Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Πώς θα κερδίσετε το ταίρι των ονείρων σας

Πώς θα κερδίσετε το ταίρι των ονείρων σας

Μπορεί να εξηγηθεί ένα από τα άλυτα μυστήρια από τη χρονολόγηση του κόσμου, αποκαλύπτοντας πώς κάποιοι άντρες καταφέρνουν να «ρίχνουν» πολύ ωραίες γυναίκες.

Κάπως έτσι ξεκινά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, που επικαλείται τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας αμερικανικού πανεπιστημίου, για το πώς μπορεί κανείς να «κερδίσει» την καρδιά κάποιου άλλου, που φαινομενικά δεν είναι της «κλάσης» του.

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται φυσικά στον αρχικό τρόπο προσέγγισης, και σύμφωνα με την έρευνα δεν είναι άλλο από… τη φιλία.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι ενώ μπορεί να φαίνεται δύσκολο να ξεπεράσει κανείς το στάδιο της «ζώνης φιλίας», στην πραγματικότητα μπορεί να αξίζει τον κόπο να επιμείνει κανείς.

Σε μια έρευνα που έγινε σε ζευγάρια, οι ερευνητές διαπίστωσαν –ίσως αναμενόμενο- ότι οι άνθρωποι που θεωρούνταν ως όμορφοι τείνουν να έχουν σχέση με «όμοιούς» τους, σε ό,τι έχει να κάνει με το πόσο ελκυστικοί είναι.

Όταν όμως ανέλυσαν ζευγάρια, τα οποία «ξεχώριζαν» λόγω διαφορών στην εμφάνιση, βρήκαν ότι το «κλειδί» ήταν ότι τα ζευγάρια είχαν πλατωνική, φιλική σχέση προτού τους χτυπήσουν τα βέλη του έρωτα.

Στην μια έρευνα με τίτλο «Leveling the Playing Field», η ερευνήτρια Lucy Hunt από το πανεπιστήμιο του Τέξας, αναφέρει ότι ο χρόνος που γνωρίζεται ένα ζευγάρι προτού συνδεθεί ρομαντικά, μπορεί να εξηγεί τις προκαταλήψεις που σχετίζονται με τη «γενική αρχή», ότι τα άτομα είναι πιο πιθανό να κάνουν σχέση με ομοίους τους, εμφανισιακά.

Η φιλία χαρίζει τον απαραίτητο χρόνο στους ανθρώπους, που μπορεί να μη θεωρούνται σεξουαλικά ελκυστικοί από τους περισσότερους, να αποκαλύψουν τα μοναδικά, ποιοτικά τους χαρίσματα, ισχυρίζονται οι ερευνητές.

Στην έρευνα συμμετείχαν 167 ζευγάρια, παντρεμένα και μη, με μέσο όρο ηλικίας τα 31 έτη και τα συμπεράσματα αυτής δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.