Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Mε πόσους άνδρες έχει κάνει σεξ η μέση γυναίκα;

Mε πόσους άνδρες έχει κάνει σεξ η μέση γυναίκα;

Ερευνητές από το University College London ρίχνουν με μία πρόσφατη μελέτη τους φως σε ένα θέμα που για την πλειοψηφία των ανθρώπων παραμένει ταμπού και συγκεκριμένα τον αριθμό των…σεξουαλικών συντρόφων ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με νέα ευρήματα, την τελευταία εικοσαετία η σεξουαλική ζωή των γυναικών έχει γίνει πιο τολμηρή και πλέον συνάπτουν σχέσεις με το διπλάσιο αριθμό αντρών.Οι σεξουαλικοί σύντροφοι σε νούμερα…

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από 15.000 ενήλικες εθελοντές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, η γυναίκα έχει πλέον 8 συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής της, συγκριτικά με 4 που είχε τη δεκαετία του ’90.

Την ίδια ώρα, οι άνδρες φαίνεται να έχουν 12 σύντροφοι κατά μέσο όρο,

Παράλληλα, οι γυναίκες φαίνεται πως είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν μια λεσβιακή εμπειρία σε σχέση με δύο δεκαετίες πριν, ενώ εκείνες που έχουν καλύτερη μόρφωση, τείνουν να είναι πιο περιπετειώδεις.Η συχνότητα σε νούμερα…

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των εθελοντών, οι ενήλικες κάνουν σεξ λιγότερο συχνά από ότι πριν από δέκα χρόνια, πιθανώς λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητάς τους.

Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, οι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 16 έως 44 κάνουν πλέον σεξ μόνο τρεις φορές το μήνα σε σύγκριση με πέντε στη δεκαετία του 1990, κάτι το οποίο οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι παίρνουν τη δουλειά στο σπίτι τους.

«Σε ορισμένους τομείς της σεξουαλικής συμπεριφοράς, έχουμε δει μια μείωση του χάσματος των δύο φύλων, αλλά σε άλλες έχουμε δει τις γυναίκες να προσπερνούν τους άντρες στην ποικιλομορφία της συμπεριφοράς τους. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι αλλαγές είναι πιο έντονες μεταξύ των γυναικών υψηλού μορφωτικού επιπέδου», εξηγεί η καθηγήτρια του London School of Hygiene and Tropical Medicine, Kaye Wellings, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «αξιοσημείωτες» αλλαγές.

Σχολιάζοντας την τάση της εποχής,  που θέλει τους ενήλικες να κάνουν λιγότερο σεξ, η δρ Wellings συμπλήρωσε: «Η δουλειά έρχεται πλέον στα σπίτια μας, δεν υπάρχει αυστηρός διαχωρισμός. Οι άνθρωποι παίρνουν τα laptop και τα tablet στα κρεβάτια τους. Δουλεύουν πολύ σκληρά και είναι απασχολημένοι».Η πρώτη φορά σε νούμερα…

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες φαίνεται πως κάνουν σεξ για πρώτη φορά σε αρκετά μικρότερη ηλικία, με το μέσο όρο να κυμαίνεται στα 16, σε αντίθεση με τους σημερινούς εξηντάρηδες που έκαναν σεξ στην ηλικία των 19.

Τέλος, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι όλο και λιγότεροι άνθρωποι συζούν με τους συντρόφους τους, κάτι που σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για σεξ.

Πηγή: boro