ανάμεσα στο «θέλω κάποιον» και «έχω ανάγκη κάποιον». Το πρώτο είναι σέξι, το δεύτερο όχι. Το να φροντίζεις κάποιον επειδή το θέλεις, είναι διαφορετικό από όταν ένας από τους δυο έχει το ρόλο του «γονέα» στον άλλο, που φυσικά δεν είναι διόλου σέξι. Αυτό θα αποδυναμώσει τη σεξουαλική σας ζωή και πιθανότατα, θα οδηγήσει στην απιστία.

8. Μη περιμένετε ο σύντροφός σας να είναι το παν για σας. Πριν μερικές δεκαετίες, το προσδόκιμο ζωής ήταν μέχρι τα 50, τώρα οι γάμοι διαρκούν περισσότερο.

9. Παρηγορηθείτε με το γεγονός, ότι οι ηλικιωμένοι κάνουν συχνότερα σεξ. Έρευνα του περασμένου έτους έδειξε ότι αν κάποιος είναι παντρεμένος με τον ίδιο σύντροφο για 65 χρόνια, τότε κάνει περισσότερο σεξ από τότε που γιόρτασαν την 50ή τους επέτειο.

10. Το μυστικό για σεξ με το ίδιο άτομο για το υπόλοιπο της ζωής σας, λέει η Esther Perel, συγγραφέας του βιβλίου Mating in Captivity, είναι το να ξεχνάς το «μύθο του αυθορμητισμού». Προτείνει επίσης μια σειρά από εργαλεία διαλόγου, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσετε ένα διάλογο αρχίζοντας κάπως έτσι: «ερεθίζομαι όταν…».